ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

Κύριοι Βουλευτές,

Ανακοινώθηκε συγνώμην για την έκφραση πάλιν βλακωδώς και δεν ξέρω πού απέβλεπε (ίσως της δικαιολόγηση ότι γι αυτό κάηκαν τόσοι συνέλληνες μας)  ότι το οικόπεδο όπου κάηκαν οι άνθρωποι μας   ήταν καταπατημένο.

Λόγω του σχετικά μικρού της ηλικίας των περισσοτέρων εξ υμών (το φαινόμενο είναι πανευρωπαϊκό) και της έλλειψης πληροφόρησης σας, ή λόγω παραπληροφόρησης σας και επιπλέον λόγω της βεβαιότητας που προκαλεί η άγνοια,  επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω σχετικά και με μία πραγματική ιστορία.

Μετά την πρώτη κατοχή, οι ανάγκες επιβίωσης έκαναν τους Έλληνες να καταπατούν  ΣΕ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εκτάσεις του δημοσίου και να  κτίζουν.

Αυτό συνεχίστηκε για πολλά χρόνια με την ανοχή του κράτους που συνήθως σε παραμονές βουλευτικών εκλογών χορηγούσε τίτλους και καλά έκανε στα καταπατη0μένα οικόπεδα. Για τα οποία ίσχυε επίσης το νέμεται κατέχει και εξουσιάζει.

Μόνον τα εξ ανταλλαγής οικόπεδα και κτήματα των Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας δεν μπορούσαν να καταπατηθούν.

Σχετική για την καταπάτηση αυτήν των οικοπέδων του δημοσίου και η εξής ιστορία του τέλους της δεκαετίας του 1970.

Τότε έπρεπε να ευρεθεί οικόπεδο για ανέγερση κτιρίου για μεγάλο οργανισμό στην Νέα Πέραμο, αν ενθυμούμαι καλώς, της Καβάλας.

Πήγαμε λοιπόν στη Διεύθυνση Γεωργίας της νομαρχίας (νομάρχες ήταν τότε διορισμένοι έμπειροι και  ικανοί διορισμένοι και συνήθως πολύ καλύτεροι από τους νυν κομματικούς που εκλέγοντα, και ζητήσαμε πίνακα των οικοπέδων του δημοσίου της περιοχής.

Για τυχόν διάθεση ενός εξ αυτών στον Δημόσιο Οργανισμό που λειτουργούσε σε καθεστώς Ιδιωτικού Δικαίου (στο σημείο αυτό θα επανέλθουμε για να επισημαίνουμε την βαθύτερη αιτία της κακοδαιμονίας και αποδοτικότητας του Ελληνικού κράτους)

Ψάχνοντας λοιπόν τότε  όλα τα οικόπεδα του δημοσίου πού μας δόθηκαν, τα βρήκαμε όλα καταπατημένα και κτισμένα.

Γιατί λοιπόν νεαρέ του Σύρριζα έκανες αυτήν την «έξυπνη»  δήλωση για το οικόπεδο όπου κάηκαν οι συνέλληνες μας.;

Μήπως με την «έξυπνη» αυτή δήλωση σου δεν σέβεσαι λόγω μη συγχωρητέας μικρής ηλικίας τον πόνο των ανθρώπων;  Και ως  μικρός δεν ρώταγες για το θέμα κανένα μεγαλύτερο σου, πχ τον κ. Κακλαμάνη, να σε ενημέρωνε;

Καιρός να αφήσετε εσείς οι ολετήρες του Έθνους των Ελλήνων, το παραμύθι σας ότι για όλα φταίει το παλιό. Στα περισσότερα ως προς τις ικανότητες και τα περισσότερα,  μακάρι να το πλησιάζατε.

Ευριπίδης Μπίλλης

loading...

2 thoughts on “ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΡΕ ΜΠΙΛΛΗ ΕΥΓΕ! ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ (44 ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ) ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΣΕ ΟΡΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΛΥΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ! ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΟ Η ΟΧΙ? ΧΑΡΤΙΑ ΕΧΕΙ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΑ ΚΤΙΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΒΟ? ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΕΧΤΙΖΕ ΚΑΙ ΦΑΡΟ ΝΑ ΗΛΕΓΧΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΙΩΠΗ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ…..

  2. ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ-ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΕΘΛΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
    ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
    ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΗ ΚΡΗΤΗ ΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΗΜΑ

Comments are closed.