ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ???

* Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης …

 “Εδώ ‘ναι η στάχτη ενός λαού, που ήταν αιώνια φλόγα” Κώστας Βάρναλης

Με αφορμή τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες γύρω από την τύχη των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, νιώθω την ανάγκη να παραθέσω τις παρακάτω λιτές σκέψεις. Ζούμε σε μια χώρα όπου οι κυβερνώντες διαχρονικά εξοβέλισαν, απέκοψαν και στέρησαν τους νέους ανθρώπους από το λ
όγο και το πνεύμα των προγόνων τους. Ήτοι από αυτή την φωτεινή γνώση που ο παγκόσμιος στοχασμός, χάριν της κουλτούρας των λαών και του συνολικού επαναπροσδιορισμού των ανθρωπίνων σχέσεων, αξιών και κοινωνιών, αναζητεί καθημερινά στα κείμενα της κλασσικής γραμματείας…..

Άλλωστε, όπως μαρτυρεί η πρόσφατη ιστορία, είναι οι ίδιοι που αφού “ασέλγησαν” συστηματικά στον αρχαίο λόγο, συνεχίζουν σήμερα με περισσή συνέπεια και ύποπτη σπουδή, να περιφέρουν υποκριτικά, ως “ένδυμα” ευκαιρίας, το ιδεολόγημα της αρχαίας πνευματικής “κληρονομιάς”. Οι συνέπειες φρονώ γνωστές στον καθένα φίλοι μου, ήτοι η γλωσσική ένδεια και η λεξιπενία των ημερών, η αδυναμία σύνταξης και άρθρωσης προφορικού ή γραπτού λόγου των νεοελλήνων. Τραγικό, θλιβερό και ανησυχητικό φαινόμενο που χρήζει αντικειμενικής προσέγγισης και ψύχραιμης ανάλυσης…..

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός

loading...