Μουντιάλ: Λύτρωση στο 89' για την Ουρουγουάη, 1-0 την Αίγυπτο!


Ο Σουάρες έχανε τα άχαστα για την κλάση του, ο Σαλάχ από τον πάγκο δεν μπορούσε να βοηθήσε την Αίγυπτο και τελικά στο 89' ο Χιμένες ήταν αυτός που λύτρωσε την Ουρουγουάη και με το 1-0 της έδωσε με το... καλημέρα αέρα πρόκρισης!


Με τον Σαλάχ στον πάγκο η Αίγυπτος ήξερε ότι επιθετικά θα ήταν ένα επίπεδο κάτω οπότε αποφάσισε να επικεντρωθεί στο αμυντικό κομμάτι και να μην επιτρέψει στους Σουάρες και Καβάνι να γίνει απειλητικοί. Έτσι, πιστοί στο πλάνο του Κούπερ, οι Φαραώ κλείνοντας όλους τους χώρους είτε στο κέντρο, είτε μην επιτρέποντας στους πλάγιους της Σελέστε να ανέβουν, κατάφεραν να περάσουν ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς να δεχτούν πίεση.

Με τους Σουάρες και Καβάνι μπλοκαρισμένους, και τους Νάντες-Αρασκαέτα να μην μπορούν να ανοίξουν την αμυντική γραμμή της Αιγύπτου, η Ουρουγουάη προσπάθησε να απειλήσει μόνο με μακρινά σουτ του Καβάνι που αναγκαζόταν να βγει αρκετά έξω από την περιοχή για να πάρει μπάλα.

Έτσι, η μοναδική αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο ήρθε στο 28' με τον Σουάρες και αυτό από στημένη φάση με τον άσο της Μπαρτσελόνα από κοντά να χάνει σπουδαία ευκαιρία για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Με τους Αιγύπτιους απόλυτα προσηλωμένους στα καθήκοντά του κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :