Λύση – “πακέτο” στα ελληνοτουρκικά ονειρεύεται ο Ακάρ

Διάλογο… αλά Τούρκα με την Ελλάδα επιθυμεί ο Χουλουσί Ακάρ, και συνεχίζει τις απειλές…

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, ζήτησε να ανοίξει όλη η “βεντάλια” των ελληνοτουρκικών θεμάτων, επιδιώκοντας ουσιαστικά να υπάρξει
λύση-“πακέτο”, που θα νομιμοποιεί τις τουρκικές διεκδικήσεις και τις “γκρίζες ζώνες” σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

«Τους λέμε ελάτε να συζητήσουμε. Όχι όμως τμηματικά. Να συζητηθούν όλα τα προβλήματα στα ελληνοτουρκικά. Οι ειδικοί ας τα επιλύσουν. Να μην εστιάζουμε μια ημέρα σε ένα πρόβλημα και την άλλη μέρα σε άλλο Να βάλουμε στο τραπέζι όλα τα θέματα στα ελληνοτουρκικά», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Τουρκία επιθυμεί « σχέσεις καλής γειτονίας, ειρήνη και ηρεμία. Επιθυμούμε να επωφεληθούν όλες οι πλευρές από τις οικονομικές ευκαιρίες, να ευκολύνουν οι επισκέψεις της μιας πλευράς στην άλλη».

“Λεονταρισμών” συνέχεια…

Ο Ακάρ, με το βλέμμα στραμμένο σε Αθήνα και Λευκωσία, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί καμία παραβίαση των δικαιωμάτων της.

«Δεν αποδεχόμαστε κάθε είδους ενέργεια σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο, η οποία στρέφεται κατά των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση κανενός δικαιώματος μας», απείλησε, και πάλι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τα τουρκικά ερευνητικά “οργώνουν” τις θάλασσες

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, μιλώντας στην επιτροπή προϋπολογισμού της τουρκικής εθνοσυνέλευσης δήλωσε πως έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα για την εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Παράλληλα, ανέφερε ότι το «Μπαρμπαρός» και το «Ορούτς Ρέις», συνεχίζουν τις λεπτομερείς σεισμικές έρευνες τους στην Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα καθώς στόχος της Τουρκίας είναι η ενεργειακή της ανεξαρτησία.

Παράλληλα ανέφερε ότι συνεχίζουν οι εργασίες για τα σχέδια της Τουρκίας για τρεις πυρηνικούς σταθμούς. Μετά τον θεμέλιο λίθο για τον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου στις 3 Απριλίου του 2018 έχει ολοκληρωθεί και η οκονομικοτεχνική μελέτη για τον πυρηνικό σταθμό Σινώπης και γίνονται εργασίες για οριστικοποιηθεί ο χώρος που θα κατασκευαστεί ο τρίτος πυρηνικός σταθμός.

loading...