Μ. Βορίδης: H κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες για την αποφυλάκιση Φλώρου

Πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου επέρριψε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική αντιπαράθεσή του στον «Alpha» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι η αποφυλάκιση Φλώρου έγινε κατ’ εφαρμογήν του νόμου Παρασκευόπουλου, που ελαστικοποίησε τις προϋποθέσεις αποφυλάκισης, καθώς άλλαξε τον χρόνο έκτισης της ποινής μέχρι να υποβάλλεται η αίτηση και ακολούθως μείωσε το απαιτούμενο ποσοστό αναπηρίας. «Το χαρτί της αποφυλάκισης προέρχεται από μία διεφθαρμένη διοίκηση, πολιτικός προϊστάμενος της οποίας είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΚΕΠΑ λειτουργούν με έναν συγκεκριμένο τρόπο, την ευθύνη την έχει η κυβέρνηση» είπε ο κ. Βορίδης. Όπως υποστήριξε, «φυσιολογική αντίδραση της κυβέρνησης θα ήταν να σκεφθεί τον κακό νόμο, ότι κάτι δεν λειτουργεί και να τον διορθώσει. Ακολούθως να κάνει κάτι για τα φαινόμενα διάφθοράς. Δεν έκαναν τίποτε από αυτά, αλλά έβαλαν τη λάσπη στον ανεμιστήρα και άρχισαν να λένε ο Μητσοτάκης, ο Δημητριάδης, ο Βορίδης…».

Για την προσωπική εμπλοκή του διευκρίνισε ότι υπήρξε συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου μέχρι το 2014 -όταν υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλους συνηγόρους αίτημα αναβολής- και ενώ ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Εν συνεχεία υπουργοποιήθηκα και ουδεμία σχέση είχα με την υπεράσπιση» είπε, σημειώνοντας ότι «ουδεμία σχέση είχα με την αποφυλάκιση Φλώρου». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στρέψει την προσοχή από το κύριο, που είναι η τωρινή αποφυλάκιση.

Για τη φερόμενη εμπλοκή του ανηψιού και συμβούλου του προέδρου της ΝΔ, Γρηγόρη Δημητριάδη, ανέφερε ότι «το 2012 ο Δημητριάδης ίδρυσε μία εταιρεία offshore κατ’ εντολήν του Φλώρου. Στην συνέχεια, όμως, καταθέτει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Φλώρου. Και η κατάθεσή του είναι μεταξύ των καταθέσεων που οδηγούν στη φυλάκιση Φλώρου».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και σημείωσε ότι «εμείς παίρνουμε την ευθύνη για το γεγονός ότι επέστρεψε στη φυλακή». Όπως είπε, η Ν.Δ. δεν μπορεί να κάνει μαθήματα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την αποφυλάκιση, καθώς σε πέντε ημέρες ο καταδικασθείς επέστρεψε στη φυλακή.

«Είναι προφανές ότι η μοναδική κυβέρνηση η οποία έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες δράσεις για να μπορέσει να περιορίσει αυτά τα ενδημικά φαινόμενα στον ελληνικό κρατικό μηχανισμό είναι η σημερινή» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή.

«Έχει πέσει πολύ λάσπη» είπε, κατηγορώντας τη Ν.Δ. η οποία, όπως είπε, έσπευσε να κατηγορήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου, «πριν δει τι συμβαίνει». Όπως δήλωσε, η διαφθορά δεν είναι φαινόμενο τωρινό στον κρατικό μηχανισμό και χρειάζεται διαρκής εγρήγορση.

Έθεσε δε το «ηθικού χαρακτήρα» ερώτημα, απευθυνόμενος στον κ. Βορίδη, αν συνάδει η ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου με την υπεράσπιση ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος. Για την εμπλοκή Δημητριάδη -συνεργάτη και ανηψιού του κ. Μητσοτάκη- στην υπόθεση, ο Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι δεν είναι απλά ένας δικηγόρος, αλλά συνέταιρος του καταδικασμένου Φλώρου σε άλλες εταιρίες, σημειώνοντας πως το γεγονός ότι έγινε σύμβουλος του αρχηγού της Ν.Δ. εγείρει πολιτικό ζήτημα.

loading...

1 thought on “Μ. Βορίδης: H κυβέρνηση έχει πολιτικές ευθύνες για την αποφυλάκιση Φλώρου

  1. ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΙΧΕ Π Ο Ι Ν Ι Κ Ε Σ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

    "ΗΧΗΤΙΚΟ ΣΑΜΑΡΑ".."ΒΙΝΤΕΟ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ"..

    ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ;;;

    ΜΑΚΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑΤΕ, ΠΡΩΗΝ ΝΑΖΙΣΤΗ ΚΑΙ ΝΥΝ ΚΑΡΕΚΛΟΛΑΤΡΗ…

Comments are closed.