Ψαριανός και Αμυράς θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία

Στη Νέα Δημοκρατία μεταβαίνουν οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο βουλευτές έχουν ήδη συμφωνήσει με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για να κατέβουν με τα δικά της ψηφοδέλτια στις επόμενες εκλογές.

Ακόμα, υπάρχουν πιέσεις εκατέρωθεν για επίσημη συνεργασία Ποταμιού – ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Το προσεχές συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο ίσως τελικά δώσει απαντήσεις σε αυτές τις πληροφορίες.

Είναι άγνωστο πότε και αν τελικά θα αποχωρήσουν από το Ποτάμι οι δύο βουλευτές πάντως σε μια τέτοια περίπτωση το κόμμα δεν θα διαθέτει πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα εκτός και αν σε αυτή προσχωρήσει κάποιος ανεξάρτητος βουλευτής. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής κόμμα που διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα με βάση τη δύναμή του στις εκλογές, δεν μπορεί να την έχει αν μείνει με λιγότερους βουλευτές (σήμερα το Ποτάμι διαθέτει 6 βουλευτές) και σε μια τέτοια περίπτωση, ο Στ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, δεν θα έχει δικαίωμα λόγου σε συζητήσεις αρχηγών κομμάτων, δεν θα καλείται σε συσκέψεις υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ θα απολέσει και πολλά άλλα προνόμια –π.χ. να διαθέτει το κόμμα αντιπρόεδρο στη Βουλή.

loading...

1 thought on “Ψαριανός και Αμυράς θα είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία

Comments are closed.