Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους, δεσμευτείτε ότι θα επενδύσετε στην Ελλάδα

Για απλοποίηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος από την κυβέρνηση της ΝΔ δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του κόμματος μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών

Στο βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Το απόγευμα κεντρικός ομιλητής στην ίδια εκδήλωση που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι ο πρώην αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες, με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δισ. ευρώ στην Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες.

Μεταξύ άλλων, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε:

Δεσμεύομαι να μειώσω φόρους και εισφορές να απλοποιήσω το επιχειρηματικό περιβάλλον και εσείς θα δεσμευθείτε ότι θα επενδύσετε στην Ελλάδα, θα κάνετε περισσότερες κοινωνικες δράσεις.

-Κάντε εσείς συμμέτοχους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας με stock-options κι εγώ θα είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές. Προσφέρετε εσείς ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα ή κάρτες κίνησης στα μέσα μεταφοράς κι εγώ συζητώ τα έξοδα αυτά να εκπίπτουν από την εφορία.

Στερήσεις δεδουλευμένων με απειλή απόλυσης, απασχόληση πέραν του ωραρίου είναι απαράδεκτα. Κάντε συμμέτοχτους τους εργαζόμενους στην επιτυχία σας και είμαι ανοιχτός σε φοροαπαλλαγές.

Αν υπάρχει ένα πεδίο που αποκαλύπτεται το ψεύτικο πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα εργασιακά. Αν η αγορά εργασίας δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις, τότε δεν υποστηρίζει και την απασχόληση.

-Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.

-Δεν αντέχω έναν πρωθυπουργό που θέλει να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω, σε μια εποχή που ούτε εκείνος, ούτε εγώ έζησα. 

-Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.

-Η πλειοψηφία της κοινωνίας εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξη. Οι οικογένειες νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, οι νέοι θέλουν να φύγουν. Αυτοί που κυβερνούν χρησιμοποιούν ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους για να δηλητηριάσουν τη δημόσια ζωή. Η διάκριση των εξουσιών παραβιάζεται συνεχώς.

-Μετά από τρία χρόνια, η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε εκλογικό κύκλο με τρεις εκλογές στον ορίζοντα των επόμενων δεκαέξι μηνών. Είναι η ψήφος που θα φέρει κάθαρση, θα αποτελέσει αφετηρία επανεκκίνησης και θα απελευθερώσει την προοπτική μιας Ελλάδας που αξίζει καλύτερα

0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ανώνυμος
Ανώνυμος
4 years ago

ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!………………

Ανώνυμος
Ανώνυμος
4 years ago

ΤΙ ΕΙΠΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΖΑΒΟ? ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΠΑΛΙ? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΙΞΕ, ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΧΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ…