Φρίκαρε ο Άδωνις με την διαστρεβλωμένη είδηση του Βαξεβάνη


"Δεν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι! Δεν ελέγχομαι από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, ελέγχομαι κατόπιν δικού μου αιτήματος που κατατέθηκε επισήμως στην Επιτροπή την περασμένη Παρασκευή. Και μετά το πόρισμα θα τα πούμε στην Δικαιοσύνη." έγραψε ο Άδωνις στο Twitter και δημοσίευσε την παρακάτω είδηση του "Τοκουμέντο":

Ο Γεωργιάδης ελέγχεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες για την αδήλωτη κυπριακή εταιρία

Άγγελος Προβολισιάνος

Την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής απασχολεί η υπόθεση της αδήλωτης εταιρίας που διατηρούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Κύπρο. O αντιπρόεδρος της ΝΔ ελέγχεται από την Πόθεν Έσχες της Βουλής για την -κατ’ ομολογία του- μη δηλωμένη επί εννέα χρόνια κυπριακή εταιρία του.

Σύμφωνα με τις καλά πληροφορημένες πηγές του documentonews.gr, η υπόθεση της αδήλωτης εταιρίας του Άδωνη Γεωργιάδη ανατέθηκε ήδη σε ορκωτό ελεγκτή, ενώ αναμένεται να ζητηθούν και στοιχεία από τις αρμόδιες κυπριακές Αρχές.

Ο κ. Γεωργιάδης φέρεται να έχει παραβιάσει το νόμο που απαγορεύει τη διατήρηση εξωχώριων εταιριών (ν.3849/2010) από μέλη του Κοινοβουλίου, όπως επίσης και την κείμενη νομοθεσία για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αιρετών, αφού από το 2007 που εκλέχθηκε βουλευτής δεν έχει δηλώσει ποτέ την εταιρία του.

Η αποκάλυψη του Documento και οι παλινωδίες Γεωργιάδη

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρούσε εταιρία στην Κύπρο την οποία απέφευγε όπως ο διάολος το λιβάνι να εντάξει στις δηλώσεις πόθεν έσχες του. Αρχικά, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως η εταιρία του ιδρύθηκε το 2004 και έκλεισε το 2006. Έπειτα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταστάλαξε, ομολογώντας πως ίδρυσε την κυπριακή εταιρία το 2006 και πως τυπικά αυτή έκλεισε το 2016. Ισχυρίστηκε δε ότι είχε δώσει εντολή στον τότε συνέταιρό του λίγους μήνες μετά την ίδρυση της εταιρίας να πράξει τα νόμιμα προκειμένου η συγκεκριμένη ΕΠΕ να διαγραφεί από το μητρώο εταιριών της Κύπρου, κάτι που ο συνέταιρός του δεν έκανε. Με αυτόν τον τρόπο δικαιολόγησε το γεγονός ότι επί εννέα συναπτά έτη κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν είχε συμπεριλάβει στις δηλώσεις πόθεν έσχες του την κυπριακή εταιρία.

Αξιοσημείωτο πως ο κ. Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο στο Documento παρά του ότι επιβεβαίωσε όσα αποκάλυψε η εφημερίδα.

Επιβεβαίωσε ο Γεωργιαδης

Ο Άδωνης Γεωργιάδης αργά το απόγευμα της Παρασκευής επιβεβαίωσε το Documneto, με δήλωσή στην ιστοσελίδα parapolitika ισχυριζόμενος μάλιστα πως ο έλεγχος ξεκίνησε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Κατόπιν δικού μου αιτήματος και αφού κατέθεσα όλα τα έγγραφα συζήτησε σήμερα η επιτροπή ελέγχου της Βουλής την υπόθεση της δήθεν οφσόρ. Από ό,τι πληροφορούμαι ως προς το ζήτημα του αν είναι οφσόρ δεν υπήρξε αμφιβολία από κανέναν για το ότι δεν είναι. Ζητήθηκε μόνο έλεγχος στην εφορία της Κύπρου για το αν όντως ήταν ενεργή ή αδρανής η εταιρεία. Αν και έχω ήδη καταθέσει τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι είναι αδρανής είναι λογικό η επιτροπή να θέλει να τα παραλάβει και δια της επισήμου οδού. Όταν συμβεί και αυτό που είναι θέμα ημερών η υπόθεση αυτή θα κλείσει πανηγυρικά».

4 σχόλια :