Ρε με ενα πούστη σκοπιανό που μπλέξαμε…Ο Ζάεφ δηλώνει εκ νέου «Μακεδόνας» και η αντιπολίτευση καλεί σε ψήφο κατά συνείδηση

«Με τη συμφωνία προστατεύσαμε τη μακεδονική μας ταυτότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ ενώ το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην πΓΔΜ καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ δήλωσε ότι «είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της πΓΔΜ» ενώ αναφέρθηκε και στο δημοψήφισμα κάνοντας λόγο πως ανοίγει την πόρτα σε μια «Ευρωπαϊκή Μακεδονία».

Η ανάρτηση του Ζόραν Ζάεφ:

«Οι πολίτες πρέπει να είναι περήφανοι και ήρεμοι. Με τη Συμφωνία προστατεύσαμε την μακεδονική μας ταυτότητα. Είμαστε Μακεδόνες, με το δικό μας έδαφος και τη μακεδονική γλώσσα. Με την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της Μακεδονίας. Στις 30 Σεπτεμβρίου, ενώνουμε τις φωνές μας για την Ευρωπαϊκή Μακεδονία, μπαίνουμε στην Ευρώπη ως ίσοι με όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. #ExitZone»

Ψήφος κατά συνείδηση

Ο αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μετά τη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων σχετικά με τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα στο δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι το VMRO-DPMNE απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, με αυτήν αλλάζει όχι μόνο το όνομα της χώρας αλλά και το Σύνταγμά της, ενώ με τη συμφωνία, όπως είπε, αμφισβητείται επίσης η εθνική ταυτότητα των πολιτών της χώρας.

O Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία, ωστόσο σημείωσε ότι τον τελικό λόγο για τα εθνικά θέματα πρέπει να τον έχει ο λαός της χώρας και γι’ αυτό, ανέφερε, καλεί τους υποστηρικτές του κόμματός του και τους πολίτες να πράξουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα.

Εντός του VMRO-DPMNE είχαν εκφραστεί το προηγούμενο διάστημα διαφορετικές απόψεις για τη στάση που πρέπει να τηρήσει το κόμμα στο δημοψήφισμα. Η εθνικιστική πτέρυγα του κόμματος προέτρεπε σε αποχή από το δημοψήφισμα, ενώ η φιλοευρωπαϊκή είχε ταχθεί υπέρ της προσέλευσης στις κάλπες που θα στηθούν για το δημοψήφισμα και μάλιστα με θετική διάθεση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι στην πΓΔΜ έχει την εξής διατύπωση: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την Ελλάδα;».

loading...

1 thought on “Ρε με ενα πούστη σκοπιανό που μπλέξαμε…Ο Ζάεφ δηλώνει εκ νέου «Μακεδόνας» και η αντιπολίτευση καλεί σε ψήφο κατά συνείδηση

  1. ΠΟΥΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ.

    ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ.

    ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…

    ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ..ΜΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΑΝΕΣ…….

Comments are closed.