Επίτροπος Διεύρυνσης προς Σκόπια: Το δημοψήφισμα είναι επιλογή ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μέλλον ή την απομόνωση

Τη θλίψη του εκφράζει ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν για την έλλειψη εθνικής ενότητας στα Σκόπια όσον αφορά στο επερχόμενο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. Όπως τονίζει ο κ. Χαν, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο ΜΕΤΑ, το δημοψήφισμα
αφορά την επιλογή ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας ή την απομόνωσή της.

“Πρόκειται για μια επιλογή μεταξύ του ευρωπαϊκού μέλλοντος, το οποίο έφερε συγκεκριμένα οφέλη για τους πολίτες ως κανόνα δικαίου, αυξημένη ελκυστικότητα των ξένων επενδυτών, καλύτερες θέσεις εργασίας, ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και μια πορεία που οδηγεί σε απομόνωση, στασιμότητα και αποτυχία τις μοναδικές ευκαιρίες για πρόοδο και πρόοδο σε βασικούς τομείς “, επεσήμανε και πρόσθεσε ότι επίσης το δημοψήφισμα είναι μια επιλογή ανάμεσα στην παλιά εθνικιστική αντίληψη και την αποδοχή του μέλλοντος με μεταρρυθμίσεις και με τελικό αποτέλεσμα – ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

“Εναπόκειται στους πολίτες να αποφασίσουν για την προοπτική τους με όλα τα συγκεκριμένα οφέλη για τους πολίτες και αν το βιοτικό τους επίπεδο θα αυξηθεί ή όχι” υπογράμμισε ο Επίτροπος.

loading...