Μαξίμου: Ομάδα υπό τον Τζανακόπουλο φακελώνει δημοσιογράφους-δημοσιεύματα

Ενα πολυπλόκαµο σύστηµα παρακολούθησης του συνόλου των µέσων µαζικής ενηµέρωσης της χώρας έχει στηθεί στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίµου τα τελευταία δύο χρόνια, µε σκοπό να καταγράφει ενδελεχώς τον τρόπο µε τον οποίο παρουσιάζονται οι πολιτικές και οικονοµικές ειδήσεις.Υπό τον εύγλωττο τίτλο Media Monitor, µία πολυπληθής οµάδα νεαρών ως επί το πλείστον ανθρώπων, ηλικίας έως και 35 ετών, που ακολουθούν πιστά τις εντολές του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού Επικρατείας, ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου, παρακολουθούν σχεδόν επί 24ώρου βάσεως όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθµούς, τις ιστοσελίδες, τις εφηµερίδες και τα περιοδικά.

Στόχος να αξιολογηθεί (µε τα κριτήρια του Μαξίµου) ο τρόπος παρουσίασης των γεγονότων τόσο στα αθηναϊκά Μέσα και σε εκείνα που έχουν πανελλαδική εµβέλεια και απήχηση όσο και στα επαρχιακά, αφού η οµάδα επικοινωνίας γνωρίζει καλά ότι, για παράδειγµα, ο κάτοικος της Λάρισας ή της Κρήτης πρώτα θα ενηµερωθεί από τα τοπικά media για όσα συµβαίνουν στην περιοχή του και µετά θα ανατρέξει στα µεγάλα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφηµερίδες για να µάθει τα υπόλοιπα νέα της κεντρικής σκηνής.

Το σύστηµα παρακολουθεί κάθε εκποµπή, είδηση, σχόλιο ή κείµενο στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο που αφορά στον πρωθυπουργό, την ασκούµενη κυβερνητική πολιτική, τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, τα χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα, το σύνολο των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου και στοχευµένα πρόσωπα από τον χώρο του Κοινοβουλίου, της επιχειρηµατικότητας και των ευρωπαϊκών θεσµών που φακελώνονται καθηµερινά, 365 ηµέρες τον χρόνο.

Με τον τρόπο αυτόν έχει φτιαχτεί ένα τεράστιο αρχείο για κάθε δηµοσιογράφο και µέσο ενηµέρωσης, που ανά πάσα ώρα και στιγµή µπορεί κάποιος να ανατρέξει σε αυτό και να «θυµίζει» στους εκπροσώπους του Τύπου τι στάση έχουν κρατήσει τα τελευταία δύο χρόνια σε κάθε γεγονός. Αποτελεί δε και ένα καλό εργαλείο για να διαπιστωθεί στην πράξη εάν όντως κάποιοι καναλάρχες ή εκδότες στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως υπόσχονται συχνά-πυκνά στα ανώτατα κλιµάκιά της, ή αν παρεκκλίνουν, νοµίζοντας πως δεν παρακολουθούνται.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

Παράλληλα, το απαύγασµα των καταγραφών (media monitoring) κυκλοφορεί µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου (e-mails) σε στοχευµένους αποδέκτες, που κατέχουν θέσειςκλειδιά στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγµή της ηµέρας τι συµβαίνει. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιµο εργαλείο, για παράδειγµα, στα χέρια υπουργών, που ενηµερώνονται ταχέως για το σύνολο των αναρτήσεων, δηµοσιεύσεων, τηλεοπτικών συνεντεύξεων και ραδιοφωνικών σχολίων της ηµέρας, έτσι ώστε να θωρακίζονται µέσα σε λίγα λεπτά µε επιχειρήµατα, να έχουν πλήρη εικόνα της επικαιρότητας και µε αυτόν τον τρόπο να εµφανίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιµασµένοι στα media που τους καλούν.

Τον τελευταίο καιρό, όπως µαθαίνουµε, έχει προστεθεί και µια νέα κατηγορία καταγραφών, που αφορά τα social media. Σε αυτό το κοµµάτι δραστηριοποιούνται άτοµα που έχουν θητεύσει στη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και γνωρίζουν καλά να χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ειδικότερα τα µέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κ.λπ.).

