Η χώρα μπήκε σε προεκλογική περίοδο: Ο θυμός και η οργή κατά της κυβέρνησης θα κρίνουν την αυτοδυναμία ή όχι της ΝΔ

H χώρα μπήκε πλέον σε προεκλογική περίοδο και αυτό φάνηκε από τρεις κυβερνητικές κινήσεις: Από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ για μια «καλύτερη ζωή» για τους Έλληνες πολίτες, από τον μεγάλο ανασχηματισμό του καλοκαιριού και από την τοποθέτηση του Π.Σκουρλέτη στην γραμματεία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ,
όχι μόνο για να αποφύγει τα «πυρά» των οικογενειών των ανθρώπων που χάθηκαν στις φονικές φωτιές στο Μάτι, αλλά κυρίως για να ξεκινήσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών όποττε αυτές και αν γίνουν.

Αυτό φάνηκε και στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της Marc η οποία διενεργήθηκε μετά την έξοδο από το μνημόνιο στις 21 Αυγούστου (ουσιαστικά το μνημόνιο παραμένει μέχρι το 2060 αλλά μέχρι τότε μπορούμε να παίζουμε με τις λέξεις) και την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Στην δημοσκόπηση καταγράφεται το ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 29,9%, έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ και η τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής, την οποία προσπαθεί να διεκδικήσει το ΚΙ.ΝΑΛ χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού δείχνει να «ξεφουσκώνει» με γρήγορους ρυθμούς.

Όμως σημμεώνεται ότι τον Ιούλιο σε ανάλογη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις… 14 μονάδες.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ήδη έχει ξεκιήσει να δουλεύει ο κομματιός μηχανισμός τοουΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το Φθινόπωρο θα γίνουν προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο.

Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης:

    ΝΔ 29,9%

    ΣΥΡΙΖΑ 19%

    Χρυσή Αυγή 6,9%

    Κίνημα Αλλαγής 6,4%

    ΚΚΕ 6%

    Ενωση Κεντρώων 2,5%

    Ποτάμι 1,5%

    ΑΝΕΛ 1,2%

Επίσης, το 78% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την τραγωδία με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ενώ το 75% έχει θυμό και απογοήτευση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Το 82% θεωρεί ότι τα μνημόνια συνεχίζονται για την χώρα, παρά την ολοκλήρωση του 3ου προγράμματος, ενώ το 72% δεν πιστεύει στις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Τέλος, το 70% θέλει η Βουλή να ψηφίσει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό σημαίνει πως ναι μεν η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων της και προσωρινά δείχνει να μειώνει την διαφορά της από τη ΝΔ αλλά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι εναντίον της και δείχνουν αυξανόμενη οργή για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτι που μπορεί να δώσει στο τέλος αυτοδυναμία στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Λόγω της μεγάλης οργής που αναμένεται να μεγαλώσει κι άλλο μετά την βίαιη αντιμετώπιση των διαδηλωτών στην ΔΕΘ που τάσσονταν κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας είναι πολύ πιθανό η ΝΔ να συκγεντρώσει ψήφους κι από άλλους χώρους μόνο για να «τιμωρηθεί» η σημρινή κυβέρνηση.

Άλλωστε  όλοι είναι λίγο πολύ ενήμεροι για τους αρχικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για εκλογές τον Μάιο του 2019 μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές με την ελπίδα να εκφράσουν τον θυμό τους οι πολίτες σε αυτές και όχι στις εθνικές.

Το ζήτημα πλέον είναι πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η προεκλογική περίοδος. Θεωρητικά θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 αλλά μια μεγάλης έκτασης ήττα στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές θα κοστίσει τότε ακόμα περισσότερο για την κυβέρνηση.

Ήταν το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης», όλα αυτά βέβαια πριν τις φωτιές στο Μάτι και το Σκοπιανό…

loading...

6 thoughts on “Η χώρα μπήκε σε προεκλογική περίοδο: Ο θυμός και η οργή κατά της κυβέρνησης θα κρίνουν την αυτοδυναμία ή όχι της ΝΔ

  1. we ate the camel now we have the que…
    όχι άλλο νταλαρα…
    όχι άλλο καρβουνο…
    όχι άλλα τσιπροπανα…

    ΠΑΟΚ παντού!!!

  2. ΑΠΟ ΤΟΝ…..ΑΝΝΑ ΣΤΟΝ…….ΚΑ Ι ΑΦΑ……..Ο Λ Ο Ι ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…..Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο Β Λ Α Ξ…..ΕΩΣ ΤΟ 2060………..ΤΟ Δ Ν Τ ΝΑ ΜΑΣ ΡΕΙΧΝΕΙ…..ΦΑΠΕΣ……….ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ……ΕΡΩΤΩ……….

  3. Από αντίφα μέχρι Χ.α. και οτιδήποτε ενδιάμεσα είναι όλοι μία χορωδία …

    Θέλουμε άλλη λύση …

  4. Ποιά αυτοδυναμία της μερκελιστικής Νουδούλας ,βρε φίλε.22 τοις εκατό αν πάρει,να είναι ευχαριστημένη.

  5. ΜΑ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΔ?ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ,ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ,ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ……….

  6. Το Ε.ΠΑ.Μ καλεί κάθε πολίτη ανεξαρτήτως πολιτικής καταβολής να στηρίξει το σκοπό και να τον κάνει προσωπική του υπόθεση, με μόνο άμεσο στόχο την επιστροφή της δημοκρατίας και ελευθερίας στην Ελλάδα, το οποίο σε ορισμένο και σημαντικό βαθμό δύναται να πραγματοποιηθεί από την παρούσα προσπάθεια.

    Σημαίνουμε λοιπόν τις καμπάνες και σας καλούμε προς στήριξη και αγώνα, μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε.

    Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ) υπέβαλε στις 5/2/2018 Μήνυση – Συνηγορία για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας (επί Εσχάτη Προδοσία) η οποία αφορά:

    Α) Tην εγκαθίδρυση κατά αντισυνταγματικό τρόπο Μνημονίων και Δανειακών Συμβάσεων.

    Β) Την παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.

    Γ) Την παράδοση της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής στους δανειστές.

    Ψηφίστε & στηρίξτε στο σύνδεσμο παρακάτω:

    https://goo.gl/ngEXTd

    Πληροφορίες για τη μήνυση: https://www.epamhellas.gr/mhnysh-epi-esxath/

Comments are closed.