Εμφύλιος «σκοτωμός» Βενιζέλου – Κωνσταντινόπουλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια


"Χοντρή" κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το θέμα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Βενιζέλος με τοποθέτησή του στην Επιτροπή για ανθρώπινα δικαιώματα σημείωσε πως
διαχρονικά τάσσεται υπέρ της νομολογίας του Δικαστηρίου που έχει αναγνωρίσει αυτό το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας».

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου που σχολίασε στο twiter γράφοντας:

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή  και Πέμπτη να «γκρεμίζεις» στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!»

Βενιζέλος: Δεν δέχομαι μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας
Ο κ. Βενιζέλος σήκωσε το «γάντι», λέγοντας πως «ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού».

Επίσης τονίζεται ότι «όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

3 σχόλια :