Πρόταση-σοκ βουλευτή: Αν βρεθούν αρχαία στην Τούμπα, να πάνε αλλού για να μην σταματήσουν τα έργα!

Ο γνωστός βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς,αναλύει τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε ενδεχόμενη εύρεση αρχαίων στην περιοχή της Τούμπας και καταθέτει τη δική του… πρόταση

Αποκαλύψαμε χθες, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και προσωπικά ο Ιβάν Σαββίδης, όσον αφορά τα σχέδια της κατασκευής-ανακατασκευής γηπέδου στην Τούμπα. Δυσκολίες που αφορούν μια πιθανή εύρεση αρχαίων, η οποία μπορεί να διακόψει κάθε εργασία.

Οι φόβοι που υπάρχουν επιβεβαιώνονται πλέον και από τα επίσημα χείλη ενός βουλευτή, καθώς ο Αριστείδης Φωκάς της Ένωσης Κεντρώων τονίζει πως πράγματι είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να βρεθούν αρχαία, καθώς το γήπεδο βρίσκεται εντός ζώνης 500 μέτρων από τον αρχαιολογικό χώρο του λοφίσκου της Τούμπας (ΦΕΚ 189Β/1990), ο οποίος θεωρείται προστατευόμενος και εποπτεύεται από την αρχαιολογία με αυστηρούς περιορισμούς.

Ο βουλευτής Φωκάς πάντως έρχεται να δώσει λύση και καταθέτει δημόσια πρόταση-σοκ, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε -σύμφωνα με τον ίδιο- αν βρεθούν αρχαία, αυτά να μεταφερθούν κάπου… αλλού έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να κάνει τη δουλειά του και να χτίσει-ανακατασκευάσει το γήπεδο του.

Διαβάστε το ενδιαφέρον απόσπασμα, όσων είπε, στο Αθλητικό Μετρόπολις 95,5:

Είναι ένα ανέκδοτο από αυτά που έχουμε ακούσει αυτά τα 4 χρόνια που κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση. Ο λαός του ΠΑΟΚ και κανένας Μακεδόνας δεν τρώει σανό. Εχει πει μεγάλα ψέματα αυτή η κυβέρνηση. Μιλάμε για μια απειροελάχιστη έκταση που ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας, είναι ασήμαντο. Το σημαντικό είναι πως αν βρεθούν ευρήματα αρχαιολογίας να μεταφερθούν κάπου αλλού και να μην σταματήσουν οι εργασίες. Κοροϊδεύουν συστηματικά τον λαό του ΠΑΟΚ, τους Μακεδόνες τους βλέπουν ως πολίτες β και γ κατηγορίας. Πρόδοσαν ένα περήφανο λαό όσον αφορά το Σκοπιανό. Επίσης, μεγάλη προσβολή Μακεδονίας-Θράκης είναι που μπήκε Υπουργός ένα κοριτσάκι που δεν έχει δουλέψει.

loading...