Σκάνδαλο 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες του Γιάννου – Θα πάει κανείς στη φυλακή για τις απίστευτες καταγγελίες;

Ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει ότι ο Πάνος Καμμένος μέσα στο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για χρήματα που έδωσε ο Τζορτζ Σόρος στην ελληνική κυβέρνηση. Δικαστές θα ερευνήσουν το θέμα; Θα αρθεί η ασυλία υπουργών για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση κι αν πήραν κάποιοι λεφτά να πάνε στη φυλακή;

H απόφαση της Δικαιοσύνης για την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του, προφανώς στηρίχτηκε σε αδιάσειστα στοιχεία εναντίον τους. Ενδεχομένως να έχει και πολιτικό «χρώμα» και πιθανότατα να ισχύει και το «δόγμα Πολάκη» για να μπουν κάποιοι στη φυλακή προκειμένου να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.

Όμως, είναι σίγουρο ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για λογαριασμούς του πρώην υπουργού και δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις που έδωσε για τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που φέρεται να δόθηκαν ως μίζες για τις φρεγάτες.

Η προφυλάκισή του μπορεί βεβαίως να λειτουργήσει και ως ένα νέο σκηνικό «Ακης Τσοχατζόπουλος και Βίκυ Σταμάτη», παρ’ ότι οι τελευταίοι έχουν δικαστεί και καταδικαστεί ενώ ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είναι προφανώς «αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου», μέχρι δηλαδή να δικαστούν και να καταδικαστούν.

Το νέο σήριαλ που θα παιχτεί τις επόμενες εβδομάδες βολεύει πολύ την κυβέρνηση αφού εν μέσω προεκλογικής περιόδου (όποτε κι αν στηθούν κάλπες) το δόγμα ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κάθαρση», «να πάνε τα λαμόγια στη φυλακή», «εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα, οι άλλοι είναι βρόμικοι» κ.λπ.

Και ορθώς θα «σηκώσουν» ψηλά τη σημαία των αδιάφθορων αφού η επιχείρηση «χειροπέδες», ειδικά σε πρόσωπα που δεν είναι καθόλου αγαπητά στον κόσμο (πρώην υπουργοί ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), είναι από αυτές που «πουλάνε».

Αν θυμηθούμε μόνο πόσα πρωτοσέλιδα και πόσες χιλιάδες ώρες σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις σπαταλήθηκαν από το 2012 που πέρασαν χειροπέδες και στον Ακη Τσοχατζόπουλο, καταλαβαίνει κανείς ότι θα υπάρξουν πολλά επεισόδια στο σήριαλ.
Με τα δικά τους τι θα κάνουν;

Ωστόσο, μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα πρέπει να κοιτάξει και τα του οίκου της; Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει η Δικαιοσύνη εδώ και τώρα έρευνες για καταγγελίες που ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις μίζες που φέρεται να πήρε ο Γιάννος; Κι εξηγούμαστε:

Την Τρίτη ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε κανάλι της Κρήτης περιγράφει τι έγινε στο δραματικό υπουργικό συμβούλιο όπου συγκρούστηκε με τον Πάνο Καμμένο κι οδηγήθηκε σε παραίτηση και λέει χαρακτηριστικά:

«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά (σ.σ. εννοεί τον Πάνο Καμμένο που ποτέ δεν τον κατονομάζει προφανώς απαξιωτικά) έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια.

Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Ο Νίκος Κοτζιάς ο οποίος μέχρι πριν από μία εβδομάδα ήταν κορυφαίος υπουργός. Ηταν ο ΥΠΕΞ τον οποίον ο Αλέξης Τσίπρας άκουγε τυφλά, κάνει μια απίστευτη καταγγελία. Λέει ότι άλλος υπουργός, ο Πάνος Καμμένος ο οποίος είναι και συγκυβερνήτης, κατήγγειλε μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ότι δόθηκαν χρήματα (50 εκατ. ευρώ) από τον μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος για να προωθηθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα ο υπουργός Άμυνας δε λέει ότι δόθηκαν γενικώς και αορίστως αλλά ότι τα πήρε η ελληνική κυβέρνηση. Και μαζί φυσικά επαναφέρει το θέμα των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ όπου σύμφωνα πάλι με τον Καμμένο ήταν 45 εκατ. ευρώ και δόθηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κοτζιάς λέει ότι τα κονδύλια είναι 11 εκατ. ευρώ, ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, διακινήθηκε «μαύρο», «μυστικό» χρήμα, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ για να περάσει η συμφωνία. Και ότι αυτά τα χρήματα διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής κυβέρνησης.

