ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΣΜΟΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Το εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα…


Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” - αρθρογράφος
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr


Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με έναν Πρωθυπουργό που έχει απολέσει τη δεδηλωμένη του


ελληνικού λαού και έναν διορισμένο Υπουργό Εξωτερικών, παρά την εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού διά μέσω των πολυπληθών συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους γείτονες Σκοπιανούς, προχώρησαν όχι μόνο στην παράδοση του ονόματος, αλλά και της εθνότητας και της γλώσσας!

Προκαλώντας τεράστια εθνική ζημιά με την συμφωνία των Πρεσπών! Μια συμφωνία, κόντρα στο λαϊκό αίσθημα, αφού δεν έλαβαν από πουθενά καμιά συγκατάθεση του ξεπουλήματος των ιερών και οσίων της Μακεδονίας μας!

Όπου, σε μια κακόγουστη φιέστα, όταν λίγα μέτρα από εκεί χυνόταν άφθονο αίμα αντιδρώντων Ελλήνων, που ξυλοκοπήθηκαν αγρίως από “Έλληνες” αστυνομικούς, αυτοί οι δυο πολιτικάντηδες βάπτιζαν τα Σκόπια, “Μακεδονία”! Δωρίζοντας την πνευματική ιδιοκτησία της Ελλάδος επί αιώνες, στο γειτονικό κρατίδιο – μόρφωμα!

Σε ένα κρατίδιο που το απαρτίζουν Αλβανοί, Βούλγαροι, Σέρβοι, Τούρκοι, Ρομά, Βλάχοι, αλλά και Έλληνες! Και ντε και καλά θα πρέπει από τούδε και στο εξής να λέγονται “Μακεδόνες”, επειδή το θέλει η Μέρκελ και το βαθύ κράτος των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα)! Οι εκφραστές της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξεως Πραγμάτων!

Ο επιστημονικός πόλεμος κατά της συμφωνίας των Πρεσπών…

Αναφέρθηκα και στο χθεσινό μου άρθρο, στην πολύ σπουδαία ομιλία – διάλεξη που παρέθεσαν την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018, γνωστοί επιστήμονες, όπως ο κ. Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Κωνσταντίνος Γρίβας, αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ο κ. Γεώργιος Φίλης, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής – Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Αναλυτής Διεθνών Ζητημάτων στο Αμερικανικό Κολλέγιο και ο κ. Δημήτρης Απόκης, Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος, με θέμα: «Γεωπολιτικές στρατηγικές και εθνικά προγράμματα, νέα και παλαιά δεδομένα στη μείζονα περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στα βόρεια σύνορά μας, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις – οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, ο ρόλος των ισχυρών κρατών της ΕΕ, Γαλλίας, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου κλπ.», στην Παλαιά Βουλή!

Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση που διοργάνωσε η “Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Ελλάδος” με τον πρόεδρό της Dr Ιωάννη Αθανασιάδη!

Στο χθεσινό μου άρθρο, αναφέρθηκα στην τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Απόκη!

Σήμερα θα αναφερθώ στην τοποθέτηση του Dr Κωνσταντίνου Γρίβα:

Στην Ελλάδα, η Εθνική Ταυτότητα βρίσκεται υπό διωγμό…

«Θα πρέπει να αναγνώσουμε τη δυναμική των εθνικών θεμάτων μέσα στο πλαίσιο του ευρύτερου διεθνούς συστήματος. Το διεθνές σύστημα, βρίσκεται σήμερα σε μια φάση έντονης μετάλλαξης, έντονης ρευστότητας. Μετατρέπεται σε πολυπολικό, δηλαδή σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας κυρίαρχος δρών μέσα σε αυτό το πολυπολικό σύστημα, το κυρίαρχο πολιτικό υποκείμενο, αυτό από το οποίο διαμορφώνονται, η πόλη, είναι οι Εθνικές Ταυτότητες! Το Έθνος λοιπόν, αποτελεί τον κυρίαρχο γεωπολιτικό παράγοντα, όσον αφορά τη διαμόρφωση του μελλοντικού διεθνούς συστήματος!

