Τούρκος ΥΠΕΣ: «Εμείς περιμένουμε να μας επιστρέψουν παράνομους μετανάστες & η Ελλάδα αρνείται» - Το 2018 μόλις 5 άτομα!


Η Άγκυρα μας «τρολάρει» για την μηδενική επιστροφή παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία, όπως ορίζει άλλωστε και η συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Τούρκος ΥΠΕΣ Σουλεϊμάν Σοϊλού με δήλωσή του να μας ειρωνεύεται
ενώπιον του αρμοδίου Επιτρόπου για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλου

«Παρόλο που η Τουρκία έδειξε μία μεγάλη προσπάθεια στο πλαίσιο της συμφωνίας επανεισδοχής για τους πρόσφυγες της 18ης Μαρτίου, δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις της».

Συγκεκριμένα ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν επιστρέφει τους παράνομους μετανάστες πίσω στην Τουρκία με βάση της συμφωνία επανεισδοχής χαρακτηρίζοντας μάλιστα ‘αστείο’ τον αριθμό που έχει επιστρέψει η Ελλάδα στην Τουρκία το 2018.

«Σε 2,5 χρόνια επιστράφηκαν 1.740 άτομα, ενώ το 2018 μόνο 5 άτομα».

Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό η Τουρκία μόνο φέτος έχει συλλάβει 205 χιλιάδες μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Συρία και το Ιράκ, ενώ πριν από 5 χρόνια συλλαμβάνονταν μόνο οι 10 από τους 100 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει ελλείψεις. Και οι ίδιοι το γνωρίζουν. Αλλά με την άδεια της ΕΕ για να μη αναφέρονται στις ελλείψεις τους αυτές προτιμούν για έναν ακατανόητο λόγο να τα βάζουν με την Τουρκία.

Η Ελλάδα αντί να ευχαριστεί την Τουρκία για τη σημαντική της προσπάθεια, δυστυχώς – εξαιτίας οικονομικών ανησυχιών – επικρίνει τον αγώνα που δίνει η Τουρκία στο μεταναστευτικό. Δεν το βρίσκουμε ούτε σωστό ούτε ηθικό να διεξάγουμε μαζί αυτό τον αγώνα», υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «δεν ωφελούν οι αλληλοκατηγορίες» ενώ εξήρε τη συνεργασία μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής, η οποία έχει αποφέρει καρπούς, όπως είπε.

2 σχόλια :