Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΚΕΔΩΝ ΚΑΙ Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Φρικαλεότητες από υπανθρώπους… – Τα καπέλα του Κοτζιά και του Ράνκοβιτς…

Γράφει ο Παναγιώτης ΑποστόλουΕπικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής
της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος
[email protected]
www.egerssi.gr

Θυμίζω πως, το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το ‘74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το ‘89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια!Μέρος των όσων είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κωνσταντίνος Μπακογιάννης και που με προκάλεσαν για να γράψω τα παρακάτω, στην στήλη μου στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής, την “Τσουκνίδα”:

Το “θείον βρέφος” της δεξιάς κι ολίγον της αριστεράς…

«Είναι γιος της Ντόρας Μπακογιάννη! Ως εκ τούτου έπρεπε να παραλάβει την προίκα των Μητσοτάκηδων στην πολιτική σκακιέρα! Γιατί, Μητσοτάκηδες χωρίς Εξουσία δεν μπορούν να ζήσουν! Έτσι πορεύθηκε η Ντόρα, έτσι πορεύθηκε ο Κυριάκος! Έτσι πορεύεται και ο Κώστας Μπακογιάννης! Πρώτα του “παρέδωσαν” τον Δήμο Καρπενησίου για να εντρυφήσει το “παιδί” στην πολιτική! Το Καρπενήσι, την αγαπημένη πόλη του πατέρα του, Παύλου Μπακογιάννη, ονειροπόλου εραστή της πολιτικής, που του έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής η τρομοκρατική οργάνωση της “17 Νοέμβρη”. Για να βρίσκεται εκείνος στο χώμα, και ο δολοφόνος Κουφοντίνας να παίρνει συνεχείς χάρες εξόδου από τη φυλακή, με την υπογραφή της χειρότερης κυβερνήσεως της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδος, της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Που έχουν ως πρότυπά τον Άρη Βελουχιώτη, τον Μάρκο Βαφειάδη, τον Νίκο Ζαχαριάδη και άλλους διεθνιστές κομμουνιστές του παρελθόντος!

Ακολούθως του “παρέδωσαν” του Κώστα Μπακογιάννη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και τώρα θέλουν να του παραδώσουν τον Δήμο της Αθήνας! Αφού γνωρίζουν όλοι, πως η Αθήνα μπορεί να ορίσει τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ και εν δυνάμει Πρωθυπουργό! Άλλωστε, αυτά είναι τα σχέδια της μητρός του Ντόρας, για το μέλλον του γιου της!

Αφού λοιπόν έχουν φτιάξει το πολιτικό προφίλ του “παιδιού”, δεν χάνουν ευκαιρία να του φτιάχνουν και το κοινωνικό του προφίλ! Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η “χαλαρή” συνάντηση του Κώστα Μπακογιάννη με τον “Συριζαίο” Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, ανήμερα της Αγίας Μαρίνας; Εκμεταλλευόμενοι την ξεκούραση του Αρχιεπισκόπου στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Βοιωτία; Μια συνάντηση που έγινε γνωστή, από τον ίδιο τον Κώστα Μπακογιάννη μέσω του προφίλ του στο Face book!

Αλήθεια, ποιος το περίμενε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης θα εξυμνούσε τους κομμουνιστές σφαγείς του συμορυτοπολέμου! Ποιος θα πίστευε πως, θα αποχαιρετούσε τρυφερά μέσω Face book τον Βασίλη Πριόβολο (καπετάν – Ερμή) που έφυγε από τη ζωή στα 100 του χρόνια! Και όσοι δεν γνωρίζετε τον καπετάν – Ερμή, να σας ενημερώσουμε πως ήταν υπασπιστής του Άρη Βελουχιώτη! Καπετάνιος του ΕΛΑΣ στον συμμοριτοπόλεμο, που τόσα δεινά δημιούργησε στην Πατρίδα!

Ωστόσο, δείτε τι απάντησε στους επικριτές του, το “θείο βρέφος” της δεξιάς κι ολίγον της αριστεράς:

«Λοιπόν, επειδή φαίνεται πως προκάλεσα έναν μικρό χαμό (ξανά!). Η ιστορία μπορεί να μην ξαναγράφεται, αλλά θεραπεύεται. Θυμίζω πως το ΚΚΕ νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το 74 και η Εθνική Συμφιλίωση έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 89. Αρνούμαι λοιπόν να σκιαμαχώ για το τι έγινε πριν 20, πριν 40, ή πριν 60 χρόνια. Να ‘μαστε καλά, πεδία αντιπαράθεσης και σύγκρουσης θα υπάρχουν πάντοτε. Διαλέξτε αν θέλετε να αφορούν το χτες ή το αύριο. Α! Και επειδή δεν ξέρω κανένα να γεννιέται και να κουβαλάει μίσος, διάλειμμα μισού λεπτού να σκεφτούμε τι θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Αυτά. Βαράτε ελεύθερα τώρα»!

