Η μόνη (πραγματική) Επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Η Βαστίλη έπεσε… Σαν σήμερα, στις 14 Ιουλίου του 1789, ξεκίνησε η Γαλλική Επανάσταση, που επρόκειτο να αλλάξει για πάντα νοοτροπίες και συνειδήσεις στη ζώσα ανθρωπότητα.

Η Ελευθερία που οδηγεί τον λαό, όπως στον ομώνυμο πίνακα του Ντελακρουά, αποτελεί το πιο ηχηρό μέσο-μήνυμα των τελευταίων αιώνων, για τη δύσκολη ανάβαση μιας κοινωνίας: Από τους πρόποδες της Γης, στην κορυφή.

Η Γαλλική Επανάσταση καταγράφηκε ως η μόνη… πραγματική Επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Επειδή οικοδομήθηκε σε συγκεκριμένες κοινωνικές αναζητήσεις, καλλιέργησε το ανθρώπινο πνεύμα, επέτρεψε στη σκέψη να ταξιδέψει πιο μακριά, έδωσε οπτικά αλλά και χειροπιαστά παραδείγματα του πόσο υλοποιήσιμα είναι τα όνειρα.

Θεωρητικά, η Γαλλική Επανάσταση… τερμάτισε στον τοίχο της ανόδου του Ναπολέοντα Βοναπάρτη στην εξουσία. Δεν είναι έτσι. Το ηχηρό αποτύπωμα της Γαλλικής Επανάστασης επηρέασε στη συνέχεια και την εξέλιξη της ανθρωπότητας, λαούς, έθνη και πάνω από όλα συνειδήσεις.

Ήταν ο Διαφωτισμός… ανόητε, θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος. Ένας Διαφωτισμός συνειδήσεων, ακόμη κι αν πέρασε… από τη γκιλοτίνα.

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

http://ysterografa.gr

loading...

2 thoughts on “Η μόνη (πραγματική) Επανάσταση στην Ιστορία της ανθρωπότητας

  1. ΚΑΜΙΑ…"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥ…

    ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΙΣ…"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΤΑ…"ΚΙΝΗΜΑΤΑ", ΚΑΠΟΙΟΙ…"ΠΟΝΗΡΟΥΛΗΔΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΣΚΟΠΟΥΣ" ΤΟΥΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ…"ΒΟΛΕΥΕ" ΑΥΤΟΥΣ…

    Η ΓΑΛΛΙΚΗ…"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ…"ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ", ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ…"ΜΟΝΑΡΧΙΑΣ", ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΑ "ΘΕΜΕΛΙΑ" ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ… "ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"…

    ΟΛΟΙ ΟΙ "ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ …"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" ΗΤΑΝ…"ΤΥΧΑΙΩΣ" ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ…"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ…

    ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ…"ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ", ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ… "ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ "ΖΩΗΣ" ΚΑΙ…"ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ" ΤΟΥ…"ΠΟΙΜΝΙΟΥ", ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΜΕ … "ΝΟΜΟΥΣ" ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ "ΔΟΥΛΟΠΟΙΗΣΗ" ΚΑΙ…"ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΗ" ΤΟΥ…

    ΕΥΤΑΞΙΑΣ

  2. Οτι συνεβη στην Γαλλικη Επανασταση το ειδαμε να συμβαινει και αργοτερα παντου σε οποιαδηποτε εκδηλωση εθνικης η λαικης ανεξαρτησιας και απελευθερωσης.Η χειραγωγηση και η διαστροφη των λαικων κινηματων και εξεγερσεων ηταν και ειναι ο κακος δαιμων του λαου και του εθνους….Οι νεοταξιτες εγκαθετοι χρηματοδοτουμενοι και πριμοδοτουμενοι πανταχοθεν προωθουνται στα ανωτατα αξιωματα με σκοπο την χειραγωγηση της πολιτικης και του εθνους.Δεν εναντιωνονται καθετα στις εθνικες διεκδικησεις και στις προσδοκιες του Ελληνικου λαου(αν μιλησουμε για την χωρα μας).Κατι τετοιο θα τους ξεμπροστιαζε αν και καμμια φορα το κανουν και αυτο.Απλα καβαλικευουν το ρευμα και το ξεστρατιζουν η το στομωνουν αναλογα.Ετσι εξηγειται οτι τους βρισκουμε επικεφαλης των κυβερνησεων και των οποιων διοικητικων και μη δομων του εθνους.Δεν δημιουργουν τις θετικες εξελιξεις ,προσπαθουν να τις διαστρεψουν και να τις ακυρωσουν αφου τεθουν επικεφαλης του παραπλανημενου λαου.Π.Χ. οταν διαπιστωσαν οτι το αιτημα της παλιγγενεσιας ηταν ωριμο εσπευσαν δια της Φιλικης Εταιρειας και μυριαδων αλλων μεθοδευσεων να δωσουν ενα διοικητικο σχημα στην Πανεθνικη Προσδοκια Απελευθερωσης.Οι πραγματικοι ηγετες του λαου οπως(Κολοκοτρωνης,Καραισκακης,Ανδρουτσος,Μακρυγιαννης, κλπ) παραγκωνιζονται και ενιοτε λοιδορουνται η φυλακιζονται.Οι ξενιστες τρεχουν την αμαξοστοιχια της χωρας εξαπατωντας τον λαο και διαστρεφοντας τα αιτηματα του.Δεν θα μπορουσε ποτε να γραφει η σκιωδης αλλα πραγματικη ιστορια της χωρας ελλειψη μαρτυριων και ντοκουμεντων.Οι συνωμοτες διακρινονται για την διαχρονικη τους πανουργια και ΚΡΥΠΤΕΙΑ αφου λειτουργουσαν και λειτουργουν εκπαιδευμενοι κατω απο συγκεκριμμενο νεοταξικο διευθυνον κεντρο.Οι οπου γης Ελληνες πατριωτες δυστυχως τους αντιλαμβανονται περισσοτερο εξ ενστικτου παρα απο τα αποτυπωματα τους.

Comments are closed.