Ο Γ.Κατρούγκαλος και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται να πάνε σε εκδήλωση λόγω Μακεδονικού


Μία πρωτοφανή ανακοίνωση εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καταγγέλλουν ότι φοβούνται να πάνε σε εκδήλωση στη Μεσσηνία λόγω Μακεδονικού.

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας ότι φοβούνται να πάνε σε εκδηλώσεις για τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Τέλλο Άγρα εξ αιτίας των διαδηλώσεων και της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην κοινή τους δήλωση αναφέρουν χαρακτηριστικά «Και οι τρεις μας θέλαμε πολύ να συμμετέχουμε στα «Αγαπήνεια 2018», να τιμήσουμε τον ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα καπεταν Τέλλο
Άγρα και να συζητήσουμε με τους συμπολίτες μας τις απόψεις και τις αντιρρήσεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών και γιατί εμείς τη θεωρούμε εθνικά ωφέλιμη.
Πώς είναι δυνατόν να γίνει όμως κάτι τέτοιο, όταν στο ίδιο το πρόγραμμα της εκδήλωσης εκ των προτέρων γίνεται λόγος για «εθνική μειοδοσία της 17ης Ιουνίου 2018»;

Είναι μεγάλο το ολίσθημα και ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη της δημοτικής αρχής για την προσπάθεια αυτή διχασμού των δημοτών της Τριφυλίας. Οι εκδηλώσεις μνήμης έχουν σκοπό να κάνουν την ιστορία σχολείο, όχι αρένα μίσους ή φυλακή συνειδήσεων. Κακές υπηρεσίες προσφέρουν όσοι στάζουν το δηλητήριο του διχασμού, παίζοντας πολιτικά παιχνίδια που πολλές φορές τα πλήρωσε πανάκριβα ο τόπος»

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας

4 σχόλια :