Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίες


Η χώρα μας είναι αντιμέτωπη και, εκτός των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, με το θέμα της ασφάλειας εν γένει τόσο σε αντιμετώπιση της εσωτερικής εγκληματικότητας όσο και της εθνικής, με όσα εμπερικλείει η έννοια αυτή.

της δημοσιογράφου-Θάλειας Χούντα


Πριν λίγες ημέρες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Ρωσίας και της Τουρκίας, με αντικείμενο την διεθνή τρομοκρατία – αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσαν.

Πριν λίγες ημέρες η ΕΥΠ ήρθε στη δημοσιότητα για «σκάνδαλα» ή «παιχνίδια» ή «εσωτερικά στησίματα» από πρόσωπα που υπηρετούν εκεί.

Οι διαφορές μεταξύ του τρόπου σκέψεως και ενεργειών αυτών των Μυστικών Υπηρεσιών είναι απολύτως εμφανείς. Οι μεν ασχολούνται με θέματα ουσίας η δε ασχολείται με …

Και κάπου εκεί αρχίζει ο ¨μύθος¨, η ¨πραγματικότητα¨, ¨το πέπλο μυστηρίου¨ κλπ.

Η γεωπολιτική θέση μας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαστε η πύλη εισόδου στην Ε.Ε., επιβάλλει αυξημένα μέτρα ασφαλείας – κυρίως στον τομέα της εθνικής ασφάλειας και του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν. Η έως σήμερα πορεία των πραγμάτων έχει θετικό πρόσημο, λαμβανομένου υπ’ όψιν του τεράστιου αριθμού ανθρώπων που εισέρχονται με κάθε τρόπο στη χώρα, οριοθετώντας και μία θετική συνέχεια. Είναι κάτι που το ευχόμαστε, γιατί σαν κοινωνία έχουμε αρκετά βάρη και αυτό το τόσο σοβαρό πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο των εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Τα «σκάνδαλα» ας περιμένουν …

lykavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :