Γ. Τράγκας: Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύει τους πολίτες παραιτείται – Αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο


Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ευθύνονται για την προστασία των πολιτών. Και όταν δεν μπορούν να τους προστατεύσουν παραιτούνται και πέφτουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανέναν πρωθυπουργό όταν πεθαίνουν εκατοντάδες πολίτες
από αμέλειές του ή παραλείψεις του ή πράξεις του είτε αυτές είναι συνειδητές ή ασυνείδητες. Για αυτό άλλωστε είναι συνταγματικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στη χώρα του και κυρίως για την προστασία των πολιτών.

Ο Αλέξης Τσίπρας, η μοιραία για τη χώρα συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου απέτυχε σε πολλές περιπτώσεις να προστατεύσει τις ζωές και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών. Είτε μολύνεται ο Σαρωνικός, είτε πλημμυρίζει η Μάνδρα, είτε γίνονται «λαμπάδες» οι κάτοικοι στο Μάτι, η κυβέρνηση είναι απούσα.

Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να προστατεύσουν τους πολίτες. Επομένως δεν μπορούν να παραμένουν. Επίσης, είναι ντροπή για τους βουλευτές που τους ακολουθούν, οι οποίοι είναι συνυπεύθυνοι των εθνικών καταστροφών που φέρνει η παραλυσία του κράτους και η ανικανότητα της κυβερνητικής ηγεσίας.

Στη Μάνδρα, στο Μάτι και σε άλλα περιστατικά χάθηκαν με τραγικό τρόπο εκατοντάδες άνθρωποι. Είναι πρόκληση, είναι προσβολή για τη Δημοκρατία, για την έννοια του πολιτισμένου κράτους. Ο Τσίπρας και γενικά οι κύριοι του Μαξίμου να σφυρίζουν αδιάφορα και εμείς να τους ανεχόμαστε και να ξεχνάμε τόσο εύκολα.

Είναι τραγικό οι δημοσκοπήσεις να δίνουν ακόμη διψήφια ποσοστά, έστω και πολύ χαμηλά στον υπ. Αριθμόν 1 κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και την επιβίωσή του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, φίλες και φίλοι, ότι ο Τσίπρας ορκίστηκε χωρίς να θέσει το χέρι επί του ιερού Ευαγγελίου. Αρκέστηκε να διαβεβαιώσει ότι θα υπηρετήσει τη χώρα και το Σύνταγμα με βάση την τιμή και τη συνείδησή του. Αντιλαμβάνεστε, τρία χρόνια αργότερα, ποια ήταν η τιμή και η συνείδηση του σημερινού πρωθυπουργού. Και πόσο επαρκής ήταν αυτή η διαβεβαίωση.


Ας επιστρέψουμε όμως, κυρίες και κύριοι, στην ταμπακιέρα. Όταν ένας πρωθυπουργός, όταν μία κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατέψει τη ζωή, την περιουσία και την εθνική αξιοπρέπεια των πολιτών, τότε παραιτείται ή εκδιώκεται με κάθε νόμιμο τρόπο από την κυβέρνηση. Προχθές, κάηκαν ζωντανοί πολίτες  όλων των ηλικιών στο Μάτι. Νέοι, ηλικιωμένοι ακόμα και μικρά παιδιά. Υπάρχουνε πολλοί αγνοούμενοι και ώρα με την ώρα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Αύριο θα καούνε ή θα πνιγούνε αλλού. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πρωθυπουργό, έναν αναίσθητο που δεν αντιλαμβάνεται τις Συνταγματικές ευθύνες του και δεν μπορεί να προστατεύσει τον κόσμο. Δεν μπορούμε να έχουμε υπουργό Δημόσιας Τάξης, τον Τόσκα που λέει να σκεπαζόμαστε με την κουβέρτα, όταν μπαίνουν ληστές στο  σπίτι μας και διώκει τον υπερήλικα που αμύνθηκε με όπλο. Δεν μπορούμε να έχουμε περιφερειάρχη τη θρασύτατη και ταυτόχρονα άφαντη Δούρου που υποστηρίζει ότι ειδοποίησε όλη την περιοχή για την επερχόμενη λαίλαπα, ενώ όλοι οι τοπικοί παράγοντες τη διαψεύδουν με πρώτο το δήμαρχο της Ραφήνας.

Πρέπει το συντομότερο η πατρίδα να απαλλαγεί από αυτό τον εσμό, από αυτή την πολιτική συμμορία, που όχι μόνο δεν προστατεύει τον κόσμο αλλά τον οδηγεί στο θάνατο, είτε με τα οικονομικά μέτρα της, είτε με την πλήρη αδιαφορία της για την προστασία του λαού από πλημμύρες, φωτιές και θεομηνίες. Τα κράτη είναι όπως οι επιχειρήσεις. Όταν δεν πάνε καλά, απολύονται οι διοικήσεις. Πολύ περισσότερο, όταν οι διοικούντες δείχνουν να ασχολούνται με τα ξένα συμφέροντα και αγνοούν επιδεικτικά τις κραυγές απελπισίας των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επίσης, κλείνει τα αυτιά του στις οιμωγές του λαού και είναι συνυπεύθυνος για τα εγκλήματα που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Φαίνεται ότι η δική του βουλιμία για την Προεδρική καρέκλα, συναγωνίζεται την παχυδερμία των κυβερνώντων. Ουδείς παραιτείται. Όλοι έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου, οι ένοικοι του Μαξίμου, η αντιπολίτευση. Ο πολιτικός κόσμος του μνημονίου έκανε καλά τη δουλειά του. Σε λίγο θα μας πούνε ότι φταίνε οι νεκροί. Αυτοί που κάηκαν ζωντανοί, για την τραγωδία στο Μάτι.

Έχουν δίκιο, κάποιοι που λένε ότι θέλουν φτύσιμο όλοι. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κυβερνητικό, που κάνει την πάπια και λέει συλλυπητήρια στις τραγικές οικογένειες. Φτάσαμε στο σημείο, να εκφράζουν την οδύνη τους και να μένουν στις καρέκλες τους, αυτοί που είναι Συνταγματικά υπεύθυνοι για την προστασία των πολιτών. Ο ανεκδιήγητος Συνταγματολόγος, Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να υπενθυμίσει στον κο Τσίπρα, ότι κάποιος συνταγματικά υπεύθυνος πρέπει να πάρει την ευθύνη. Κάποιος πρέπει να δείξει, έστω και για μια φορά στη ζωή του ότι σέβεται το Σύνταγμα και κυρίως σέβεται τον ελληνικό λαό. Κάποιος πρέπει να δείξει ότι φοράει παντελόνια και ότι αξίζει να λέγεται βουλευτής, υπουργός ή πρωθυπουργός. Ο Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας δεν μπορεί δια της σιωπής του να στηρίζει πολιτικά βοθρολύματα. Δεν μπορεί να στηρίζει πολιτικούς χωρίς αγάπη για το συνάνθρωπο και το λαό. Δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι η σκεπή μιας εγκληματικής πολιτικής οργάνωσης.

Σε όλα τα κράτη οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί παραιτούνται όταν δεν μπορούν να προστατεύσουν τους πολίτες. Στη μνημονιακή Ελλάδα ο δήμιος πρωθυπουργός και τα μέλη της πολιτικής συμμορίας μετράνε πτώματα αλλά δεν παραιτείται κανένας!!!

1 σχόλιο :