Τσακαλώτος: Διαπραγματευόμαστε ενισχυμένη μεταμνημονιακή παρακολούθηση και όχι προληπτική γραμμή στήριξης


Το πλαίσιο της αυστηρής επιτήρησης που θα επιβληθεί στην χώρα μετά την λήξη του τρέχοντος δανειακού προγράμματος διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους δανειστές σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε ότι φεύγουμε από το πρόγραμμα και γι' αυτό λέμε να έχουμε μια ατζέντα ανάπτυξης. Διαπραγματευόμαστε με τους Θεσμούς, το ξέρετε, διαπραγματευόμαστε μια ενισχυμένη παρακολούθηση και όχι προληπτική γραμμή στήριξης. Μια προληπτική γραμμή συνεπάγεται πρόγραμμα που δεν υπάρχει».

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε και έχουμε ένα μήνα να συζητήσουμε για τα προαπαιτούμενα. Η συζήτηση για το χρέος έχει ξεκινήσει και ξέρουμε επίσης πώς θα είναι η μεταμνημονιακή παρακολούθηση» τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Τσακαλώτος για να υποστηρίξει ότι όλοι οι παραγωγικοί δείκτες αποτυπώνουν την θετική τάση που έχει λάβει η ελληνική οικονομία.

Παρά όμως τις αναφορές στους αριθμούς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέφυγε να αναφερθεί στην αδυναμία που εμφανίζουν οι φορολογούμενοι να ανταποκριθούν τις απαιτήσεις της εφορίας αλλά και στα νέα μέτρα που φέρνουν μείωση συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που δεν ρώτησαν κανένα για να μας βάλουν στα μνημόνια μας λένε τώρα ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να βγάλουμε την χώρα από τα μνημόνια. Είστε αδύνατοι γιατί δεν ξέρετε τι πιστεύετε. Εμείς ξέρουμε τι πιστεύουμε».

6 σχόλια :