Νίμιτς για Σκοπιανό: Δεν έχουμε επίλυση των θεμάτων, αλλά οι δύο πλευρές δεσμεύονται να προσπαθήσουν

Νέο αδιέξοδο για το όνομα, ενώ υπήρχε κλίμα για το αντίθετο- Ανατροπή στις συνομιλίες με το όνομα Βόρεια Μακεδονία που επανέφερε στο τραπέζι των συζητήσεων ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ- Στις Βρυξέλλες θα συνεχισθούν οι συνομιλίες Κοτζιά- Ντιμιτρόφ

Δεν υπάρχει επίλυση του σκοπιανού, αλλά οι δύο πλευρές δεσμεύονται να προσπαθήσουν περισσότερο, δήλωσε λίγα λεπτά μετά τις εξίμισι ώρα Ελλάδας από τη Ν. Υόρκη, ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ για το σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, δίνοντας το σήμα του τέλους των συνομιλιών ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον ομόλογό του των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ, σε αυτή τη φάση,  στην έδρα του ΟΗΕ.

Όπως μεταφίδει το hellasjournal.com,  ειδικός διαμεσολαβητής απέφυγε να απαντήσει εάν θα υπάρξει συνάντηση των πρωθυπουργών και οπρόσθεσε ότι οι δύο υπουργοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις τους στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις Νίμιτς

Ειδικότερα, ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τόνισε στις δηλώσεις του, ότι οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση.

«Είχαμε συναντήσεις χθες και σήμερα, μιάμιση ημέρα συνομιλιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι συζητήσεις ήταν λεπτομερείς, τα θέματα είναι καλά προσδιορισμένα και έχουν περιοριστεί. Δεν έχουμε ακόμη τελική λύση των θεμάτων, αλλά και οι δυο πλευρές είναι αποφασισμένες να κάνουν αρκετά για την επίτευξη συμφωνίας και εργάζονται σκληρά για να το πετύχουν», σημείωσε ο κ. Νίμιτς.

Οι συζητήσεις των δύο υπουργών θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες, όπως είπε ο κ. Νίμιτς προσθέτοντας ότι «οι συνομιλίες έχουν εντατικοποιηθεί σημαντικά και οι δυο πλευρές έχουν σημαντικές θέσεις και εθνικά συμφέροντα που διακυβεύονται αλλά και οι δυο αναγνωρίζουν την σημασία της επίτευξης συμφωνίας και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν».

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα και τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ στις αρχές Ιουνίου, ο ειδικός διαμεσολαβητής αρκέστηκε να πει ότι «οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά. Οι δυο υπουργοί μιλάνε συχνά και γνωρίζονται, οπότε θα βρουν έναν τρόπο για να το κάνουν».

Νωρίτερα, είχε καταγραφεί νέα ανατροπή στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό των Σκοπίων με νέο δεδομένο στο τραπέζι των συνομιλιών να έχει πέσει ξανά το όνομα Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), από την πλευρά του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, η πρόταση έπεσε στο τραπέζι λίγο πριν από τη λήξη του χθεσινού, πρώτου γύρου των συνομιλιών, και είχε μείνει ως «εκκρεμότητα» για σήμερα. Παράλληλα, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει απορρίψει την ονομασία Nova Macedonija (Νέα Μακεδονία), ενώ ο ομόλογός του των Σκοπίων φέρεται να απορρίπτει το Gorna Macedonija (Άνω Μακεδονία).

Πρώτος έφτασε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τη διπλωματική αποστολή, ενώ ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά ο ομόλογός του των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τη συνοδεία του. 

loading...

1 thought on “Νίμιτς για Σκοπιανό: Δεν έχουμε επίλυση των θεμάτων, αλλά οι δύο πλευρές δεσμεύονται να προσπαθήσουν

  1. ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΝΙΓΕΙΤΕ ΑΛΗΤΕΣ- ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !

    ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ " ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !

    ΥΠΝΩΤΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟΣΙΩΠΕΙΤΕ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ :

    Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ :

    ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΞΕΡΕΤΕ ΠΑΛΙΟ- ΑΛΗΤΕΣ :

    1) Στις 24-5-2018 ο Αμερικάνος ΥΠΕΞ, Ο Μάικ Πομπέο μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βούλης των Αντιπροσώπων δήλωσε σχετικά με τους Τουρκους:

    «Θέλουμε η συμπεριφορά τους να αντικατοπτρίζει τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, και αυτό ακριβώς είναι που προσπαθούμε να κάνουμε " ΔΗΛΑΔΗ :

    "Να τους κάνουμε να ”επανενταχθούν” στο ΝΑΤΟ, κατά κάποιον τρόπο, με τις πράξεις τους, σύμφωνα με αυτά που προσπαθούμε να πετύχουμε στο ΝΑΤΟ".

    " Και να μην προβαίνουν σε ενέργειες που υπονομεύουν τις προσπάθειές του>>

    ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :

    2) Στις 21-5-2018 ο Αμερικάνος υφυπουργός εξωτερικών (ΥΦΥΠΕΞ) μιλώντας στην Επιτροπη
    Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας δήλωσε ΟΤΙ:

    <>

    ΔΗΛΑΔΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΝΑΤΟ !

    ΚΙ' ΕΣΕΙΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΡΙΖΑ, ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΘΥΣΤΑΚΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟ-ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ …..

    ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ !

    ΔΗΛΑΔΗ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Η ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΑΝ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ !!!!

    ΟΞΩ ΡΕ ΠΑΛΙΟ – ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΕΛΕΕΙΝΟΙ, ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ -ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ!

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΩΣ ΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΑΡΧΙ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ….

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗ, ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΗΡΥΞΤΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΙΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΟΥΝ
    ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΩΠΑ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΟΘΡΟΥ !

    Η ΕΙΣΘΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ Η, Δ Ε Ν ΕΙΣΘΕ !

    Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΙ΄ ΕΣΕΙΣ ΧΤΕΝΙΖΕΣΘΕ ? ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ?

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.