Να του απαντήσουμε του κ. Κώστα Μπακογιάννη, πως επειδή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έβαλαν πλάτη στην εξιλέωση των εγκλημάτων των κομμουνιστών, σημαίνει πως θα τους υμνούμε κι από πάνω;

Σημαίνει πώς ο ελληνικός λαός τους έχει δώσει άφεση αμαρτιών;

Αλλά, εκεί στη ΝΔ, τέτοια “αυγά του φιδιού” εκκολάπτουν επί δεκαετίες, για να είναι κυβέρνηση σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, παιδιών αυτών των κατσαπλιάδων και να παραχωρεί τη Μακεδονία μας και στην πορεία τη Θράκη μας, την Ήπειρό μας, το Αιγαίο μας…

Δηλαδή, ότι δεν πέτυχαν στον συμμοριτοπόλεμο το πετυχαίνουν σήμερα…

Στυγνοί εγκληματίες πέραν από κάθε φαντασία…

Διαβάζουμε: «Η Ελένη Παπαδάκη ήταν η κορυφαία ελληνίδα ηθοποιός του Μεσοπολέμου, την οποία ο Γρηγόρης Ξενόπουλος είχε χαρακτηρίσει αδιαμφισβήτητη διάδοχο της Μαρίκας Κοτοπούλη. Γνώρισε την δόξα πολύ νέα, αλλά έχασε την ζωή της μόλις στα 41 της, μέσα στο χάος του Εμφυλίου πολέμου, και έκτοτε ξεχάστηκε. Ο Μαρσάν, θαυμαστής και βιογράφος της, έπειτα από πολύχρονη έρευνα φωτίζει τις άγνωστες πτυχές της ζωής της: την θεατρική της ιδιοφυία, την βαθειά και σπάνια μόρφωσή της, την καριέρα της στο εξωτερικό, την κόντρα της με την Κατίνα Παξινού, τις ιδιόμορφες ερωτικές της επιλογές, την πατριωτική δράση της στην Κατοχή, έως την σκοτεινή δολοφονία της από το ΚΚΕ.

Ο Βλάσσης Μακαρώνας, ήταν ο ωμός εκτελεστής της Ελένης Παπαδάκη. Πριν γίνει ο δήμιος της Ελένης ήταν ένας μπακάλης από τους Ποδαράδες. Ο καπετάν Ορέστης, ήταν φυσικά ο επόπτης στο μεγαλειώδες έργο των δημίων του, Στέφανου Λιόλιου, Πέτρου Τζογανάκη, Ιωάννη Κουκούτση.

Μου την έφεραν σε ταξί, διηγήθηκε ο Μακαρώνας! Την είχαν στριμωγμένη οι άνθρωποι της πολιτοφυλακής! Ήταν τυλιγμένη στο γούνινο παλτό της γιατί έκανε διαβολόκρυο!
Μετά από την Ελένη Παπαδάκη είχαν σειρά επτά χωροφύλακες προς εκτέλεση. Και ο αριθμός τους αυξάνονταν μέχρι το πρωί. Γι’ αυτό έγιναν όλα βιαστικά. Τους κράτησαν προσωρινά στο κρατητήριο κι ύστερα ξεκίνησε η παρέλαση!

Οι μελλοθάνατοι παρήλαυναν μπροστά από τον καπεταν Ορέστη, ο οποίος τους γύμνωνε από τα πολύτιμα αντικείμενα.. Σταυρούς, βέρες, δαχτυλίδια! Όταν ήρθε η σειρά της Ελένης, της αφαίρεσε δύο δαχτυλίδια και την ξαπόστειλε στην ομηρία.

Κι έδωσε τη διαταγή του θανάτου!

Φρικαλεότητες από υπανθρώπους…

Το τέλος της άτυχης Ελένης ήτανε φοβερό. Ο Μακαρώνας την παρέλαβε μπροστά στον Ορέστη, ο οποίος είχε διατάξει την εκτέλεση με τσεκούρι, όπως γινόταν με τα άλλα πολυάριθμα θύματα. Την διέταξαν να γδυθεί ενώ εκείνη είχε αντιληφθεί ότι πλησιάζει το τέλος της. Έτρεμε από το κρύο και το φόβο και κλαίγοντας τους παρακαλούσε. Έβγαλε την γούνα της την οποία παρέλαβε ο Ορέστης και όταν την διέταξε να βγάλει και τα υπόλοιπα ρούχα της αναλύθηκε σε δυνατές κραυγές απελπισίας και γόους. Όρμησαν τότε αφιονισμένοι πάνω της και μέσα σ’ ένα κατήφορο από προπηλακισμούς την έσυραν κοντά σε ένα ανοιγμένο λάκκο κι εκεί την έγδυσαν με την βία!

