Π.Καμμένος: «Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας πρέπει να έχουν κοινούς κανόνες εμπλοκής»


O υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας πριν από λίγο στο συνέδριο "Exposec DefenseWorld 2018" τόνισε την ανάγκη δημιουργίας κοινών κανόνων εμπλοκής για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών.
 "Στην εποχή μας το θέμα της ασφάλειας εμπλέκεται με το θέμα της άμυνας. Πέραν της σκληρής δουλείας που γίνεται μεταξύ των υπουργείων, πρέπει να δημιουργήσουμε κοινούς κανόνες εμπλοκής μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού. Μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, για την αντιμετώπιση τρομοκρατικού κινδύνου." είπε χαρακτηριστικά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας. Στην ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά: "Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός γεωπολιτικού τόξου που επηρεάζεται από την παρατεταμένη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή. Στη διάσταση αυτή τα όρια μεταξύ ασφάλειας και άμυνας συγχέονται μερικές φορές και οι συνέργειες προκύπτουν ως προϋπόθεση για οποιοδήποτε σχεδιασμό σε κάθε επίπεδο" 

1 σχόλιο :