Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: “Και στο τελευταίο καφενείο της χώρας λένε ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες”


Οι Μπολσεβίκοι, οι Φιλελεύθεροι, το σκάνδαλο Νovartis και η Μακεδονία

Την Παρασκευή Μαΐου 18, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψήφισε υπέρ της παραπομπής στην Δικαιοσύνη των στελεχών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατηγορούνται για το σκάνδαλο Novartis, όπως είχε ψηφίσει και στις 8 Μαρτίου 2018 για την παραπομπή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή.

Αυτό, όμως, το ξεχνούν οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι, που έχουν το θράσος να μιλούν για μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ-ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Και χρειάζεται πραγματικά πολύ μεγάλο θράσος όταν γνωρίζουμε ότι επί έξι χρόνια συνεχώς η Ν.Δ. σε απόλυτη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζουν τις διώξεις κατά των βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Το θράσος τους ξεπερνά κάθε όριο όταν είναι γνωστό ότι η Ν.Δ. και συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός της και κατηγορούμενος για το σκάνδαλο Novartis Σαμαράς είναι ο αρχιτέκτονας της σκευωρίας εναντίον μας.

Από την ομιλία μου στη Βουλή τρία αποσπάσματα, στα οποία καταγγέλλω το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι συμψηφισμού, την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζεται σαν… αρχάγγελος της κάθαρσης και τέλος το ένοχο κομμουνιστικό παρελθόν αυτών οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται ως υπερασπιστές της δημοκρατίας:

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ - ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ!

“Κατά μια περίεργη σύμπτωση, όποτε είναι φλέγον το ζήτημα της Μακεδονίας, ταυτόχρονα υπάρχει και το θέμα της Novartis. Στις 4 Φεβρουαρίου είχαμε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών με ένα εκατομμύριο και πλέον λαού, που κάποιοι τους είδαν εκατόν είκοσι χιλιάδες. Την επόμενη μέρα ήρθε η αποκάλυψη της NOVARTIS. Έτσι και τώρα. Χθες συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός -θα αναφερθώ στη συνέχεια σε όσα είπε- με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων, τον Ζάεφ, και σήμερα τοποθετήθηκε η συζήτηση σχετικά με την ιστορία της NOVARTIS.

Σαν να λέτε από μια μεριά, ναι, εμείς προχωράμε να κάνουμε αυτά που κάνουμε για το ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και εσείς κάνατε όσα κάνατε με τα φάρμακα. Συμψηφισμός, δηλαδή…”

“…Είπε, βεβαίως, προηγουμένως ο κ. Θεοδωράκης ότι δεν πρέπει για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης να παρέχεται η βουλευτική ασυλία. Εμείς από τη Χρυσή Αυγή δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη συναδελφική σας αλληλεγγύη. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς από το 1974 σε αυτή τη Βουλή, εκτός από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Και το θεωρούμε τίτλο τιμής αυτό.

Για το θέμα του άρθρου 86 (ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ) έχω μιλήσει επανειλημμένως στη Βουλή. Υπάρχουν και τα Πρακτικά. Συγκεκριμένα, την 1η Φεβρουαρίου του 2017, εδώ από αυτό το Βήμα, είπα ότι επιτρέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος, όταν η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Κι επί του προκειμένου, η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Όταν βλέπετε πολιτικές έρευνες, στις οποίες το 95% του λαού απαξιώνει τον κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά κόμματα, όταν και στο τελευταίο καφενείο της χώρας να πάτε λένε ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, τότε, ναι, αυτό είναι κατάσταση πολιορκίας. Θα έπρεπε όλοι μαζί και οι τριακόσιοι Βουλευτές να ψηφίσουμε την αναστολή του άρθρου 86…”

“ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ;” - ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟ… ΗΘΙΚΟ (!) ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

“…Το ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι: Θέλει πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ την κάθαρση ή κάνει ένα μικροπολιτικό παιχνίδι; Γιατί μας φαίνεται παράξενο μετά από τρία ολόκληρα χρόνια και τη στιγμή κατά την οποία σύρεται πολιτικά και εκλογικά κυριολεκτικά προς τη συντριβή, ότι θυμήθηκε τη διαφάνεια και την κάθαρση. Και επιτέλους, θα έπρεπε, εάν σεβόταν την πρόταση την οποία κατέθεσε η δικαιοσύνη, να μην παραλείψει και τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος δεν λέγω ότι είναι ένοχος, αλλά και για αυτόν το έγγραφο το οποίο απέστειλε η δικαιοσύνη, έλεγε ότι έπρεπε να παραπεμφθεί.

