Μπουτάρης: Δεν είμαι και δεν θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ - Χωρίς ανταλλάγματα η στήριξη Τσίπρα


Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης η οποία συζητά όσα συνέβησαν στις 19 Μαΐου στον Λευκό Πύργο
Μπουτάρης: Δεν είμαι και δεν θα γίνω ΣΥΡΙΖΑ- Χωρίς ανταλλάγματα η στήριξη Τσίπρα

Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης η οποία συζητά όσα συνέβησαν στις 19 Μαΐου στον Λευκό Πύργο

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις θέλει ο Γιάννης Μπουτάρης. Αυτό ξεκαθάρισε μιλώντας προ ολίγου στη συνεδρίαση της δημοτικής του παράταξης η οποία συζητά όσα συνέβησαν στις 19 Μαΐου στον Λευκό Πύργο καθώς και τη μετέπειτα επίσκεψη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος παρότρυνε τον κ. Μπουτάρη να τεθεί επικεφαλής ενός δημοκρατικού μετώπου στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, δήλωση η οποία εκλήφθηκε ως «χρίσμα» προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι ο κ. Τσίπρας αξιοποίησε την επίθεση σε βάρος του και τον επισκέφθηκε «και είπε όσα είπε». «Εγώ όμως του ξεκαθάρισα ότι δεν είμαι, ούτε θα γίνω, ούτε θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ» και του τόνισε πως «αν θέλετε μας στηρίξετε αλλά μην ζητήσετε ανταλλάγματα όπως ακριβώς μας στήριξε και ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς ανταλλάγματα».

Αναφερόμενος στην επίθεση την οποία δέχθηκε στον Λευκό Πύργο στη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε, όσα είχε πει και στο δικαστήριο, ότι δηλαδή η επίθεση εναντίον του ήταν οργανωμένη και προσχεδιασμένη. Μάλιστα ανέφερε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, ο οποίος ήταν επίσης «παρών», αλλά δεν φαίνεται στα πλάνα. Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» ανέφερε πως οι νομικοί παραστάτες του θα επιδιώξουν να αποδείξουν την ανάμειξη αυτών των δύο στα επεισόδια, ως ηθικών αυτουργών για όσα συνέβησαν.

Από τη συνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας» η οποία είναι σε εξέλιξη απουσιάζουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και όσοι τον τελευταίο καιρό βρίσκονται απέναντι στον κ. Μπουτάρη όπως οι Ανδρέας Κουράκης (λείπει στο εξωτερικό), Παναγιώτης Αβραμόπουλος κ.ά.

voria.gr

2 σχόλια :