ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ «ΑΝΑΡΧΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ»ΚΑΙ Η ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ…

ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!



Οίμος-Αθήνα
Επειδή η προπαγάνδα εναντίον των θυμάτων, κατακαίει για δεύτερη φορά τις ζωές τους, με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα αναιρούνται όλα τα ψεύδη που ακούστηκαν περί «ανάρχου…

δομήσεως» και περί «ευθυνών των κατοίκων»!

Καλοστημένο κείμενο προπαγάνδας είναι και το 
«Μάτι : Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος συμβάντος…»
Με κόκκινο σημειώνουμε εδώ όλα τα ντοκουμέντα τα οποία αναιρούν τις ανακρίβειες που συνθέτουν ένα τοπίο ευθύνης των κατοίκων, ενώ η φωτιά είναι προϊόν ενέργειας  «Όπλων Κατευθυνόμενης Ενέργειας»
Στο τέλος αποδεικνύουμε ότι η άναρχη δόμηση (αυθαιρέτων εντός σχεδίου) στο σύνολο της επικράτειας είναι πολύ  μεγαλύτερη (17,5%) από ότι στο Μάτι ( 7%) πράγμα που αναιρεί το παραμύθι της «ανάρχου δομήσεως» ως κυρίαρχη αιτία…
Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Πως ήταν το Μάτι πριν τον πόλεμο!
Ίσως ακούγεται παράξενο αλλά η πληγείσα από την καταστροφική πυρκαγιά περιοχή, δεν ήταν πάντα δάσος. Όπως αποτυπώνεται στους κτηματολογικούς χάρτες μετά τον πόλεμο το Μάτι είχε ελάχιστα δέντρα. Μάλιστα αναφέρεται ότι κατά την γερμανική κατοχή είχε καεί αρκετές φορές.
Οι ασπρόμαυρες αεροφωτογραφίες του 1949 αποτυπώνουν καθαρά την γεωμορφολογία της περιοχής, την απουσία συμπαγούς δάσους, αλλά και την πρώτη ρυμοτομική χάραξη που έγινε το 1932. Διαβάστε παρακάτω….
Στην αεροφωτογραφία διακρίνεται το πρώτο ρυμοτομικό σχέδιο του 1932. Διακρίνεται αριστερά το όριο της Λ. Μαραθώνος κάτω από το οποίο σχεδιάστηκε η περιοχή προς τη θάλασσα. Αεροφωτογραφία 1949. Πηγή Εθνικό Κτηματολόγιο
Ο πρώτος οικισμός στο Μάτι δημιουργήθηκε από ομάδα Χαλανδραίων που αγόρασαν 1300 στρέμματα από την Μονή Πεντέλης το 1929. 
Την αναφορά αυτή επιβεβαιώνουν και παλαιοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν σχετικά συμβόλαια, την απόφαση Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και την απόφαση του τότε Υπουργείου Πρόνοιας. 
Όλα τα παραπάνω έγγραφα φυλάσσονται στο υποθηκοφυλάκειο Καπανδριτίου.
Μια πιο κοντινή λήψη του 1949. Διακρίνονται οι δρόμοι, τα οικόπεδα και το παραλιακό μέτωπο. Η βλάστηση είναι αραιή
Όπως αναφέρεται οι πρώτοι οικιστές από το Χαλάνδρι έκαναν την χάραξη των δρόμων και το σχέδιο τους επικυρώθηκε το 1932 από το ελληνικό κράτος. 
Σύμφωνα με εκείνο το τοπογραφικό τα όρια του νέου οικισμού ήταν από Γαβριήλ μέχρι και Ακροπόλεως – Μυκόνου και την τότε Λεωφόρο Μαραθώνος (τότε φυσικοί χείμαρροι). 




loading...