Κοντονής: Δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο για την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα- Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η απεργία πείνας

“Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, πατάμε σε σταθερό έδαφος και πιστεύω με αίσθημα εθνικής ευθύνης η κυβέρνηση θέτει τα ζητήματα, όπως έχουν τεθεί και τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία” δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης,
Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας για Σκοπιανό, στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Να δούμε πρώτα τη συμφωνία και έπειτα πως θα τοποθετηθούν όλα τα κόμματα έναντι του ελληνικού λαού και της ιστορίας” συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τη στάση του κ. Καμμένου δήλωσε ότι “Το κάθε κόμμα έχει τις θέσεις του, θεωρώ ότι μαξιμαλισμοί αυτή την ώρα δεν περνάνε, ιδίως όταν έχουν περάσει 25 χρόνια με αυτή την εκκρεμότητα και έχοντας αποδεχθεί μια σύνθετη ονομασία στα πλαίσια του ΟΗΕ και 140 και πλέον κράτη την έχουν αναγνωρίσει με το σκέτο Δημοκρατία της Μακεδονίας. Θα πω έναν ισχυρισμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ότι αν δεν πάμε στη λύση της σύνθετης ονομασίας, αυτό που θα μείνει στο τέλος θα είναι το σκέτο Μακεδονία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε”.

Για το αν περάσει η Συμφωνία από τη Βουλή των Σκοπίων ανέφερε ότι “Δεν μπορώ να γίνω μάντης του τι θα γίνει. Μαξιμαλιστές υπάρχουν παντού, αλλά αν φτάσουν οι δύο κυβερνήσεις σε μία συμφωνία και δεν προχωρήσει από την πλευρά του ενός, αντιλαμβάνεστε ότι αυτός που δεν θα το προχωρήσει έχει και την ευθύνη του ναυαγίου. Τα Σκόπια θα βρεθούν σε δεινή διπλωματική θέση”.

Ερωτηθείς για τον Ρουβίκωνα απάντησε ότι “Γιατί ανοχή; Ανοχή επειδή συνελήφθησαν και οδηγούνται στο αυτόφωρο; Υπάρχει κάτι άλλο στην ελληνική έννομη τάξη που δεν έχει ενεργοποιηθεί; Είναι άστοχες και παραπλανητικές οι κατηγορίες αυτές και ξεχνάνε τι συνέβαινε επί των ετών που κυβερνούσε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ”.

Αναφορικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα είπε ότι “ο κρατούμενος έχει ζητήσει για τρίτη φορά να του χορηγηθεί άδεια, τις δύο πρώτες φορές του χορηγήθηκε κανονικά. Εδώ για λόγους εσωτερικούς υπήρχε μια καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης. Ακόμα δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο. Ως εκ τούτου διερωτώμαι από τη στιγμή που δεν έχει συνεδριάσει και δεν έχει αποφασίσει τι νόημα έχει αυτή η απεργία πείνας; Απεργία πείνας κάνεις όταν έχεις ένα αρνητικό αποτέλεσμα, μέχρι τώρα δεν υπάρχει. Διάβασα μια ανακοίνωση του ιδίου, που έθετε θέματα σχετικά με το βέτο των εισαγγελέων στην επιτροπή. Απλώς, να του υπενθυμίσω ότι στις δύο προηγούμενες άδειες τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων. Βλέπω μια υπερκινητοποίηση στο κενό, εφόσον δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο. Ας περιμένουμε την απόφαση του συμβουλίου και μετά θα έπρεπε ο οποιοσδήποτε να προβεί κατά την κρίση του σε διαμαρτυρία”.

“Θα είχε σημασία η πλειοψηφία, αν είχαμε μεγάλη συμμετοχή. Από το σύνολο των δικηγόρων δεν ψήφισαν ούτε οι μισοί. Η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων δεν ψήφισαν ούτε από το κινητό τους. Δημοψηφίσματα ο καθένας για τον εαυτό του μπορεί να κάνει όσα θέλει, εμείς δεν κοιτάζουμε μόνο ορισμένες συντεχνίες πως λειτουργούν, μας ενδιαφέρει η κοινωνία γιατί η κοινωνία έχει να κάνει με την απονομή δικαιοσύνης πρωτίστως” τόνισε σχετικά με την απόφαση του ΔΣΑ.

loading...

2 thoughts on “Κοντονής: Δεν έχει συνεδριάσει το συμβούλιο για την χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα- Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει η απεργία πείνας

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  2. Γράψτε στο Google : ΦΕΚ 883 καί κατεβάστε σε PDF το Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, ΦΕΚ 883/08-09-2017 τεύχος Γ .- Στη σελίδα 4 θα δείτε τί Προεδρικά διατάγματα προωθεί αυτός ο ''άνθρωπος''!… Όπως πάνε, σε λίγο, για να εργαστεί κάποιος οπουδήποτε σ' αυτή τη Χώρα, ακόμα καί στο δημόσιο, θα είναι απαραίτητο να έχει βεβαρυμένο καί ''πλούσιο'' Ποινικό Μητρώο!!!………. Έχω πειστεί πλέον ότι, όταν λέμε ''πολιτικός'' στην Ελλάδα, πρέπει να εννοούμε Κακοποιός!……….. …Ε.

Comments are closed.