Εκνευρισμός στη ΝΔ με Παχατουρίδη για ΕΝΦΙΑ και άλλα…

Οι ημέρες που οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη άφηναν ένα παραθυράκι ανοικτό στη συνεργασία ΝΔ – Δημάρχου Περιστερίου για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Το γεγονός που έκλεισε οριστικά την πόρτα «διαπραγματεύσεων» ήταν η ένοχη σιωπή του Ανδρέα Παχατουρίδη όσο αφορά την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους. Ο Ανδρέας Παχατουρίδης αν και έλαβε το μήνυμα πως πρέπει να στηρίξει την πρόταση της ΝΔ, αρνήθηκε προσβλέποντας να κατέβει ως «αντάρτης» στην περιφέρεια της Αττικής και γιατί όχι να λάβει ακόμη και τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο τον τελευταίο καιρό βρίσκεται πολύ κοντά.

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων της Ελλάδας Γιώργος Πατούλης σήκωσε όλο το «γαλάζιο» βάρος και τάχθηκε χωρίς περιστροφές στο πλευρό της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους ενισχύει την οικονομική τους αυτοδυναμία και επιτρέπει την ορθότερη κοινωνική πολιτική.

Αν τελικά αποφασίσει ο Ανδρέας Παχατουρίδης να κατέβει ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος δεν θα έχει μόνο απέναντί του το Νεοδημοκρατικό κόσμο (που επιθυμεί διακαώς ήττα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εγκληματικές αστοχίες στην Αττική) αλλά και τις σκιές που βαραίνουν τον ίδιο για το πόθεν έσχες του, όπως και για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου του.

Η Αθηνά της σοφίας

https://rigillakos.wordpress.com

loading...