Η επέλαση της Τουρκίας στη Θράκη συνεχίζεται και το ΥΠΕΞ του Κοτζιά…

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
“Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”

Ο τρόπος λειτουργίας της Άγκυρας για διείσδυση της τουρκικής προπαγάνδας σε τρίτες χώρες έχει επαρκώς προσδιοριστεί τα τελευταία χρόνια. Με όχημα το Ισλάμ, αλλά και τον… τουρκικό πολιτισμό και την τουρκική Παιδεία(!), η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει “φίλιους πληθυσμούς” στα σημεία ενδιαφέροντός της, οπουδήποτε κατοικούν μουσουλμάνοι.
Σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων (και όχι μόνο) έχει καταγραφεί το “μοτίβο εργασίας” τόσο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής όσο και των μυστικών υπηρεσιών της γείτονος. Κεντρικός άξονας εφαρμογής αυτής ακριβώς της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας είναι οι πρεσβείες και τα προξενεία της Τουρκίας, οι πρακτικές των οποίων έχουν προκαλέσει αρκετό “θόρυβο” και σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαν απελάσεις τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ που λειτουργούσαν ως διπλωμάτες υπό την κάλυψη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε αυτό ακριβώς το επιθετικό “μοτίβο” λειτουργίας κινείται και το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, το οποίο λειτουργεί ως στρατηγείο σχεδιασμού και εκτέλεσης ειδικών επιχειρήσεων και δημιουργεί πλείστα όσα ζητήματα στην Θράκη, ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πλάνο λειτουργίας, το οποίο (παραδόξως) αρνείται να κατανοήσει ή να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση είτε δια την ελληνικών κρατικών υπηρεσιών είτε μέσω του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Έτσι, εν ου παικτοίς, η Άγκυρα, παρά τα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας, όσο και (ιδιαίτερα) στη Συρία, συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση δημιουργίας προβλημάτων στο εσωτερικό της Ελλάδας. Προβλήματα που σχετίζονται με την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια ελλήνων πολιτών, έως και θρασύτατες παρεμβάσεις σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας.

Ένα τέτοιο περιστατικό είναι και η με την πρώτη ματιά δημιουργία ενός ακόμη “πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου” (¨Şahin Eğitim ve Kültür Derneği¨), αυτή τη φορά στον Εχίνο Ξάνθης, στα εγκαίνια λειτουργίας του οποίου έκανε αίσθηση η παρουσία των γνωστών και μη εξαιρετέων ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, και, φυσικά, του τούρκου πρόξενου Κομοτηνής, Μουράτ Ομέρογλου.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, αποκαλύπτουν την “χλιαρή” έως “αδιάφορη” υποδοχή του συλλόγου από τους κατοίκους του Εχίνου, οι οποίοι επέλεξαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην Άγκυρα. Ο λόγος γι αυτή την “παγωμένη” υποδοχή των κατοίκων συνδέεται άμεσα με τις έρευνες και την δημιουργία λιστών (προγραφές) που πραγματοποιούν “εκλεκτοί” της Τουρκίας, αλλά και πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή.


Σκέφτονται την επόμενη ημέρα μετά τον Ερντογάν; Ή είναι χαρούμενοι για την επιτυχία των εγκαινίων;

Στις φωτογραφίες καταγράφεται στα πρόσωπα των παρισταμένων “φίλων του πολιτισμού” η αποτυχία της υποδοχής του εγχειρήματος της Άγκυρας, αλλά και ο προβληματισμός του τούρκου προξένου Κομοτηνής, ο οποίος περίμενε περισσότερους παριστάμενους και καλύτερη οργάνωση από τους αρμοδίους (Αμέτ Μετέ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ), οι οποίοι φαίνεται πως δεν κατόρθωσαν να μαζέψουν περισσότερα από 100 άτομα, σε μία μικρή κωμόπολη περίπου 5.000 κατοίκων!!!


Προβληματισμένος ο τούρκος πρόξενος ενώ ακούει τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αμέτ Μέτε και τον νεαρό πρόεδρο του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου. Ο προβληματισμός αποτυπώνεται και στους υπόλοιπους “εορτάζοντες”

Παρ’ όλα αυτά, οι μεθοδεύσεις της Τουρκίας (μέσω του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής) συνεχίζονται, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και, φυσικά, το Μέγαρο Μαξίμου, να έχουν τον ρόλο του θεατή δημιουργώντας σειρά ερωτημάτων για την διάθεση της σημερινής κυβέρνησης να λειτουργήσει ανασταλτικά στην τουρκική επιχείρηση “κατάληψης” της Θράκης.

Παραβλέποντας τους ψιθύρους των κατοίκων του Εχίνου, αλλά και άλλου γειτονικού χωριού που διεκδικεί τα “πρωτεία” τουρκοφροσύνης, δεν θα καταθέσουμε πλήθος ερωτημάτων για τα εγκαίνια του συγκεκριμένου “πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου”, σεβόμενοι την λειτουργία και την εφαρμογή της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Δεν θα ρωτήσουμε καν για το τι αναμένει η ελληνική κυβέρνηση να συμβεί μέσα και μετά από τις συγκεκριμένες (με προφανείς και σαφείς στοχεύσεις) δράσεις του τούρκου Προξένου της Κομοτηνής.
Θα αρκεστούμε σε ένα και μόνο ερώτημα. Διερωτόμαστε για το εάν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού θα επιχορηγήσουν οικονομικά (από το υστέρημα του ελληνικού λαού) τον συγκεκριμένο “πολιτιστικό και μορφωτικό σύλλογο”, ο οποίος προστίθεται στους δεκάδες παρόμοιους συλλόγους που έχουν ήδη “στηθεί” στη Θράκη από το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής. Σύλλογοι, οι οποίοι λειτουργούν ως οχήματα τουρκισμού και εργαλεία πίεσης και καταγραφής “διαθέσεων και αντιδράσεων” των μουσουλμάνων της Ελληνικής Θράκης. Με οτιδήποτε μπορεί να σημαίνει αυτό…

ΥΓ1: Απορία: Έχει γίνει ποτέ οικονομικός έλεγχος στα “μαγαζιά” συγκεκριμένου τύπου που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στην Θράκη; Άν όχι, γιατί;
ΥΓ2: Η κυβέρνηση των Αθηνών συνειδητοποιεί πως οι τελευταίες της “ενέργειες”, ειδικά επί των εθνικών θεμάτων, προβληματίζουν έντονα τους έλληνες πολίτες και ενισχύουν τις υπάρχουσες φήμες για εκ μέρους της σιωπηλή αποδοχή τουρκικής “εισβολής” και συγκυριαρχίας στην Ελληνική Θράκη;

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι από τα “Τουρκικά Νέα”

loading...