Κατρούγκαλος για Σκοπιανό: Η "μπάλα" ουσιαστικά είναι στο "γήπεδο" του Ζάεφ


"Ως συνταγματολόγος και όχι ως υπουργός, γιατί δεν θέλω να δώσω υπόνοια ότι θέλω να επέμβω στις εξελίξεις μιας πολύ φιλικής γειτονικής δημοκρατίας, θα σας πω ότι όσα έγιναν στην Ιταλία μου θυμίζουν τα Ιουλιανά του '65 παρά την κυβέρνηση Παπαδήμου, καθώς είχε την εμπιστοσύνη της
Βουλής" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς για το Σκοπιανό είπε ότι "είμαστε πολύ κοντά, ποτέ δεν ήμασταν κοντινότερα. Εξακολουθεί να απομένει η τελική πολιτική απόφαση από την μεριά των Σκοπίων. Δεν είναι αντιφατικές οι δηλώσεις, ο Νίκος Κοτζιάς είπε ότι έφτασαν μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσουν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών. Η τελική απόφαση για τα δύσκολα θέματα, για το Σύνταγμα, την ανάγκη αναθεώρησης του και για το erga omnes, προφανώς είναι θέματα που πρέπει να αναληφθούν σε επίπεδο ανώτερο από αυτό των υπουργών Εξωτερικών. Η μπάλα ουσιαστικά είναι στο γήπεδο του κ. Ζάεφ".

"Οι συμφωνίες αυτές είναι πακέτο. Το βήμα που πρέπει να κάνει η άλλη πλευρά είναι να αποδεχθεί την αναθεώρηση και το erga omnes, για να μην υπάρχουν ουρές" τόνισε.

1 σχόλιο :