Σπυράκη: Άδικη και μη βιώσιμη η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις


«Είναι προφανώς άδικη και μη βιώσιμη η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις συντάξεις. Δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οι συνταξιούχοι, και αυτό αφορά όλη την οικογένεια, ο παππούς και η γιαγιά ενισχύουν όλη την οικογένεια».
Αυτό σχολίασε η εκπρόσωπος της ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη για την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε νόμιμες τις περικοπές συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου.
«Η Ελλάδα χρειάζεται επενδυτικό, όχι φορολογικό σοκ» σημείωσε η κα Σπυράκη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, και για αλλαγή πολιτικής χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης (…) η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές χθες» τόνισε.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, με αυτή την κυβέρνηση και τις επιλογές της όσα έχουν υπογράφει και δεσμεύουν τη χώρα την επομένη πενταετία τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

«Χρειάζεται ανάπτυξη και δουλειές» είπε διευκρινίζοντας ότι:

Δε λέμε στον παππού ότι αύριο το πρωί θα του δώσoυμε 100 ευρώ, αλλά ότι θα βρούμε δουλειά στο εγγόνι με μέτρα όπως μείωση φορολογίας και με διαμόρφωση σταθερού περιβάλλοντος. Χρειαζόμαστε συνταγή κανονικότητας όπως στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χρειάζεται να μην ποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Δεν έχουμε καλάθι με δώρα, αλλά σοβαρό συγκρατημένο σχέδιο.

Η εκπρόσωπος της ΝΔ αποσαφήνισε ότι για τη σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα από το τραπέζι, τη στιγμή που η κυβέρνηση θεσμοθετεί απλή αναλογική, ακόμα και στους δήμους, προκαλώντας αβεβαιότητα και φέρνοντας το χάος.

Τέλος η κα Σπυράκη κατήγγειλε την πρόσληψη μόνιμων υψηλόβαθμων στελεχών του δημοσίου για τον έλεγχο του κράτους μετά τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. «Δεν αναγνωρίζουμε τη διαδικασία. Δεν θα βάλουμε συνταξιούχους και τους πολίτες να πληρώνουν ένα σπάταλο κράτος» επισήμανε.

7 σχόλια :