ΣΚΟΠΙΑ: Όταν ο Σαμαράς έδινε μάχες για το όνομα ο Τσίπρας έκλεινε την συμφωνία στο σκάφος.....


*ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΤΡΙΚΑ

Δεν υπάρχει ενεργός πολίτης αυτής της χώρας που... είδε θετικά τις τελευταίες εξελίξεις της κυβέρνησης σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας για το Σκοπιανό. Η κυβέρνηση παρά τις χαρές και τα ψεύτικα χαμόγελα της γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος είναι σπαρμένος με αγκάθια και τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα πολιτικά και όχι μόνο.


Ήδη οι  παραιτήσεις στελεχών στους ΑΝΕΛ δείχνουν πορεία εξελίξεων με πρωταγωνιστή τους ΑΝΕΛ και τον κύριο Πάνο Καμμένο.

Οι πρόωρες εκλογές δείχνουν ως σενάριο την τάση της κυβέρνησης μιας και γνωρίζει ότι τα αδιέξοδα και ο αυτοεγκλωβισμός της στο Σκοπιανό δημιουργεί σοβαρές εξελίξεις. Το βλέμμα πολιτικά τώρα είναι εστιασμένο στους ΑΝΕΛ όπου το κλίμα είναι εκρηκτικό κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα όπου οι πιέσεις είναι μεγάλες και αναμένονται εξελίξεις.

H κυβέρνηση θα θελήσει να αλλάξει την συμμαχία της με τους ΑΝΕΛ αν υπάρξει κίνδυνος με το Ποτάμι όπου μια πιθανή συνεργασία με αυτό θα εξασφάλιζε τις 151 έδρες!

Όλα όμως θα εξαρτηθούν από την στάση των ΑΝΕΛ το επόμενο διάστημα, Ενδεικτικό σημάδι είναι εάν θα παραβρεθεί ο κύριος Καμμένος στο ΝΑΤΟ ή αν θα πάει ο κύριος Κουβέλης.

Πάντως στην Νέα Δημοκρατία δημοσκοπικά προβλέπουν αυτοδυναμία της ΝΔ και του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη όπου όσο περνούν οι μέρες θα μεγαλώνει η ποσοστιαία διαφορά από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ πληθώρα δημοσκοπήσεων το επόμενο διάστημα θα καταγράφουν τα ποσοστά των κομμάτων και το άνοιγμα της ψαλίδας με αφορμή το Σκοπιανό εντάσσοντας κυριολεκτικά την χώρα σε προεκλογικό κλίμα.

Οι δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τις επόμενες ημέρες σχεδόν όλες θα παρουσιάζουν τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ως το «κλειδί» που άνοιξε την πόρτα για την αυτοδυναμία της ΝΔ και άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω με διψήφια διαφορά που αγγίζει τις 14 με 15 μονάδες ακόμα και περισσότερο.Οι εν λόγω δημοσκοπήσεις θα εστιάζουν τις μετρήσεις τους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας,αποτυπώνοντας τα σημάδια της ραγδαίας φθοράς που εμφανίζει η κυβέρνηση Ενώ επίσης όλες, θα συγκλίνουν στην εικόνα διάλυσης του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα προκύπτουν από τα στοιχεία τους τόσο στην περιοχή της Μακεδονίας όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ως απότοκο της θέσης που κράτησε το κόμμα τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή των Ελλήνων.

Η επόμενη ημέρα της γραπτής συμφωνίας της κυβέρνησης και του κυρίου Τσίπρα για τα Σκόπια ανοίγει τον... ασκό του Αιόλου από αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα όπου όσο περνούν οι μέρες θα πιέζουν πολιτικά για εκλογές και εξελίξεις που στρέφονται στην πλευρά της συγκυβέρνησης...

Στο όλο θέμα πολιτικά ενισχύεται και η πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο θέμα των Σκοπίων όπου η δημοσιότητα και οι θέσεις του στην Βουλή με την φράση τα δώσατε όλα σε μια γραπτή συμφωνία έδωσαν το στίγμα σε μια περίοδο που σήμερα δικαιώνεται πολιτικά-ιστορικά και όχι μόνο....

Η ΝΔ με την όλη στάση της δηλώνει πανέτοιμη για εκλογές με τον κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έχουμε ξαναγράψει από νωρίς να φλερτάρει με την αυτοδυναμία αφού υπάρχει ενεργή η τάση της αντίδρασης αφού ένα μέρος από αυτούς που δεν προσήλθαν στην κάλπη την προηγούμενη φορά αυτή την φορά να ψηφίζουν δίνοντας έτσι την λαϊκή εντολή στην ΝΔ για ισχυρή αυτοδύναμη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Άρα,

Το Σκοπιανό διαλύει την Κυβέρνηση με σενάρια για πρόωρες εκλογές


*Ο Νίκος Κούτρικας είναι δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ

4 σχόλια :