Παυλόπουλος: Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για ευρωπαϊκή πορεία

Στο προσφυγικό η Ελλάδα έδειξε ότι εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνθρωπο, ενώ οι ιθύνοντες της ΠΓΔΜ έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι για μια ευρωπαϊκή πορεία, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την αντιφώνηση στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του δήμου Παιονίας Κιλκίς, από το δημαρχείο του Πολυκάστρου, λίγα χιλιόμετρα από την Ειδομένη, όπου είχε λειτουργήσει ο μεγάλος καταυλισμός προσφύγων και είχαν εκδηλωθεί κρούσματα βίας εις βάρος τους από την πλευρά των αρχών της ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα και υπογράμμισε:
«Εμείς, οι Έλληνες, εδώ στην Ειδομένη, αποδείξαμε τι σημαίνει η Ελλάδα, τι σημαίνει να είσαι Έλληνας, πόσο πιστοί είμαστε στις αρχές και στις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αντίθετα, οι γείτονες ιθύνοντες της ΠΓΔΜ έδειξαν, ακόμη και αυτή τη στιγμή, την ώρα δηλαδή που “χτυπάνε την πόρτα” της Ευρώπης, ότι δεν είναι έτοιμοι για μια ευρωπαϊκή πορεία. Πρέπει να κάνουν πολλά βήματα, να αποκτήσουν αρχές και αξίες που είναι σύμφυτες με τον πολιτισμό της Ευρώπης, για να μπορέσουν να διαβούν την πόρτα της Ευρώπης».
Ταυτόχρονα απευθύνθηκε και προς ορισμένους από τους Ευρωπαίους εταίρους, λέγοντας: «Αυτός ο τόπος υπενθυμίζει πολλά και προς ορισμένους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη έχει ιστορία, έχει πολιτισμό, έχει ‘εννομη τάξη. Το να είσαι Ευρωπαίος πολίτης και εταίρος δεν είναι μόνον θέμα δικαιωμάτων. Είναι και θέμα υποχρεώσεων. Και η πρώτιστη υποχρέωση είναι ο σεβασμός του ανθρώπου υπό όρους αλληλεγγύης».
«Στο Προσφυγικό, η Ελλάδα μέσα σε μια κρίση βαθιά, μ’ έναν λαό ο οποίος έχει υποστεί τόσα, έδειξε ότι εκπληρώνει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στον άνθρωπο και ιδίως απέναντι σ’ εκείνον ο οποίος φεύγει από τη φωτιά του πολέμου για να σώσει τη ζωή του», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συνέχισε: «Εμείς, οι Έλληνες, ξέρουμε καλά τι σημαίνει πρόσφυγας. Ξέρουμε τι σημαίνει “ικέτης” ήδη από την Αρχαιότητα. Γι’ αυτό ξέρουμε να εκπληρώνουμε το χρέος μας απέναντι σ’ αυτόν. Αλλά πρέπει να πούμε στους γείτονές μας και, πολύ περισσότερο, στους εταίρους μας ότι οφείλουν να εκπληρώσουν και το δικό τους χρέος».
Ο Πρ. Παυλόπουλος τόνισε πως προ ημερών βρισκόταν ως ομιλητής στη Φλωρεντία, σε μια κορυφαία εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, αφιερωμένη στην αρχή της αλληλεγγύης.  «Κύριος ομιλητής ήταν και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Γιουνκέρ, ο οποίος ανέδειξε αυτό ακριβώς: Ποιο είναι το χρέος μας, ιδίως στα θέματα του ανθρωπισμού. Τόνισε δε ρητώς, ότι δεν είναι δυνατόν για όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα και η Ιταλία να φέρουν όλο το βάρος του προσφυγικού. Έχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι η αρχή της αλληλεγγύης δεν είναι μια αφηρημένη αρχή, είναι ένας πλήρης κανόνας δικαίου. Συγκεκριμένες διατάξεις του ευρωπαϊκού δικαίου καθορίζουν τι σημαίνει αλληλεγγύη και ιδίως στο θέμα του προσφυγικού» σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προσέθεσε δε πως το άρθρο 80 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθορίζει τις υποχρεώσεις των κρατών-μελών ως προς την τήρηση της αρχής της αλληλεγγύης στο προσφυγικό. Αν δεν τηρούν αυτές τις υποχρεώσεις τους, πρέπει να υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται. «Δεν μπορεί σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των οικονομικών κανόνων και των οικονομικών υποχρεώσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υπάρχει η απαραίτητη επιτήρηση, να υπάρχουν κυρώσεις για την παραμικρή παραβίαση, αλλά όταν κρίνονται παραβιάσεις θεμελιωδών κανόνων ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, τότε να υπάρχει από ανοχή ως αδιαφορία».

loading...

1 thought on “Παυλόπουλος: Η ηγεσία της ΠΓΔΜ έδειξε ότι δεν είναι έτοιμη για ευρωπαϊκή πορεία

  1. ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ μιστερ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ?

    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ?

    ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ?

    ΛΗΣΤΕΙΕΣ ! ΜΟΝΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ! ΛΗΣΤΕΥΕΤΕ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.

    ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦυΓΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΥΤΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΣΥ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΤΟΣΟ, ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ, ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΤΜΑΝ ΖΑΚΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ …ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙΣ ΑΦΩΝΟΣ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ.

    ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 26 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ?

    ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ :

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ 26 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΓΚΕΝ, ΛΕΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ :

    " ΕΑΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΣΦΑΛΕΙΑ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ- ΜΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ, ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ Κ Λ Ε Ι Σ Ε Ι ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ !!"

    ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΓΟΥΝΓΚΕΡ μιστερ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣ ΣΑΝ ΚΩΦΑΛΑΛΟΣ…

    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ??

    ΤΙ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ? ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ!

    ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ 100 ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ, ΚΙ' ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΤΟΥ ΚΙ' ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ !

    ΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α Ο Ζ, ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ!

    ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΚΟΤΖΙΑΣ- ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
    Α Ο Ζ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ
    ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ !

    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ, ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ, ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΜΑΣ ΠΡΗΖΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ " ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ", ΕΝΩ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΚΑΙ Σ΄ ΕΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΣΘΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ " ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ " ΚΑΙ ….ΔΙΚΑΙΟΙ.

    ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ, ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 26 ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΓΚΕΝ, ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Α Ο Ζ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΗ…

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ, ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΣΙΛΑ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Comments are closed.