Ρωσία: Να γιατί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα Iskander τρομάζει τη Δύση! [vid]


Ο πύραυλος Iskander SS-26 Stone είναι ένα σύστημα βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς το οποίο αναπτύχθηκε και παράγεται στην Ρωσία. Το σύστημα προοριζόταν να αντικαταστήσει το Oka SS-23 SPIDER, το οποίο κατέστη παράνομο μετά την θέση σε ισχύ της συμφωνίας για τα ενδιάμεσα
πυρηνικά όπλα - Intermediate Nuclear Forces (INF) Treaty. Ο Iskander μπορεί να καταστρέψει στόχους εδάφους σε απόσταση 400 χιλιομέτρων. Στο βίντεο που ακολουθεί, παρέχονται πληροφορίες για το πυραυλικό σύστημα καθώς και εικόνες από την δράση του.

Η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιήθηκε από το σχεδιαστικό γραφείο Kolomna Engineering στη δεκαετία του 1990 με το όνομα Tender. Το Iskander είναι ένα πυραυλικό σύστημα θεάτρου επιχειρήσεων σχεδιασμένο να καταστρέφει εχθρικά όπλα, κέντρα διοίκησης, τακτικά αεροσκάφη και πυραυλικές εγκαταστάσεις καθώς και άλλους στόχους σε επιχειρησιακό βάθος και με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Όλα τα οχήματα του συστήματος μπορούν να κινηθούν σε όλα τα είδη εδάφους χαρίζοντας τους μεγάλη επιχειρησιακή ευελιξία.

Το Iskander-M είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση της προηγούμενης έκδοσης του Iskander που έχει βεληνεκές 400 χιλιόμετρα.

Ο Iskander έχει γίνει το όπλο της επιλογής της Μόσχας όταν κάνει απειλές σε όλη την Ευρώπη. Το 2012, ο τότε υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ προειδοποίησε ότι το Iskander θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της απειλής να εκτοξεύσει κάποιους από τους πυραύλους στο Καλίνινγκραντ κατά των Βαλτικών χωρών και της Πολωνίας. Το 2015, η Ρωσία εγκατέστησε για σύντομο χρονικό διάστημα πυραύλους Iskander στο Καλίνινγκραντ για να επιδείξει τις ικανότητές της γρήγορης ανάπτυξης τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων. Ωστόσο, Πολωνοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τα ρωσικά Iskander-Ms εξακολουθούν να βρίσκονται αναπτυγμένα σήμερα στον θύλακα.

Δείτε παρακάτω βίντεο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εντυπωσιακές εικόνες από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα:
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :