«Προσεχώς Ελλάδα»; Μόνο 2 από τα 25 παιδιά σε παιδικό σταθμό της Γερμανίας μιλoύν γερμανικά

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της Καγκελαρίου Μέρκελ να γεμίσει την Γερμανία αλλά και την Ευρώπη με μετανάστες κάθε λογής αρχίζουν και φαίνονται.

Μητέρα είναι απογοητευμένη από την κατάσταση στον παιδικό σταθμό του γιου της, καθώς μόνο 2 από τα 25 παιδιά μιλούν γερμανικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε «χαμένα παιδιά» που δεν μπορούν ούτε να μιλούν γερμανικά ούτε να ενταχθούν.

Ένα βίντεο στο Facebook που γυρίστηκε από τη Leen Kroetsch, μητέρα 3χρονου αγοριού στη γερμανική πόλη Έσσεν, έχει γίνει viral από την 15η Αυγούστου. Η γυναίκα μοιράστηκε τα συναισθήματά της, υποστηρίζοντας ότι από 25 παιδιά στο γιο της ομάδα μόνο 2 είναι από τη Γερμανία και μπορούν να μιλάνε άπταιστα γερμανικά.

«Μπορώ να μιλήσω για μένα, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα στην πόλη μου, αλλά πολλοί άνθρωποι μου έχουν γράψει  και έμαθα ότι είναι ένα πρόβλημα σε όλη τη χώρα, όχι μόνο περιφερειακό», είπε η γυναίκα

Αν και αναγνωρίζει ότι η ενσωμάτωση είναι σημαντική, η Kroetsch φοβάται ότι ο γιος της δεν έχει «καμία ευκαιρία να αναπτυχθεί» σε μια τέτοια κατάσταση, όπως το παιδί δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην κουλτούρα του όταν «δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου Γερμανοί».

«Η πόλη δημιούργησε αυτή την ομάδα και μοίρασε εσφαλμένα τα παιδιά. Και ως αποτέλεσμα θα καταλήξουμε σε χαμένα παιδιά: κανείς δεν μιλάει Γερμανικά, κανείς δεν μπορεί να ενταχθεί. Και αυτή η απώλεια είναι και στις δύο πλευρές, μπορώ να τη δω στο γιο μου», προειδοποίησε η μητέρα.

Ο παιδικός σταθμός τόνισε πως η ομάδα αυτή ήταν «ομάδα ανάγκης», κι επίσης ότι αποτελείται από παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, για παράδειγμα από τη Συρία, την Κροατία καθώς και την Τουρκία, και ότι η «μόνη κοινή γλώσσα» που χρησιμοποιούσαν ήταν η γερμανική. Το νηπιαγωγείο όμως αναγνώρισε ότι ορισμένα από τα παιδιά της ομάδας πράγματι μιλούν πολύ φτωχά Γερμανικά, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περισσότερο χρόνο.

Σε μια διαδικτυακή αντίδραση στη θέση της Kroetsch, μερικοί άνθρωποι τις επιτέθηκαν, άλλα οι περισσότεροι συμφωνούσαν με τις ανησυχίες της , λέγοντας ότι η ίδια κατάσταση εντοπίζεται σε ολόκληρη τη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου.

loading...