Εφιαλτικό reunion για 20χρονη – Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» οδήγησε στο βιασμό της

Θύμα βιασμού μέσω του παιχνιδιού «Δαχτυλίδι της φωτιάς», έπεσε μια 20χρονη στην Ηλιούπολη. Η κοπέλα βιάστηκε από δυο πρώην συμμαθητές της, έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ που επέβαλαν οι κανόνες του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το οποίο ήδη κάνει θραύση μεταξύ των εφήβων στην Ευρώπη.

Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» παίζεται με τράπουλα και οι χαμένοι οφείλουν να πιουν την ποσότητα αλκοόλ που έχει ορίσει αυτός που κάνει «μάνα». Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, λοιπόν, έμπλεξε η ανυποψίαστη 20χρονη.

Η νεαρή γυναίκα κατήγγειλε την οδυνηρή περιπέτεια της στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, με αποτέλεσμα την άμεση σύλληψη των δυο νεαρών, οι οποίοι μάλιστα ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Εισαγγελέας τους άσκησε ποινική Δίωξη και τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ηλιούπολη: Το reunion κατέληξε σε εφιάλτη

Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα δέχθηκε να πάει σε μια συνάντηση με πρώην συμμαθητές της στο Λύκειο και μάλιστα στο σπίτι ενός εκ των διοργανωτών του reunion.

Εκεί, οι παλιοί συμμαθητές άρχισαν να παίζουν με χαρτιά το “Δαχτυλίδι της φωτιάς”, τους κανόνες του οποίου είχαν διαβάσει στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού.

Βέβαια, όλοι έκαναν χρήση αλκοόλ, ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού. Όσο περνούσε η ώρα, το ποτό έρεε άφθονο, με τους χαμένους να κάνουν την μεγαλύτερη κατανάλωση, ακολουθώντας πιστά τους κανόνες του παιχνιδιού.

Κάποια στιγμή η κοπέλα, λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ, άρχισε να νιώθει αδιαθεσία και ζήτησε να ξαπλώσει για λίγο. Ο νεαρός ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας, την οδήγησε στην κρεβατοκάμαρα, προκειμένου η κοπέλα να ξαπλώσει για λίγο και να συνέλθει από το αλκοόλ.

Ο νεαρός άρχισε να παρενοχλεί την 20χρονη, προκειμένου να συνδεθούν ερωτικά, ωστόσο συνάντησε την σθεναρή αντίσταση και την άρνηση της κοπέλας. Στη συνέχεια έπεσε στο κρεβάτι, αφού πρώτα ο νεαρός είχε αποχωρήσει από το δωμάτιο. Βέβαια, λόγω του αλκοόλ, πολύ γρήγορα την πήρε ο ύπνος.

Η 20χρονη ξύπνησε έντρομη, όταν πια ο νεαρός ιδιοκτήτης του σπιτιού και πρώην συμμαθητής της, μαζί με έναν επίσης πρώην συμμαθητή τους ήταν και αυτοί ξαπλωμένοι δίπλα της στο ίδιο κρεβάτι και την βίαζαν!

Η καταγγελία και η ομολογία

Η κοπέλα έβαλε τις φωνές και έφυγε έξαλλη από το σπίτι, πηγαίνοντας απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ηλιούπολης, όπου και κατήγγειλε τον βιασμό της στον Αξιωματικό Υπηρεσίας.

Πλήρωμα περιπολικού του τοπικού Τμήματος έφθασε στο σπίτι του νεαρού και συνέλαβε τον ίδιο, αλλά και το φίλο του, στο πλαίσια του Αυτοφώρου και της μήνυσης που είχε καταθέσει η 20χρονη, η οποία μάλιστα εξετάστηκε από τον αρμόδιο ιατροδικαστή που επιβεβαίωσε την αποτρόπαια πράξη.

Όσον αφορά στους δυο συλληφθέντες, ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στο Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό.

Το site έχει όνομα «Ringoffirerules.com» και σε αυτό παρατίθενται οι επίσημοι κανόνες του παιχνιδιού. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κανόνων είναι φυσικά η μεγάλη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τους κανόνες, κάθε φύλλο της τράπουλας αντιπροσωπεύει μια ενέργεια. Ανάλογα, λοιπόν, με το φύλλο είτε:

– το άτομο που άνοιξε το φύλλο διαλέγει έναν από την παρέα να πιει

– πίνει αυτός που άνοιξε το φύλλο

– όλοι ακουμπάνε τα χέρια τους κάτω, όποιος καθυστερήσει πίνει

– πίνουν οι κοπέλες

– πίνουν τα αγόρια

– αυτός που άνοιξε το φύλλο διαλέγει άλλον έναν από την παρέα και πίνουν μαζί

– αυτός που άνοιξε το φύλλο λέει ένα γράμμα και όλοι πρέπει να πουν μια λέξη, όποιος πει ουσιαστικό πίνει.

Εκτός βέβαια από τον εν λόγω ιστότοπο, υπάρχουν στο διαδίκτυο και σχετικά «διδακτικά» video, τα οποία βοηθούν τους συμμετέχοντες να μάθουν τους κανόνες και τη διαδικασία.

Η «μάστιγα» των drinking games

Μολονότι διάφορες παραλλαγές των drinking games είναι σχετικά παλιές, η διάδοσή τους την εποχή των κοινωνικών δικτύων είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής» της 1ης Φεβρουαρίου 2015, ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια με αλκοόλ, το «Neknominate», ξεπήδησε στην Αυστραλία στις αρχές του 2014 και πολύ γρήγορα μέσω του Facebook μεταπήδησε στις χώρες που καταγράφουν υψηλά ποσοστά αλκοολισμού.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ένα άλλο παρόμοιο παιχνίδι επεισοδιακής χρήσης αλκοόλ (Baijiu Challenge), στο οποίο επίσης οι χρήστες καλούνται να φανερώσουν online το κατόρθωμά τους, έγινε δημοφιλές στην Κίνα. Όταν πάντως ζητήθηκε από το Facebook να μην επιτρέπεται η ανάρτηση βίντεο και γενικά περιεχομένου με το hashtag #neknominate, η πλατφόρμα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «δεν ανεχόμαστε περιεχόμενο που είναι άμεσα επιβλαβές, όπως για παράδειγμα το bullying, αλλά συμπεριφορά την οποία κάποιοι μπορούν να βρίσκουν προσβλητική ή αμφιλεγόμενη δεν είναι κατ’ ανάγκην ενάντια στους κανόνες μας». Ωστόσο, κάλεσαν τους χρήστες να μη διστάζουν να αναφέρουν στην πλατφόρμα ποστ που θεωρούν ότι υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «μεταμφίεση» της χρήσης αλκοόλ σε παιχνίδι μπορεί να έχει πολύ αρνητικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στον νεανικό πληθυσμό.

loading...

1 thought on “Εφιαλτικό reunion για 20χρονη – Το «Δαχτυλίδι της φωτιάς» οδήγησε στο βιασμό της

  1. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦ/ΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ Η ΜΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΣΕΞΟΑΛΙΚΑ ΣΚΙΤΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ . ΑΝΙΚΑΝΟΣ

Comments are closed.