Ετοιμοι να πηδήξουν από το «καράβι» Κυβερνητικοί βουλευτές – Το Βουκουρέστι «τελειώνει» στις Βρυξέλλες – «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και με σφραγίδα

Σε περιδήνηση βρίσκονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι δημοσκοπήσεις, κυρίως λόγω Σκοπιανού δείχνουν τα δύο κόμματα να κονιορτοποιούνται πλέον, με την κατάρρευση να πλησιάζει.

Οι γιούχες είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο. Βουλευτές και Υπουργοί τρέμουν να βγουν στο
δρόμο, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας κρύβεται στα ξενοδοχεία, φοβούμενος τις αντιδράσεις των Μακεδόνων.

Το καζάνι (και) στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος «βράζει» αφού πλέον υπάρχουν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνονται πως το παιχνίδι έχει χαθεί, πως δεν έχουν καμιά τύχη να επανεκλεγούν και ήδη προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα.

Τα μηνύματα που φτάνουν στο Μαξίμου είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά.

Αφού υπάρχουν πληροφορίες για τρεις τουλάχιστον βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (οι δύο είναι από την Βόρειο Ελλάδα) που εμφανίζονται αποφασισμένοι να «πηδήξουν» νωρίτερα από το καράβι που βουλιάζει.

Ειδικά για την μια περίπτωση ανεξαρτητοποίησης βουλευτή της Μακεδονίας που θεωρείται δεδομένη, το Μαξίμου πιέζει αφόρητα έτσι ώστε αυτός να πειστεί τελικά και να μην ανεξαρτητοποιηθεί αλλά να παραιτηθεί. Όλα όμως είναι ανοιχτά…

Ενώ οι άλλοι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν πλέον ανοιχτά την δυσφορία τους, απειλούν με ανεξαρτητοποίηση αλλά στο Μαξίμου ελπίζουν πως τελικά δεν θα κινηθούν τόσο επιθετικά.

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΛ

Τα άλλοτε «κάστρα» των ΑΝ.ΕΛ. στη Μακεδονία κατεδαφίστηκαν, η ραχοκοκαλιά του πολιτικού τους φορέα διαλύθηκε σχεδόν ολοσχερώς. Στην ουσία, οι ΑΝ.ΕΛ. σήμερα έχουν μείνει με έναν βουλευτή στη Βόρεια Ελλάδα, την κ. Κόλλια Τσαρουχά, η οποία είναι υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ενώ ο Κώστας Ζουράρις, ως επικεφαλής της Πυρίκαυστου Ελλάδας εμφανίζεται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Λαζαρίδης έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Αν λάβουμε υπόψη και την πτώση των ποσοστών που παρουσίασαν οι ΑΝ.ΕΛ. μεταξύ των διπλών εκλογών από Ιανουάριο σε Σεπτέμβριο, όταν έχασαν σχεδόν 100.000 ψήφους και εμφάνισαν μεγάλη πτώση στις περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας, γίνεται αντιληπτό ότι οι απώλειες είναι ισοπεδωτικές για τους ΑΝ.ΕΛ.

Βουλιάζουν ήδη!

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΦΤΑΣΕ

Η ώρα της κρίσης για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» έφτασε. Τσίπρας-Κοτζιάς υπό την έμμεση υποστήριξη του… Μακεδονομάχου Καμμένου που θα ρίξει την Κυβέρνηση, έβαλαν ταφόπλακα και τώρα έφθασε η στιγμή της εθνικής τραγωδίας.

Έτσι αύριο, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναμένεται να επιδώσει την πολυπόθητη πρόσκληση έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στον Ζάεφ.

Ακριβώς μία δεκαετία μετά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου και τη θέση του Κώστα Καραμανλή, «μη λύση-μη πρόσκληση», η ΠΓΔΜ εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις της με την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Αυτή τη φορά με πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, εφόσον φυσικά αυτή εκπληρώσει τους δύο όρους που προβλέπονται στη συμφωνία των Πρεσπών: α) μια θετική ψήφο στο δημοψήφισμα που αναμένεται το φθινόπωρο και β) την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών με σκοπό η νέα ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» (με την οποία η χώρα θα ενταχθεί στη Συμμαχία) να ισχύει erga omnes.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία» είπε από το Λονδίνο ο Ζάεφ, προτού ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, ο Ζάεφ ανέφερε ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου 2018. Η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία θα αποφασιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα θα περιλαμβάνει την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα αφορά τη συμφωνία με την Ελλάδα, διευκρίνισε ο Ζάεφ.

«Έπειτα από το δημοψήφισμα, θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών» κατέληξε.

Τι θα κάνει ο Καμμένος; Θα είναι ένας απλός παρατηρητής στην πρόσκληση αυτή; Ή θα λέει ότι δεν ισχύει; Ή θα βρεθεί πάλι στην ανάγκη να τραβά φωτογραφίες του Τσίπρα στις συναντήσεις που θα έχει με διάφορους ηγέτες; Οπως έκανε και πέρυσι όταν ξαφνικά ο κ. Τσίπρας συνάντησε στον διάδρομο τον Τραμπ.

Δημιούργησαν τετελεσμένα οι κυβερνητικοί, η ιστορία θα τους κρίνει!.

loading...

1 thought on “Ετοιμοι να πηδήξουν από το «καράβι» Κυβερνητικοί βουλευτές – Το Βουκουρέστι «τελειώνει» στις Βρυξέλλες – «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ και με σφραγίδα

  1. Νικολέτα Σαββίδου

    ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΦΑΝΗΣΗ ΤΗΣ…
    ·
    ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ… Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ…

    https://www.facebook.com/100026953401907/videos/126665511575228/

Comments are closed.