Όμως, ποιός ξέρει τι συντελέστηκε εκείνη τη στιγμή μέσα στην ψυχή του δήμιου; Ενοχές; Αναλαμπή ανθρωπιάς; Οίκτος για την άδικη καταδίκη της; Τον συγκίνησε η γυναικεία αδυναμία, η ομορφιά, ή οι θρήνοι της; Όπως και να ‘χει, ο δολοφόνος της προτίμησε να της φυτέψει δύο σφαίρες στο σβέρκο. Ίσως ήταν τυχερή μες στην ατυχία της! Δεν βασανίστηκε περισσότερο!

Στέφανος Λιόλιος, ο ήρωας του ΚΚΕ και της εθνικής αντίστασης…

Ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς του ΚΚΕ κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών στην Αθήνα ήταν ο Στέφανος Λιόλιος!

Σας παραθέτω παρακάτω απόσπασμα της κατάθεσής του στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για την εκτέλεση 37 Ανδρών της Χωροφυλακής στα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ (σήμερα ΕΥΔΑΠ) την νύχτα της 9ης προς 10η Δεκεμβρίου 1944!

«…Τους διέταζα να γδυθούν κι ύστερα τους έβαζα να γονατίζουν στο χώμα και να σκύψουν το κεφάλι πάνω σε μεγάλες πέτρες, που είχα αραδιάσει έξω από τα διυλιστήρια της ΟΥΛΕΝ. Τότε έπαιρνα ένα τσεκούρι και τους έδινα μια τσεκουριά πίσω στο κεφάλι και αν δεν τους αποτελείωνα με την πρώτη, τους έδινα και δεύτερη και τρίτη ώσπου «να τα βροντήξουν». Άλλα παλληκάρια, όπως ο Τζογανάκος και ο Μακαρώνας, τους έδιναν μερικές μαχαιριές στην καρδιά και κατόπιν ερχόταν αλλουνού η σειρά. Όταν κουραζόμουν, έπαιρνε άλλος τη θέση μου…»!

Μια δίκη που συγκλόνισε την Ελλάδα και αποκάλυψε τις φρικαλεότητες των δολοφόνων του ΕΛΑΣ του ΚΚΕ, που τις διέπραξαν με απόλυτο κυνισμό!

Αυτοί ήταν οι “καπετάνιοι” του ΚΚΕ, όπως ο καπετάν Ερμής που εκθείασε ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος της Ντόρας Μπακογιάννη!

Τα καπέλα του Κοτζιά και του Ράνκοβιτς…

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο σημερινός Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ! Είναι ο Υπουργός, που εκχώρησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Μακεδονίας μας διά μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών και συμμετέχει στην εκτούρκευση της Θράκης μας, αλλά και της αλβανοποίησης της Ηπείρου μας!

Αρέσκεται να φοράει στις δημόσιες εμφανίσεις του καπέλα!

Και εάν διερωτάστε από πού προκύπτει αυτή η ιδιαιτερότητα του κ. Κοτζιά, θα σας απαντήσουμε πως ενδεχομένως να προκύπτει από παλαιότερες ενδυματολογικές εμφανίσεις ηγετικών στελεχών κομμουνιστικών κομμάτων της Ευρώπης!

Όπως, του κομμουνιστικού κόμματος της πρώην Γιουγκοσλαβίας!

Δείτε τη φωτογραφία που παρακάτω δημοσιεύουμε και θα αντιληφτείτε πως πρόκειται για το ίδιο καπέλο!

Ο εικονιζόμενος είναι ο Αλεξάνταρ Λέκα Ράνκοβιτς, Γιουγκοσλάβος – Σέρβος κομμουνιστής ηγέτης!

Μετά την απελευθέρωση διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας, αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη θέση του αρχηγού της Μυστικής Αστυνομίας!

Το 1953 ανέλαβε τη θέση του Αντιπροέδρου του Ομοσπονδιακού Εκτελεστικού Συμβουλίου και το 1963 ανέλαβε αντιπρόεδρος του κράτους!

Το 1966 καθαιρέθηκε από τα αξιώματά του, με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, της προετοιμασίας πραξικοπήματος, της υπόθαλψης του σερβικού εθνικισμού!

Όλως τυχαίως, τα στιλιστικά γούστα του κ. Κοτζιά – όσον αφορά τα καπέλα τουλάχιστον – ήταν τα ίδια με του Ράνκοβιτς!

Είπατε κάτι άλλο; Ούτε βεβαίως κι εγώ!!

loading...

1 thought on “Η ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΚΕΔΩΝ ΚΑΙ Η ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – Φρικαλεότητες από υπανθρώπους… – Τα καπέλα του Κοτζιά και του Ράνκοβιτς…

  1. ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΙΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΤΙΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΤΑΝ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ

Comments are closed.