Στις 8 Μαρτίου του 2018 έγινε μια άλλη διαδικασία, στην οποία πάλι με πρόταση της δικαιοσύνης ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να γίνει ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, προκαταρκτική, για να παραπεμφθούν οι κ.κ. Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης. Και σε αυτήν την επιτροπή, όπως και στη σημερινή, εμείς ψηφίσαμε υπέρ. Έτσι, λοιπόν, δεν έχει κανείς να μας πει ότι είμαστε με τον έναν ή με τον άλλον. Είμαστε υπέρ της διαφάνειας να παραπεμφθεί το ζήτημα στη δικαιοσύνη.

Όμως, η Αριστερά μας λέει πως δεν κυβέρνησε. Λέει ψέματα. Κυβέρνησε και μάλιστα μια κρίσιμη περίοδο, την εποχή της Οικουμενικής Κυβέρνησης, όταν υπεγράφησαν οι σκανδαλώδεις και τερατώδεις συμβάσεις με τη SIEMENS. Είχε τη δική σας υπογραφή, κύριοι της Αριστεράς. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι διεθνείς ελεγκτές, οι οποίοι έχουν εξετάσει τη δημόσια διαφθορά στη χώρα, έχουν αναγάγει σε πρωταθλητές της διαφθοράς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους οποίους η Αριστερά πρωταγωνιστεί επί σαράντα χρόνια. Δεν είστε αθώοι, λοιπόν. Και διοριζόσασταν από το παράθυρο, άλλοτε πουλώντας ψήφους στο ΠΑΣΟΚ και άλλοτε στη Νέα Δημοκρατία και βρίσκατε τρόπο να είσαστε μέσα στα πράγματα, μέσω της διαπλοκής των καναλιών, των διαφόρων επιχειρηματιών.”

ΣΤΗΝ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

“…Έρχεστε τώρα, κάθε λίγο και λιγάκι και μας εγκαλείτε για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Θα πρέπει, όμως, να εξετάσουμε ποια σχέση έχετε, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, με την δημοκρατία. Το περασμένο Σάββατο 12 Μαΐου κυκλοφόρησε η εφημερίδα «Τα Νέα» με ένα ένθετο «Πενήντα χρόνια από τη διάσπαση του ΚΚΕ», στο οποίο υπήρχαν αναλύσεις, συνεντεύξεις και μαρτυρίες. Θυμίζω ότι το ΚΚΕ εσωτερικού έγινε ο Συνασπισμός και από τον Συνασπισμό έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε λοιπόν, τι λένε δύο πρόσωπα της «ανανεωτικής» Αριστεράς για τις σχέσεις του κόμματος σας με το καθεστώς Τσαουσέσκου, στο οποίο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν υπότροφοι και σπούδασαν, καθώς και με τη Βόρειο Κορέα. Με αυτές τις «μεγάλες» και «σπουδαίες» δημοκρατίες είχατε σχέση, «μεγάλοι δημοκράτες». Είπε, λοιπόν, στα «Νέα» ο Πέτρος Κουναλάκης: «Όταν επήλθε η διάσπαση σταμάτησαν όλες οι δυνατότητες χρηματοδότησης από τη Σοβιετική Ένωση. Μείναμε με αυτά που μαζεύαμε. Και το χειρότερο από όλα, ένα ακόμα μας βοηθούσε. Ο Τσαουσέσκου στο Βουκουρέστι. Κλείναμε τα μάτια. Αρνηθήκαμε τους Σοβιετικούς οι οποίοι ήταν μια φρίκη, αλλά ή δική μας επιλογή δεν ήταν καλύτερη. Πηγαίναμε συνέχεια στο Βουκουρέστι. Προσωπικά ταξίδευα κάθε δυο-τρεις μήνες».

Στο ίδιο ένθετο ο Τίτος Πατρίκιος, ο γνωστός και επιφανής ποιητής της Αριστεράς. «Για το καθεστώς Τσαουσέσκου, όμως, έκλειναν τα μάτια», του λέει ο δημοσιογράφος. «Ναι, η γυναίκα μου όταν έμαθε ότι η Αυγή έπαιρνε το χαρτί από τον Τσαουσέσκου έγινε έξαλλη. «Να σταματήσει αμέσως αυτό», είπε. Και της είπαν «θα κλείσει η Αυγή αλλιώς». «Να κλείσει», είπε. «Δεν μπορεί να μας χρηματοδοτεί ο Τσαουσέσκου»». Στη διάσπαση η Ρουμανία ήταν φιλική προς ανανεωτές, όπως και η Βόρεια Κορέα άλλωστε.”

Σε αυτήν την “δημοκρατία” πιστεύετε. Στην… “δημοκρατία” του Τσαουσέσκου και της Βόρειας Κορέας και γι’ αυτό να μην μας κάνετε τους υπερδημοκράτες και να μην μας εγκαλείτε…”

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

8 σχόλια :