Ζ.Ζάεφ: «Στόχος μας η συμμετοχή στο Δημοψήφισμα να ξεπεράσει το 50%»

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η Μακεδονία προχωρά: Ώρα να πάρουμε το τρένο για την Ευρώπη» που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Προόδου για την Σοσιαλιστική Δημοκρατία.

Ο Ζάεφ στην ομιλία του, αναφέρθηκε στους πολλούς συμμετέχοντες , σημειώνοντας ότι το συνέδριο αυτό έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μεταφερθούν ισχυρά μηνύματα καθώς η «Μακεδονία» έχει πολύ σημαντικούς φίλους που είναι αφιερωμένοι στις προοπτικές της χώρας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η οικοδόμηση φιλίας με τις γειτονικές χώρες και το κλείσιμο όλων των εκκρεμών ζητημάτων είναι ένδειξη ότι η «Μακεδονία» δείχνει με τους τρόπους της  ότι οι  ευρωπαϊκές αξίες  καθοδηγούν τα Δυτικά Βαλκάνια.

Αναφερόμενος στη δημοψήφισμα είπε ότι οι πολίτες με το «ναι» θα επιβεβαιώσουν τις αλλαγές και θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.

Επεσήμανε ότι οι έρευνες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει το δημοψήφισμα και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί ένα ποσοστό συμμετοχής άνω του 50% του συνολικού αριθμού των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι εκτός από τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα εφαρμόζονται σοβαρές αριστερές πολιτικές που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, σύμφωνα με το Μακ Φαξ.

loading...