Κατρούγκαλος – Κικίλιας για το Σκοπιανό

“Η κυβέρνηση κάνει πλάτες στον Ρουβίκωνα. Την βολεύει αυτή η κατάσταση. Φαίνεται από τον τρόπο που δεν αντιδρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και από τον τρόπο που καλύπτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και όλα τα στελέχη τη δράση του Ρουβίκωνα, ότι αυτή η δράση τους βολεύει” δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

“Είναι προφανές ότι η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει ένα σκηνικό στο οποίο θα επικαλεστεί παραδοσιακές αρχές της Δεξιάς, όπως είναι ο νόμος και η τάξη. Δεν νομίζω ότι κανείς στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ζει σε καθεστώς φόβου ή ανομίας. Η στάση μας απέναντι σε περιστατικά που παραβιάζεται ο νόμος είναι σαφής, γίνονται προσαγωγές και των μελών του Ρουβίκωνα και οποιονδήποτε άλλων παραβιάζουν την έννομη τάξη” ανταπάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά με το Σκοπιανό ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε “Οι υπουργοί Εξωτερικών έχουν φτάσει σε μια συμφωνία στο επίπεδό τους, αυτό που απομένει είναι να επιβεβαιωθεί αυτή η συμφωνία, που κατοχυρώνει πλήρως τα εθνικά μας συμφέροντα. Η άλλη πλευρά αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, επειδή οι εθνικιστικοί κύκλοι στη γείτονα χώρα θέλουν να ναυαγήσει η συμφωνία.Ελπίζω ότι στο τέλος θα επικρατήσει η πολιτική βούληση που έχει δείξει και στο παρελθόν ο κ. Ζάεφ”.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ υπογράμμισε ότι “Ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι κάθε κυβέρνηση υποστηρίζει την ενότητα και την ομοιγένεια της, άρα η κυβέρνηση, που αποτελείται από το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, στο συγκεκριμένο “καυτό” θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν έχει μια εθνική θέση, δεν έχει μια ενιαία θέση. Τη θέση της την μαθαίνουμε από τα σκοπιανά μέσα, άρα λοιπόν αποκαλύπτεται ότι άλλοι είναι οι λόγοι που προχωράει όπως προχωράει αυτή η διαπραγμάτευση”.

loading...

1 thought on “Κατρούγκαλος – Κικίλιας για το Σκοπιανό

  1. την επομένη της προδοσίας/παραχώρησης του ονόματος Μακεδονια στα Σκόπια, Όλή η ΕΛΛΆΔΑ να βγεί στο δρόμο με κατεύθυνση κατάληψη της Βουλής,

Comments are closed.