Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας δίνει σύνταξη στους μουφτήδες

Η Τουρκία υποδέχτηκε ικανοποιημένη τη νομοθετική ρύθμιση της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνταξιοδότηση των μουφτήδων, που τους δίνει την δυνατότητα εκλογής.


«Ο Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν» ήταν το σχόλιο του τουρκικού Τύπου, αναφερόμενο στη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή και προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των διορισμένων από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδων της Δυτικής Θράκης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, υποδεχόμενα θετικά τη ρύθμιση, αναπαράγουν τα ανάλογα σχόλια που έγιναν και στον ελληνικό Τύπο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή ανάβει «πράσινο φως» στην εκλογή τους, κάτι που υποσχέθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά, η Σαμπάχ έγραψε ότι «Ο Τσίπρας έδωσε εντολή. Για το χατίρι του προέδρου Ερντογάν…». Από την πλευρά της, η Τζουμχουριέτ σχολίασε ότι πρόκιεται για «ερντογανική ρύθμιση για τους μουφτήδες στην Ελλάδα», ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε: «Υποχρεωτική συνταξιοδότηση των διορισμένων μουφτήδων στη Δυτική Θράκη».

loading...

2 thoughts on “Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Τσίπρας δίνει σύνταξη στους μουφτήδες

  1. Και; Θα απελευθερώσει μήπως ο σουλτάνος τους στρατιωτικούς μας γι΄αυτό;

  2. Ο Τσίπρας δίνει σύνταξη στους μουφτήδες,
    ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ? ΕΔΩ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΙΑΝ ΤΟΥ ΠΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.

Comments are closed.