Ξεβούλωσε τη μπανιέρα του σπιτιού σου με 3 φυσικούς τρόπους

Μπορεί να μην έχεις υδραυλικές γνώσεις, όμως δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά πράγματα για να προσπαθήσεις να ξεβουλώσεις τη μπανιέρα (ή τον νιπτήρα) του σπιτιού σου.
Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι όμως απαραίτητο για να προλάβεις ένα πιο σκληρό ή δύσκολο μελλοντικό πρόβλημα.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να την ξεβουλώσεις; Παρακάτω σου έχουμε τρεις φυσικούς τρόπους που μπορείς να ακολουθήσεις για να κάνεις το μπάνιο σου σαν καινούργιο.

Με μαγειρική σόδα και ξύδι
Βάλε στην τρύπα της βουλωμένης αποχέτευσης μισή κούπα μαγειρική σόδα. Στο μεταξύ ζέστανε στον φούρνο μικροκυμάτων σου μία κούπα ξίδι και ρίξε το με προσοχή και σιγά σιγά, πάνω στη σόδα. Άφησε το για μισή ώρα και αμέσως μετά άνοιξε τη βρύση σου και άφησε να τρέξει άφθονο νερό. Στην μπανιέρα σου, αφού βάλεις το ξίδι κλείσε την αποχέτευση με μία τάπα μετά το μισάωρο γέμισε την μπανιέρα νερό. Κατόπιν τράβηξε την τάπα και όλη η πίεση του νερού θα λειτουργήσει αποφρακτικά.

Με βραστό νερό
Γέμισε μέχρι πάνω τον βραστήρα με νερό και περίμενε ώσπου να βράσει. Έπειτα άδειασε το καυτό νερό σταδιακά στις σωληνώσεις. Άφηνε το νερό να δράσει για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το επόμενο άδειασμα. Αυτός είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και κυρίως ανέξοδος τρόπος για να ξεβουλώσεις τη μπανιέρα σου (αλλά και οποιαδήποτε άλλη αποχέτευση). Μπορείς να εφαρμόζεις αυτόν τον τρόπο κάθε τόσο ακόμη και προληπτικά.

Με αλάτι και μαγειρική σόδα (κυρίως για τον νεροχύτη σου)
Αν το πρόβλημα προκλήθηκε από λίπος και γράσο, τότε αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη που μπορεί να ακολουθήσεις. Ετοίμασε ένα μείγμα το οποίο θα περιλαμβάνει μισή κούπα αλάτι και μισή κούπα μαγειρική σόδα. Ρίξε το μείγμα στο νεροχύτη και άφησε το για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίξε μία κούπα βραστό νερό και άφησε να μείνει εκεί για όλο το βράδυ. Το πρωί άνοιξε τη βρύση να τρέξει άφθονο νερό και έπειτα χρησιμοποίησε τον νεροχύτη σου κανονικά.

loading...