ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΕΟ 1914!! ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΣΟΡΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ!

Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση οι αλβανικές αρχές καθώς αρνήθηκαν για δεύτερη φορά χθές να παραδώσουν τη σορό του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή
του.

Η πρώτη αίτηση από την οικογένεια του θύματος μέσω της πρεσβείας στα Τίρανα απορρίφθηκε, με τις αλβανικές αρχές αυτή τη φορά να ζητούν από τον ίδιο τον πατέρα του θύματος να ταξιδέψει μέχρι τα Τίρανα προκειμένου να υποβάλλει νέα αίτηση, αλλά και κατάθεση στον εισαγγελέα.
Αλλά και η νέα αυτή αίτηση έπεσε πάλι στην αλβανική άρνηση και τώρα ο εισαγγελέας Τιράνων ζητά να προσέλθει για κατάθεση τις επόμενες ήμερες και η πρώην σύζυγος του Κατσίφα!

Χθές το μεσημέρι ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσίφας προσήλθε για κατάθεση στον εισαγγελέα Τιράνων, πιστεύοντας ότι θα παραλάβει και την σορό του γιου του. Κάτι όμως που δεν έγινε, με τους :Αλβανούς να κρατούν ιδιαίτερα προκλητική έως εχθρική στάση.

Αργά το βράδυ επέστρεψε μαζί τους υπόοιπου συγγενείς που τον συνόδευαν στους Βουλιαράτες…

Στο μεταξύ, νωρίτερα χθές, ο Εισαγγελέας Τιράνων σχημάτισε δικογραφία κατά του… νεκρού ομογενή ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παραμένει άγνωστο πότε τελικά θα παραδοθεί στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.

Κι αυτό είναι το λιγότερο. Οι Αλαβνοί υποψιάζονται ότι η κηδεία του Εθνομάρτυρα Κατσίφα μπορεί να αποτελέσει σπίθα για επανάσταση στην Βόρειο Ήπειρο που θα εξαναγκάσει την επαναφορά του πρωτοκόλλου της Κέρκυρας και των Αρχών που κατακτήθηκαν με τον νικηφόρο ξεσηκωμό του 1914.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ενταφιασμό
Στελέχη της ελληνικής αστομίας ενημερώθηκαν σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, χθες Παρασκευή, από την Aλβανική αστυνομία για σημαντικές πτυχές της επιχείρησης που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, εν αναμονή του πορίσματος της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων Τιράνων, που θα πρέπει να περιέχει τα σχετικά τεκμήρια.

Η Ελλάδα θεωρεί, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, απαραίτητη την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για επιστροφή της σορού και ενταφιασμό, εξέλιξη που επ’ ουδενί επηρεάζει τα δικονομικά δικαιώματά της, όπως προβλέπονται από τη συναφή αλβανική νομοθεσία.

loading...