Οι χώρες που θέλουν να ευημερήσουν ή να επιβιώσουν μέσα σε αυτό το νέο διεθνές σύστημα, επενδύουν εκ νέου στην Εθνική τους Ταυτότητα και τις Εθνοκεντρικές Στρατηγικές!

Αντιθέτως στην Ελλάδα, η Εθνική Ταυτότητα, ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό και με την άτυπη παραχώρηση, ουσιαστική παραχώρηση της Αρχαίας Μακεδονίας στα Σκόπια, προχωρούμε σε μια πράξη Εθνικού αυτοχειριασμού! Πέρα από όλα τα άλλα, το γεγονός αυτό αποδυναμώνει την εθνοκεντρική στρατηγική της Ελλάδος, αποδυναμώνει την ίδια την Εθνική Ελληνική Ταυτότητα, που επαναλαμβάνω αποτελεί το κλειδί για την είσοδο, για την λειτουργία και την επιτυχία μέσα σε αυτό το πολυπολικό διεθνές σύστημα και κατά συνέπεια υπονομεύει ολόκληρη την μακρόπνοη γεωπολιτική στρατηγική της Ελλάδος στο μέλλον»!


Η Παγκοσμιοποίηση πεθαίνει…

“Το διεθνές σύστημα, βρίσκεται σήμερα σε μια φάση έντονης μετάλλαξης, έντονης ρευστότητας”!

Πράγματι, σήμερα στην Ευρώπη ειδικότερα πραγματοποιείται ο αργός “θάνατος” της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ, που κατάργησε τα Έθνη – Κράτη και σαλαμοποίησε τους λαούς της! Αργά, αλλά σταθερά, η Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, των πολυεθνικών εταιρειών, του τραπεζικού τοκογλυφικού Συστήματος και των λαθρομεταναστών (πάμφθηνων εργατικών χεριών), συνθλίβεται από την “επανάσταση” των λαών!

Σε όλη την Ευρώπη κυριαρχούν τα εθνικιστικά κινήματα – κόμματα που αμφισβητούν την ΕΕ!

Στην Ιταλία σχημάτισαν κυβέρνηση τα κόμματα των “Πέντε Αστέρων” και της Λίγκας του Βορρά! Με Πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε και τον Ματέο Σαλβίνι (αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβερνήσεως και υπουργός Εσωτερικών)!

Θεωρούνται από την ΕΕ ως ακροδεξιοί και εχθροί της ύπαρξής της, αφού είναι υπέρ του Έθνους – Κράτους και κατά των λαθρομεταναστών!

Στην Αυστρία, είναι Καγκελάριος ο Σεμπάστιαν Κουρτς του αυστριακού λαϊκού κόμματος! Θεωρείται από την ΕΕ ως ακροδεξιός και εχθρός της ύπαρξής της! Πολέμιος της λαθρομετανάστευσης που αλλοιώνει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και του Έθνους – Κράτους!

Στην Ουγγαρία Πρωθυπουργός είναι ο Βίκτορ Όρμπαν του Χριστιανοδημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος! Ο κοινωνικός συντηρητισμός του, η τάση προς τον ευρωσκεπτικισμό και οι απόψεις του περί της λαθρομετανάστευσης, τον κατατάσσουν από την ΕΕ στους ακροδεξιούς και εχθρούς της ύπαρξής της!

Στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν – του κόμματος “Εθνικού Μετώπου” – σαρώνει στη χώρα της, αποδεχόμενοι καθημερινώς όλο και περισσότεροι Γάλλοι τις ιδέες περί ευρωσκεπτικισμού!

Αλλά, γενικότερα η τάση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι τάσεις αποκήρυξης της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της δεξιάς, όπως τουλάχιστον τις βιώσαμε επί σειρά δεκαετιών ως ιδεοπολιτικές έννοιες!


