Ποιο όνομα έχει προτείνει για τα Σκόπια και γιατί ο καθηγητής Γιάννης Μάζης

“Η χρήση του όρου Μακεδονία θα δημιουργήσει άμεσα εδαφικές διεκδικήσεις”
Ο κ.Μάζης σε ομιλία του τον περασμένο Δεκέμβριο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων, είχε εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τα Σκόπια είναι μια απειλή που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

“Κεντροβαλκανική Δημοκρατία”, είναι το όνομα που έχει προτείνει για τα Σκόπια ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.

“Η χρήση του όρου Μακεδονία θα δημιουργήσει άμεσα εδαφικές διεκδικήσεις…Δεν είναι ότι φοβόμαστε το κρατίδιο, αλλά πίσω απ΄ αυτό είναι η “φίλη και σύμμαχος” Τουρκία, η οποία το χρησιμοποιεί ως μέσο προβολής ισχύος στα Βαλκάνια”, είπε μεταξύ άλλων ο κ.Μάζης που είχε κάνει απλά μαθήματα ιστορίας και γεωπολιτικής.

Πηγή: militaire.gr

loading...

2 thoughts on “Ποιο όνομα έχει προτείνει για τα Σκόπια και γιατί ο καθηγητής Γιάννης Μάζης

  1. ΣΟΦΟΝ Τ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΝ , Ε ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΚΟΣ ΜΑΖΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ ΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΧΑΡΗ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΝ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΟΦΙΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΣΤΑΣΙΑΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΡΕΕΕΕΕ ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ή ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΟΥ ,ΤΟ ΠΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΕΜΑ,ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΟΕΙΔΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΕΣ ΔΗΘΕΝ ΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΛΙΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.

  2. ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΤΕΛΟΣ.!!!
    Αυτή τη φορά θα κατέβω στο συλλαλητήριο όχι μόνο γιατί συμφωνώ με το κάλεσμα, αλλά γιατί βλέπω τον πόλεμο που του έχουν κηρύξει πρώτα και κύρια αυτοί που διαγκωνίζονταν για να φωτογραφηθούν στην εξέδρα των προηγούμενων συλλαλητηρίων.

    Θα κατέβω γιατί το χειρότερο είδος σεσημασμένων φασιστών – έστω κι αν ενίοτε εμφανίζονται ως αριστεροί – καταγγέλλει το συλλαλητήριο ως «φασιστικό».

    Θα κατέβω γιατί οι πιο ξεφωνημένοι και ξεπουλημένοι πατριδοκάπηλοι, αυτοί που έφεραν τον Άνθιμο και τον Φραγκούλη στη Θεσσαλονίκη και κρύφτηκαν πίσω από το Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα, λυσσομανούν εναντίον του.

    Θα κατέβω γιατί κανένας Αλαφούζος δεν δέχθηκε να παρουσιάσει το συλλαλητήριο, όπως έκανε με τα προηγούμενα. Θα κατέβω γιατί αυτό το συλλαλητήριο φαίνεται να τους πονάει πολύ περισσότερο από τα προηγούμενα.

    Θα κατέβω γιατί αυτή τη φορά είμαι διατεθειμένος να μείνω στο Σύνταγμα μέχρις ότου το καθεστώς κατοχής της πατρίδας μου να γκρεμιστεί από τη λαϊκή οργή. http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_9.html

Comments are closed.