Συνεορτάζονται στην Θεσσαλονίκη η Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων και το… Gay Pride Parade με απόφαση του Γ.Μπουτάρη!

Σήμερα 19 Μαΐου 2018, ημέρα μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης παραχώρησε την πόλη για εκδηλώσεις του 2ου  Thessaloniki Gay Pride!

Eνώ λοιπόν βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου 1919), ταυτόχρονα και την εκδήλωση των Τούρκων για το «Έτος Τροίας»  (!) έχουμε και τις εκδηλώσεις της gay κοινότητας!

Η κεντρική παρέλαση – συγκέντρωση των ομοφυλοφιλικών οργανώσεων γίνεται  στο άγαλμα του Βενιζέλου όπου θα στηθούν και τα σχετικά περίπτερα.

H προσυγκέντρωση για την Πολύχρωμη Πορεία του Σαββάτου ξεκινά στις 13.30 το μεσημέρι από το άγαλμα Βενιζέλου.

Το 2ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας με ΛΟΑΤΚΙΑ+ Party και Drag Show στη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματάς.

Οι Πόντιοι είναι αποφασισμένοι να στείλουν το μήνυμα τους. Ήδη, οι εκδηλώσεις που γίνονται είναι εντυπωσιακές και αποδεικνύουν πώς η φλόγα και το πάθος για την επιστροφή στην απελευθερωμένη πατρίδα, δεν σβήνει ποτέ.

loading...

6 thoughts on “Συνεορτάζονται στην Θεσσαλονίκη η Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων και το… Gay Pride Parade με απόφαση του Γ.Μπουτάρη!

  1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ . Η ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ,Η ΣΥΜΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ(ΚΑΤ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ) ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘ3ΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΝ 26 ΟΚΤ 1912. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ? ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΣΥΜΠΟΥΣΤΕΥΟΥΣΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΠΟΥΣΤΟΛΑΓΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ .ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΝΥΦΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ,ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΡΗΛΑΣΕ Ο ΕΛΕΤΘΕΡΩΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ 12 ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ,ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΛΑΓΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ (ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ?) ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ.ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΣΕΞΟΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΟ ΤΡΑΒΕΣΤΟΛΕΣΒΙΟΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ ΚΛΠ ΚΛΠ ΑΡΩΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΦΡΟΝΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ!!!

  2. ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΜΠΟΥ ( ΠΟΥΣΤΑΡΗ ) ΤΑΡΗ

    ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
    ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΘΑΝΑΤΟΙ

    Ο Πόντος είναι ερημία
    Ο Πόντος είναι κατεχόμενος

    Στίχοι:
    Να έμ'νε έναν πετούμενον σ' ορμάν απές πουλόπο μ' κλαδίν κλαδίν επέτανα κι εράευα τ' αρνόπο μ' Ρεφρέν Γουρπάν ισ' ζωγραφία λάσκεσαι σα ραχία κανείται αρ' όσον έπηες άι, τα νερά τα κρύα Να έμ'νε έναν πετούμενον σ' ορμάν απές πουλόπο μ' μοιρολογούνε τα ραχία και χαίρεται το ψυόπο μ' Μοιρολογούνε τα ραχία κλαίγνε τα ποταμάκρεα ακούω πως μοιρολογούν τρέχ'νε τ'εμά τα δάκρεα Μοιρολογούνε τα ραχία κλαίγνε πουλί μ' τ' ορμία ο κόσμος όλον έφυγεν εγέντον ερημία
    Μετάφραση στα νέα ελληνικά (από τον Κωνσταντίνο Τσουμπρα) ———————– ΝΑΜΟΥΝ ΕΝΑ ΠΕΤΟΥΜΕΝΟ Νάμουν ένα πετούμενο μες το βουνό πουλάκι μου, κλαδί – κλαδί να πέταγα και νάψαχνα τ' αρνάκι μου Ακριβή* μου ζωγραφιά, τριγυρνάς στις πλαγιές, φτάνει πιά όσο ήπιες απ' τα νερά τα κρύα, ακριβή μου ζωγραφιά! Νάμουν ένα πετούμενο μες το βουνό πουλάκι μου, μοιρολογούν οι ράχες και χαίρεται η ψυχή μου Μοιρολογούν οι ραχούλες, κλαίνε οι ακροποταμιές, ακούω πως μοιρολογούν τρέχουν τα δάκρυά μου Μοιρολογούν οι ραχούλες, κλαίνε, πουλάκι μου, οι ρεματιές, ο κόσμος όλος χάθηκε** κι έγινε ερημιά !

  3. Κριμα,κριμα πως καταντησαμε αυτη την χωρα με τους ξεκωλους και τους ανωμαλους.

  4. Ανώνυμος19 Μαΐου 2018 – 5:14 μ.μ.
    Τεμέτερον με έκανες και έκλαψα….Σε ευχαριστώ….Να είσαι πάντα καλά.
    Χρόνια πολλά και καλή λευτεριά στις αλησμόνητες πατρίδες.

  5. τι εχει τραβηξει ο ελληνισμος παντου δεν περιγραφεται
    και το γουρουνι ο μπουταρης εκτος απο τους κωλους δεν σεβεται τιποτε αλλο καρντασια θεσσαλονικεις θελετε πολυ " ξυλο " που δεν τον πετατε στη θαλασσα τον ανωμαλο

  6. συγκινητικό τραγούδι για τη Γενοκτονία των Ποντίων "Την πατρίδαμ΄ έχασα" στιχουργός του τραγουδιού ήταν ο αείμνηστος Χρήστος Αντωνιάδης.

    Την πατρίδαμ' έχασα,
    άκλαψα και πόνεσα.
    Λύουμαι κι'αρόθυμο, όι-όι
    ν' ανασπάλω κι' επορώ.

    Ρεφραίν:
    Μίαν κι' άλλο ΄σην ζωή μ'
    σο πεγάδι μ' σην αυλή μ'.
    Νέροπον ας έπινα, όι-όι
    και τ' ομμάτα μ' έπλυνα.

    Τά ταφία μ' έχασα
    ντ' έθαψα κι' ενέσπαλα.
    Τ' εμετέρτς αναστορώ, όι-όι
    και ΄ς σο ψυόπο μ' κουβαλώ.

    Ρεφραίν…

    Εκκλησίας έρημα,
    μοναστήρα ακάντηλα,
    πόρτας και παράθυρα, όι-όι
    επέμναν ακρόνυχτα.

    Στίχοι: Χρήστος Αντωνιάδης
    Μουσική: Κώστας Σιαμίδης
    Πρώτη εκτέλεση: Αχιλλέας Βασιλειάδης & Γιάννης Κουρτίδης

Comments are closed.