Πού βρίσκεται το εθνικιστικό κίνημα στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα των οκτώ χρόνων σκληρών Μνημονίων, που ληστεύθηκαν οι συντάξεις των συνταξιούχων, που περικόπηκαν οι μισθοί των εργαζομένων, που διαλύθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίες και αφαιρέθηκαν από τους εργαζομένους εργασιακά κεκτημένα δεκαετιών, πού είναι το εθνικιστικό κίνημα;

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που αρπάζεται βιαίως η πρώτη κατοικία των πολιτών, που η ανεργία καλπάζει χωρίς να υπάρχει στον βαθύ ορίζοντα προοπτική επανάκαμψης, που οι νέοι μας – το υψηλό επιστημονικό υλικό – μεταναστεύει προκειμένου να βρει καλύτερες συνθήκες για επιβίωση, που είναι το εθνικιστικό κίνημα;

Στην Ελλάδα των Μνημονίων, που η Εφορία έχει γίνει ληστρικός οργανισμός, που ξεπουλήθηκε η ενέργεια και οι τηλεπικοινωνίες της χώρας, που παραχωρήθηκαν τα αεροδρόμια και οι εθνικές οδοί, που παραχωρούνται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, σήμερα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, αύριο η Θεσπρωτία, η Θράκη, το Αιγαίο, που είναι το εθνικιστικό κίνημα;


“Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε”…


Ακούγεται πως είναι η Χρυσή Αυγή!


Η οποία έχει παγιώσει τα ποσοστά της σε χαμηλές πτήσεις, αφού θα έπρεπε υπό το καθεστώς των Μνημονίων και των ειδικών Συνθηκών που περνάει η Πατρίδα, να τα έχει εκτινάξει, σε τέτοιο βαθμό που να διεκδικεί την Εξουσία στις επερχόμενες εθνικές εκλογές!

Συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν το έχω καταλάβει;

Πώς όμως να συμβεί αυτό, όταν για διαφορετικούς λόγους έχουν αποχωρήσει ή έχουν διαγραφεί οι πρώην βουλευτές Ευστάθιος Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Γεώργιος Γαλέος και οι νυν βουλευτές, Νικόλαος Μίχος, Δημήτρης Κουκούτσης, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και ο ευρωβουλευτής στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός;


Μήπως τελικά: “Ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε”;


Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμιά προσέγγιση με τα άλλα ευρωπαϊκά εθνικιστικά κινήματα και κόμματα;


Γιατί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες – με λιγότερα προβλήματα από την Ελλάδα – γίνονται κυβερνήσεις; Τι ακριβώς φταίει; Το εξέτασε ποτέ η ηγετική Ομάδα της Χρυσής Αυγής;


Υπαρξιακά και ιδεολογικά τα προβλήματα στη Χρυσή Αυγή…

Ωστόσο, κατά το παρελθόν πολλές φορές έχω γράψει για τα πολλά προβλήματα που διχάζουν τη Χρυσή Αυγή! Προβλήματα υπαρξιακά και ιδεολογικά που φαντάζουν άλυτα!


Όταν – και μην αμφισβητήσει κάποιος τις πληροφορίες μου – η Ομάδα Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Λαγού, βρίσκεται απέναντι από τον Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, τον Νίκο Μιχαλολιάκο!


Όταν αυτή η Ομάδα επιζητάει τον απογαλακτισμό του κόμματος από το Ναζισμό!


Όταν – όπως μαθαίνουμε – ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδελφός του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, κινείται στην ίδια γραμμή με την Ομάδα Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Λαγού!


Όταν πλανάται ευρέως το ερώτημα, εάν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενήργησε από μόνος του για τα όσα είπε από του Βήματος της Βουλής και τα οποία επέσυραν εναντίον του ατιμωτικές κατηγορίες και τη διαγραφή του (;;;) από τη Χρυσή Αυγή!


Πιστέψτε με, δεν θα ήθελα να επανέλθω περισσότερο λεπτομερειακά!!


Δεν υπάρχουν σχόλια :