Βόμβα μεγατόνων: Η Μέρκελ άρον – άρον ξεπουλάει την Deutsche Bank

Πως η έκρηξη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας θα προκαλέσει σοκ και δέος στον πλανήτη

Μια βόμβα κρατάει η Μέρκελ στα χέρια της και αυτή δεν είναι άλλη από την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Deutsche Bank.
Τις προηγούμενες ημέρες, δεν πέρασε απαρατήρητο από τη διεθνή οικονομική κοινότητα ότι η Deutsche Bank, δεν κατάφερε να περάσει τα στρες τεστ της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας FED. Μάλιστα, πολλοί χτύπησαν το καμπανάκι του κινδύνου και θύμισαν ότι κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη κρίση του 2008 με την Λίμαν Μπράδερς. Να σημειωθεί ότι η γερμανική τράπεζα εδώ και δύο χρόνια και πολλοί την θεωρούν γίγαντα με γυάλινα πόδια. Οπως είναι φυσικό η γερμανίδα καγκελάριος, δεν θα ήθελε αυτή η βόμβα να σκάσει στα χέρια της και ψάχνει απεγνωσμένα μα πετάξει την καυτή πατάτα. Ετσι, θετική ήταν η ανταπόκριση των επενδυτών, το νέο ότι άλλες ξένες τράπεζες ενδιαφέρονται να αγοράσουν ποσοστό της Deutsche Bank.
Νωρίτερα η μετοχή της Deutsche Bank, σημείωσε άλμα έως και 6% ύστερα από δημοσίευμα στο περιοδικό WirtschaftsWoche ότι η JPMorgan και η Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) ίσως ενδιαφέρονται για την απόκτηση ποσοστού στη γερμανική τράπεζα.
Το οικονομικό εβδομαδιαίο περιοδικό, επικαλούμενο πηγές στην τοπική κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ανέφερε επίσης ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε συναντηθεί με τον Άξελ Βέμπερ, τον πρώην επικεφαλής της Bundesbank που είναι τώρα πρόεδρος της ελβετικής τράπεζας UBS, για να ακούσει τις απόψεις του για την Deutsche Bank. Η UBS και η JPMorgan δεν είχαν να κάνουν άμεσα κάποια δήλωση επί του θέματος, ενώ η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Εκπρόσωπος της ICBC δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.
Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση αρνήθηκε ότι η Μέρκελ είχε ζητήσει την άποψη του Βέμπερ για την Deutsche Bank.
«Εκπλαγήκαμε που μάθαμε για το δημοσίευμα για μια υποτιθέμενη συζήτηση μεταξύ της καγκελαρίου και του κ. Βέμπερ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σήμερα σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Είναι εντελώς υποθετικό και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».
loading...

3 thoughts on “Βόμβα μεγατόνων: Η Μέρκελ άρον – άρον ξεπουλάει την Deutsche Bank

  1. Φράου Γκιόσσα σαρεσε το Ελληνικό γ@μησι; Τρίτη φορά πουφαγες σφαλιάρα και μυαλό δε βάζεις. Καλά είπε ο Τσωρτσιλ

  2. O Τσωρτσιλ ειχε πει οτι τη Γερμανια καθε πενηντα χρονια πρεπει να την βομβαρδιζουν αλλιως η ανθρωποτητα θα εκανε συνεχως πολεμους και δεν ειχε αδικο

  3. Αυτός ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε στη Περσία και άνοιξε τον δρόμο προς στην Ευρώπη σε κάθε βγδελυμα που υπήρχε εκει

Comments are closed.