Η Γερμανία έχει μετατρέψει την ΕΕ σε ζωτικό οικονομικό της χώρο και επέκταση του «Δ’ Ράιχ».

Η Γερμανία λογίζεται ως υπερδύναμη μόνο για έναν απλό λόγο. Διότι υπάρχει η ΕΕ η οποία αποτελεί τον «ζωτικό της χώρο» και οι πολίτες της έχουν μετατραπεί σε υπηκόους της. Πάντως η Ιταλία έχει τον τρόπο να κάνει την Γερμανία να «ιδρώσει» διότι απλούστατα το μέγεθός της το επιβάλλει αυτό.
Οι Ιταλοί το γνωρίζουν αυτό και είναι αποφασισμένοι να πιέσουν μέχρι τέλους για να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να ασκούν οικονομική και κοινωνική πολιτική στη χώρα τους.
Ο Σαλβίνι απλώς υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας του και οι φιρφιρίκοι των Βρυξελλών απλώς τα… συμφέροντα των Γερμανών! Η σημερινή Ιταλία εκβιάζεται στυγνά από τα «πιστόλια» των αγορών, όπως στο πρόσφατο παρελθόν η χώρα μας, αλλά κάθε σύγκριση δικαίως εκλαμβάνεται από τους «Ρωμαίους» ως ύβρις. Πρώτον, γιατί οι δύο χώρες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση από άποψη μεγέθους, ισχύος και παραγωγικής ικανότητας και, δεύτερον, επειδή στην Ιταλία δεν ευδοκιμούν πολιτικοί καραγκιόζηδες που έχουν την κωλοτούμπα δεύτερη φύση…Αυτό δεν αρέσει καθόλου στη Γερμανία και στις δυνάμεις του πολυφυλετικού «μίξερ» της παγκοσμιοποίησης που κυριαρχούν στο οικονομικό στερέωμα και είναι οι ίδιες που προσπαθούν να γκρεμίσουν τον Τραμπ. Τα μαντρόσκυλα του Βερολίνου έχουν ήδη αρχίσει να γαβγίζουν. Και οι διάφοροι φιρφιρίκοι των Βρυξελλών τύπου Γιούνκερ και Μοσκοβισί σπεύδουν να αποδώσουν την αντίσταση των Ιταλών στον… λαϊκισμό και στην ξενοφοβία των Ντι Μάιο και Σαλβίνι! Στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, που υπηρετούν την ιδέα μιας γερμανικής Ευρώπης, αυτό δεν φαίνεται καθόλου χυδαίο. Καθόλου χυδαία δεν φαίνεται και η στάση του Γιούνκερ που, αφού μετέτρεψε το Λουξεμβούργο σε γκρίζο φορολογικό παράδεισο, ήρθε να… διδάξει λιτότητα μέσω φοροαφαίμαξης στους ακαμάτηδες του ευρωπαϊκού Νότου.

loading...

1 thought on “Η Γερμανία έχει μετατρέψει την ΕΕ σε ζωτικό οικονομικό της χώρο και επέκταση του «Δ’ Ράιχ».

  1. γι' αυτό καί τήν έκανε ή Βρεττανία….

Comments are closed.