Αυτή και μόνο η αναφορά ενός υπουργού θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση παρέμβαση του Αρείου Πάγου. Θα έπρεπε άμεσα να κινηθούν διαδικασίες άρσης της βουλευτικής ασυλίας όλων των εμπλεκόμενων υπουργών, να πάει δικογραφία στη Βουλή, να κινηθούν οι δικαστές και να αρχίσουν ανακρίσεις.
Απαντήσεις τώρα

Είναι αδιανόητο να βγαίνει ένας υπουργός και να κατηγορεί την ίδια του την κυβέρνηση ότι πήρε «μαύρα» λεφτά από τον Σόρος και κανείς να μην αντιδρά. Θα πρέπει να απαντηθούν τα εξής ερωτήματα:

Πότε δόθηκαν αυτά τα χρήματα;

Ποιος ήταν ο «ταμίας» της κυβέρνησης που τα πήρε και με ποιο τρόπο;

Ποιοι γνώριζαν για τα κονδύλια του Σόρος; Ηξερε και ο πρωθυπουργός γι’ αυτά;

Ποιοι πληρώθηκαν από αυτά τα χρήματα;

Λέει αλήθεια ο Νίκος Κοτζιάς για όσα ειπώθηκαν; Σίγουρα θα υπάρχουν πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και σίγουρα η 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του (που δεν δίνεται στη δημοσιότητα αν και είναι δημόσιο έγγραφο) θα περιγράφει τα γεγονότα.

Πρόκειται για μείζον σκάνδαλο που, με βάση τα χρήματα που φέρεται να δόθηκαν, είναι 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες που φέρεται να πήρε ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις φρεγάτες.

Στην προκειμένη περίπτωση που είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Πώς ένας υπουργός μέσα στο υπουργικό συμβούλιο βγαίνει και κάνει τέτοιες καταγγελίες και κανείς δεν αντιδρά; Κανείς δεν θίχτηκε από τον «οχετό» του Πάνου Καμμένου; Μόνον ο Κοτζιάς;

Οι εισαγγελείς που είναι να διερευνήσουν την υπόθεση;

Γιατί μια χαρά να εφαρμοστεί το «δόγμα Πολάκη» σε όσα λαμόγια έκαναν περιουσίες από μίζες και από διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Όχι, όμως το δίκαιο να εφαρμόζεται για τους «άλλους», για την «άλλη πλευρά» που λέει και ο Κοτζιάς. Ας ρίξουν μια ματιά ο Τσίπρας και οι υπουργοί του στον καθρέφτη τους.

in.gr
loading...

2 thoughts on “Σκάνδαλο 50 φορές μεγαλύτερο από τις μίζες του Γιάννου – Θα πάει κανείς στη φυλακή για τις απίστευτες καταγγελίες;

  1. ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ (ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ) ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ? ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ, (ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ) ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΟΥ! ΣΕ ΠΟΝΕΣΕ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ. ΕΣΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑ ΔΙΝΕΙ) ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΘΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΕΚΛΕΨΕ. ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ? ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΓΙΔΙΑ, ΜΑΛΑΚΑ! ΕΑΝ Ο ΣΟΡΡΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΔΙΝΕ ΦΡΑΓΚΑ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΥΤΕ (ΑΧ)!!! ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΙΑΡΕΥΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕ ΝΑ ΠΕΙ ΟΥΤΕ (ΑΧ) ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΗΡΕ!!! ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ!!!

  2. Χαλαρωσε κανε ενα ημικαθισμα ελαφρυ στις φτερνες σου και ριξε μερικα κλασιματα να ξαλαφρωσεις γιατι απο τον πολυ απλυτοκουμμουνισμο μαλλον εχεις παθει ζημια και δεν ξερεις τι γραφεις. Πας τωρα να μας πεις οτι αυτοι ειναι οσιες παρθενες και οτι ο πουστο-εβραιο- ουγκρο-αμερικανος πουστογερος δεν εδωσε η δεν δινει λεφτα ετσι?
    Περιμενεις να βγει ο καθε σορος ναπει αα εδωσα τοσα μυρια στον και στην κλπ. φως φαναρι ειναι βρε οτι τα παιρνουν για να γινε αυτο που εγινε ηδη και ποιος ξερει τι αλλο σε λιγο καιρο. τι τους περασες να καθονται και να ασχολκουνται για 8-9 ψωροχιλιαρικα τον μηνα ενω ολοι ξερουμε οτι απο τοτε που εγινε αυτο το αθλιο πολις κρατος ιοτι κακα τα ψεμματα ελλαδα ειναι μονο η Αθηνα ολοι ειναι μεσα στα σκατα στην κουταλα και βλεπεις πουστρακους να βρισκονται ξαφνικα με τοσα εκατομυρια απο το πουθενα. Η λίστα λαγκαρντ η αλλη του λουξεμβουργου του παναμα εγινε τιποτα? τιποτα γιατι ολοι αυτοι εχουν τα λεφτα τουσ εξω για μαλακεσ τους εχεις να κανουν κατι? ε βρηκαν αυτον και τον αλλο τον πουστογερο και ανε τωρα να πληρωσει δηθεν και ο γιαννος. τιποτα δεν θα γινει θα το δεις..

Comments are closed.