Μέσω δεκάδων εικονικών προφίλ παρακολουθούν τις αναρτήσεις των βουλευτών της µείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, λειτουργούν ως τρολ σχολιάζοντας καυστικά τα δρώµενα επιχειρώντας να περάσουν στο ευρύ κοινό τις κυβερνητικές θέσεις και, εάν δεν τα καταφέρουν, προσπαθούν να διαταράξουν µε κάθε τρόπο τη διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία µετέχουν εµβόλιµα. Με ανάλογο τρόπο κινούνταν άλλωστε προεκλογικά και το επικοινωνιακό επιτελείο του υποψήφιου τότε προέδρου των Ηνωµένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραµπ απ’ όπου και το µοντέλο. Στην πολύ πιο συρρικνωµένη ελληνική οντότητα, βέβαια, το όλο εγχείρηµα φαντάζει πιο εύκολο. Θα πρέπει να επισηµανθεί, πάντως, ότι το σύνολο των µελών της πολυσχιδούς οµάδας του κ. Τζανακόπουλου δεν βρίσκεται στην Ηρώδου Αττικού. Αφενός γιατί ο χώρος δεν προσφέρεται, λόγω έλλειψης γραφείων, και αφετέρου για να µην αποκαλύπτεται από ποια περιοχή προέρχονται τα ηλεκτρονικά ίχνη, όταν παρεµβαίνουν στα social media.

Το επιτελείο έχει διασκορπιστεί, έτσι ώστε ο κάθε χειριστής να έχει διαφορετική διεύθυνση ΙΡ (το αντίστοιχο µιας διεύθυνσης κατοικίας ή ενός αριθµού τηλεφώνου για έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή). Οι ώρες του ιδιότυπου αυτού φακελώµατος είναι από τις 7 το πρωί (που στέλνονται µέσω e-mail στα κυβερνητικά στελέχη σκαναρισµένα τα πρωτοσέλιδα των αθηναϊκών εφηµερίδων και ακολούθως µέσα στην επόµενη ώρα όλες οι σηµαντικές σελίδες από τις πολιτικές και οικονοµικές στήλες εφηµερίδων και ιστοτόπων) έως και περίπου τη µία το βράδυ, µε εξαίρεση τις ηµέρες που και µέσα στη νύχτα αναµένονται εξελίξεις, όπως συνέβη πρόσφατα µε τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά µε την αντιµετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η οποία ολοκληρώθηκε εν µέσω αντεγκλήσεων πολύ µετά τα µεσάνυχτα.

Ξεχωριστή «θέση» για τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ µε ασφαλείς πληροφορίες, ένα τµήµα της οµάδας του κ. ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου παρακολουθεί επισταµένως αποκλειστικά τα µέσα ενηµέρωσης του οµίλου των «Παραπολιτικών». Κάθε Σάββατο αποδελτιώνονται σχεδόν όλες οι σελίδες της εφηµερίδας των «Π» και… κρίνονται για το εάν και κατά πόσο είναι υπέρ ή κατά του κυβερνητικού συνασπισµού και των προσώπων του. Κατόπιν προωθούνται στον προϊστάµενο για περαιτέρω αξιολόγηση. Παράλληλα, από την ίδια «ειδική» οµάδα πραγµατοποιείται πλήρης αποµαγνητοφώνηση των εκποµπών του ραδιοφωνικού σταθµού «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» 90,1.

Οτιδήποτε αναφέρουν ή σχολιάζουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί στον αέρα και κατά τη διάρκεια των εκποµπών επίσης µεταφέρεται στον πολιτικό προϊστάµενο του επιτελείου. Μάλιστα, πέραν της αποµαγνητοφώνησης και της θετικής ή αρνητικής αξιολόγησης για κάθε σχόλιο που γίνεται στη ραδιοφωνική συχνότητα του 90,1, κρατούνται σε ηλεκτρονική µορφή και τα σχετικά ηχητικά αποσπάσµατα για κάθε δυνατή χρήση .

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/

loading...

1 thought on “Μαξίμου: Ομάδα υπό τον Τζανακόπουλο φακελώνει δημοσιογράφους-δημοσιεύματα

  1. Θα τους κλασει τα μεζεα. λιγοκαιρο θα ειναι ακομα σε αυτη την θεση. πρωτη του και τελευταια

Comments are closed.