Κουβέλης για τη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις: Είναι μονταζιέρα, αλλά θα έλεγα ξανά το ίδιο

«Λάθος όσα μου καταλογίζουν καθώς αποτελούν μια συγκεκριμένη προσπάθεια να διαστρεβλωθεί ο λόγος μου, ο οποίος διεκδικώ κάθε φορά να έχει σαφήνεια. Παραλείπουν το ενδιάμεσο ερώτημα αναφορικά με την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο την 21η Αυγούστου και θέλω να σας πω με
απόλυτη ειλικρίνεια ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο αυτή η προσπάθεια να συμψηφίσουν ότι εγώ δήθεν εγώ επιχείρησα συμψηφισμό της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια να διαστρεβλώσουν αυτά που είπα. Αν είναι δυνατόν ποτέ να μου αποδοθεί τέτοιος συμψηφισμός και τέτοιος αντίρροπος λόγος στην οδύνη που έχει προκαλέσει η καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» ανέφερε ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον RealFm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη σχετικά με τα όσα είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι «η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της αλήθειας αλλά και την αδιέξοδη προσπάθεια για να συντηρήσουν μια όπως την έχω ονομάσει από το πρωί “ημιθανή πολιτική τους”. Αυτό γίνεται σε αγαστή συνεργασία με ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία δικαιούμαι να υποστηρίζω ότι είναι “μέσα ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης δημοσιογραφίας”.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης «διεκδικώ πάντα να είμαι σαφής. Αυτή τη σαφήνεια τη διεκδίκησα και την είχα διασφαλισμένη με όσα είπα στη συνέντευξή μου. Ας ακούσει ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετος και αντικειμενικός και μη υποκείμενος στις όποιες εντολές της μονταζιέρας να ακούσει αυτά που είπα και αν θα υπάρξει ένας που θα συμφωνήσει ότι προκλήθηκε σύγχυση από εκείνα που είπα ε τότε να σηκώσω τα χέρια ψηλά» ενώ συνέχισε λέγοντας πως «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπολογιστεί ως συμψηφισμός ούτε ως αντίρροπος λόγος».

«Δεν είναι δυνατόν η διαστρέβλωση να είναι ηθελημένη και να υποτάσσεται στη λογική της μονταζιέρας που τη ζει προτού εγώ γίνω υπουργός η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Αν ξαναγινόταν η ίδια ερώτηση θα απαντούσα το ίδιο. Ωστόσο θα πρόσθετα πως αυτό δεν αποτελεί συμψηφισμό με την έξοδο από τα Μνημόνια» είπε ακόμα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Είμαι αντίθετος με την οποιαδήποτε γιορτή, εκείνο το οποίο μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας να μιλήσει για το τι σημαίνει η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια, χωρίς αυτό να αφήνει περιθώρια στους όποιους καλοθελητές να συμψηφίσουν αυτό, το γεγονός που έχει την αυτοτέλεια και την αυτονομία του με την τραγικότητα των γεγονότων στο Μάτι» σημείωσε.

«Λάθη έγιναν, δεν έγιναν λάθη μεγάλα και στρατηγικής και η αναζήτηση των λαθών και ο εντοπισμός των όποιων υπευθύνων θα γίνει. Άλλωστε έχει κάνει σχετική παρέμβαση η δικαιοσύνη. Δεν θα επέλεγα ποτέ αυτό που συνέβη και αναφέρομαι σε ότι έγινε λίγα λεπτά μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το εξωτερικό και ήταν παρούσες οι κάμερες. Ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είχε ενημερωθεί ουσιαστικά και συστηματικά επειδή απουσίαζε στο εξωτερικό. Δεν είναι το ζήτημα από που ξεκίνησε η φωτιά» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

«Η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να διαχειριστεί το εν λόγω θέμα επικοινωνιακά. Βεβαίως ανακοινώνει και γνωστοποιεί τις αποφάσεις της και όλα εκείνα που πρέπει να κάνει. Αυτό δεν είναι επικοινωνιακή πολιτική η οποία προσδιορίζεται μόνο από το επικοινωνιακό της περιεχόμενο» είπε.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τα συμφέροντα τα οποία κινούνται εκ των πραγμάτων με σταθερό άξονα την αυθαιρεσία και την παρανομία όλων αυτών των κτισμάτων – αυθαίρετα-. Όποιος έχει αντίρρηση στις κινήσεις της κυβέρνησης μπορεί με τη νέα ρύθμιση να προσφύγει σε 15 μέρες στο ΣτΕ προκειμένου αυτό να αποφανθεί Εύχομαι ότι το ΣτΕ με την απαιτούμενη ταχύτητα θα απονέμει δίκιο ώστε να εξυπηρετήσει το σκοπούμενο. Δηλαδή να αντιμετωπιστεί το θέμα των παράνομων και αυθαίρετων κτισμάτων και η διάνοιξη των δρόμων προς το θαλάσσιο μέτωπο.

Τέλος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπουλης και στα όσα είπε για το εν λόγω θέμα ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον RealFm τόνισε πως «δεν το ξέρω το ζήτημα, δεν ξέρω ακριβώς πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κ. Καμμένος στηρίζει την άποψή του. Εγώ προσωπικά από τη δική μου θέση δεν γνωρίζω τα στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν ή όχι τη βασιμότητα του λόγου του. Σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω τέτοια στοιχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

loading...

1 thought on “Κουβέλης για τη δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις: Είναι μονταζιέρα, αλλά θα έλεγα ξανά το ίδιο

  1. Για να μη σε ''παρεξηγουν΄΄,να μιλας λιγοτερο και να πραττεις αποτελεσματικα περισσοτερο.Μπορεις;

Comments are closed.