Δ. Παπαδημούλης: Οι Ευρωεκλογές του 2019 οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε.

Ως τις πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε. χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις Ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019 και επισημαίνει ότι «οι φιλοευρωπαϊκές, δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να αγωνιστούν και να προστατεύσουν τις
ευρωπαϊκές αξίες, το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στη κοινωνική δικαιοσύνη, την ενίσχυση της δημοκρατικής λογοδοσίας και διαφάνειας», απέναντι στις  «ακροδεξιές δυνάμεις που βασίζονται στην ξενοφοβία και τη ρητορική του μίσους».

Οι επισημάνσεις του γίνονται σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην αλβανική εφημερίδα Shekulli, στην οποία μίλησε για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και συνολικά των Δυτικών Βαλκανίων. Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε πως η Αλβανία έχει να επιδείξει σημαντική πρόοδο στην πορεία ένταξης στην Ε.Ε., αλλά υπογραμμίζει ότι «υπάρχει δρόμος ακόμη».

Όπως εξηγεί «οι μεγαλύτερες προκλήσεις σήμερα για την Αλβανία είναι να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, να δοθεί νέα ώθηση στην ανάπτυξη, να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο, να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και να προστατευτεί το περιβάλλον».

Ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει επίσης ότι «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με την αλβανική Συνέλευση» και πως «ο διάλογος αυτός πρέπει να ενισχυθεί και με την κοινωνία των πολιτών για την καλύτερη κατανόηση και ενίσχυση των θεμελιωδών και μειονοτικών δικαιωμάτων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών θεμάτων, όπως η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, η ελευθερία έκφρασης, η προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και η καταπολέμηση της διαφθοράς».

Όπως επισημαίνει είναι «σημαντικό η Αλβανία να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, που εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό».

Συνολικά για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «φέτος με τη νέα ευρωπαϊκή ατζέντα για τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και με τη συμφωνία Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, υπάρχει μια νέα δυναμική και αισιοδοξία στην περιοχή», ενώ για το Κόσοβο και τις σχέσεις με τη Σερβία δηλώνει πως «η κατάσταση δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική, καθώς πέρα από τις δια-εθνοτικές εντάσεις, εξακολουθούν να υφίστανται διαρθρωτικά προβλήματα διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος, και μετανάστευσης της νέας γενιά προς το εξωτερικό (brain-drain)».

loading...

12 thoughts on “Δ. Παπαδημούλης: Οι Ευρωεκλογές του 2019 οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε.

  1. TO Yβρεολογιο σου να το εκδψσεις, νεοπλουτο ΑΡΧΙΔΙ, ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΜΟΡΙΔΗ

  2. ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2019 ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΕ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ ΛΟΥΦΕ .ΓΙΑ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΡΦΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΕ ΚΑΙ ΟΛΛΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΑΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ .

  3. ΕΝΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΖΩΟ ΑΠΠ ΤΑ 300 ΒΟΔΙΑ ΤΟΥ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

  4. ΥΒ AN γιατι υπεγραψες και τον εβγαλες απο το Λεμπετι? Να τωρα γεματος τρελα και με σφιχτη ροδελλα θα ξεχυθει ο νεκροφιλος υπαλληλος του γνωστου γραφειου κηδειων της οδου ολυμπου και θα ποιησει τους ορχεις μας ωσαν χαλκιδικιωτικα νταουλια ο car Iολη s….call Ιω να HINO tor ah παρα me thn camora

  5. POS να ζησεις Paschali
    με τετοιο hali

  6. Aποδειξε οτι δεν εισαι robot?
    παι τρελας πας χαλι cam or ash!

  7. Ash ta μουπα και shoe Η,Π.Α
    παρ΄ τον λουτσο μου για πιπα

  8. Π.Α.Σ χαλι? ξερεις απο Ζαγκλαρα?

Comments are closed.